Κυριακή, 8η Σεπτεμβρίου 2024  2:54: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024 19:38

Ρωσική προέλαση και στο Ποκρόβσκ: Το σχέδιο για διείσδυση σε Ζαπορίζια και Ντνίπρο!

Oι Ρώσοι συνέχισαν την προέλασή τους προς την πόλη του Ποκρόβσκ μετά τις επιτυχημένες επιθέσεις τους στις περιοχές του Βούλενταρ και του Σεβέρσκ, θέτοντας σε εφαρμογή τον στρατηγικό τους σχεδιασμό που είναι η κατάληψη του κεντρικού Ντόνμπας, ο αποκλεισμός των Ουκρανών στο βόρειο και στο νότιο τμήμα και η απόκτηση δυνατότητας άμεσης διείσδυσης στις περιφέρειες του Ντνίπρο και της Ζαπορίζια.

Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι επιχειρούν ταυτόχρονα αυτή τη στιγμή σε τέσσερις πόλεις-«φρούρια»: Στο Βούλενταρ, στο Ποκρόβσκ, στο Τσάσιβ Γιαρ και στο Τορέτσκ.

Στο Τσάσιβ Γιαρ οι Ρώσοι έχουν καταλάβει τον ανατολικό τομέα της πόλης και χθες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους και την Καλινόβκα, ένα βόρειο προάστιο.

Πλέον έχουν αναπτυχθεί στις απαραίτητες θέσεις για να επιτεθούν στο δυτικό τμήμα της πόλης από τρεις κατευθύνσεις: Ανατολική, βόρεια και νότια.

Στο Τορέτσκ έχει σχεδόν κλείσει η ρωσική «λαβίδα» και θα ξεκινήσει και εκεί η διαδικασία κατάληψης της πόλης.

Τορέτσκ και Τσάσιβ Γιαρ απέχουν μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Κονσταντινόβκα.

Με ευκολία θα μπορέσουν να την περικυκλώσουν με την προϋπόθεση ότι καταλάβουν τις δύο πόλεις κάτι που δείχνει πλέον εφικτό.

Πολλοί θεωρούν ότι οι δίδυμες πόλεις Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ είναι ο αντικειμενικός σκοπός των Ρώσων στο Ντονέτσκ, αλλά στην πραγματικότητα είναι η Κονσταντινόβκα, διότι είναι το «φρούριο» που εφοδιάζει όλες τις άλλες πόλεις.

Εάν καταληφθεί η μάχη του Ντόνμπας θα λήξει σύντομα γιατί οι Ουκρανοί δεν θα είναι σε θέση να την συνεχίσουν.

Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ δεν θα μπορούν να ανεφοδιαστούν.

Αντίθετα οι Ρώσοι θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν με άνεση και ασφάλεια την διοικητική τους μέριμνα σε καίρια σημεία του Ντόνμπας και θα συνεχίσουν τις επιθέσεις τους χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Σε ότι αφορά το Ποκρόβσκ, δίνει τη δυνατότητα στις ρωσικές δυνάμεις εφόσον καταληφθεί να επιτεθούν στην «καρδιά» της Ουκρανίας που είναι η περιφέρεια του Ντνίπρο.

Αυτή τη στιγμή το μόνο εμπόδιο για τους Ρώσους για να φτάσουν στο Ποκρόβσκ, είναι η κωμόπολη Σελιντόβε.

Παρόμοιο πλεονέκτημα προσφέρει και το Βούλενταρ καθώς είναι η «πόρτα» για την περιφέρεια της Ζαπορίζια.

Με κατάληψη του Ποκρόβσκ οι Ρώσοι θα εμποδίζουν τις μεταφορές ουκρανικών δυνάμεων από το Ντνίπρο προς το Ντόνμπας.

Με κατάληψη του Βούλενταρ θα διακοπούν οι ουκρανικές ενισχύεις από την Ζαπορίζια.

Αυτή την στιγμή οι δυνάμεις των Ρώσων έχουν αναπτυχθεί σε πλεονεκτικές θέσεις γύρω από πέντε ουκρανικές πόλεις μαζί με το Σεβέρσκ.

pronews.gr

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024 19:41