Σάββατο, 13η Ιουλίου 2024  7:15: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024 17:20

Αυτή είναι η «κρυφή» τρύπα που βρίσκουμε στις πόρτες των αυτοκινήτων - Πότε τη χρησιμοποιούμε

Εάν έχει αυτοκίνητο με πίσω πόρτες, θα δείτε μια μικρή τρύπα στο πλαίσιό τους με μια σημαντική λειτουργία ασφαλείας. Για να την χρησιμοποιήσετε, χρειάζεστε μόνο το κλειδί του αυτοκινήτου σας.

Η μικρή τρύπα βρίσκεται στις πίσω πόρτες όλων των 5θυρων και 4θυρων αυτοκινήτων. Μέσα σε αυτή θα δείτε έναν μικρό διακόπτη με ένα σύμβολο ενός παιδιού, όντας οι παιδικές ασφάλειες των αυτοκινήτων.

Αυτή μπορεί να ενεργοποιηθεί εισάγοντας το κλειδί του αυτοκινήτου στην πλαστική υποδοχή στην τρύπα του πλαισίου και περιστρέφοντάς το προς τα αριστερά. Θα πρέπει να ακούσετε ένα μηχανικό κλικ όταν ενεργοποιηθεί η κλειδαριά ασφαλείας. Για να την απενεργοποιήσετε, απλώς γυρίστε το κλειδί πίσω προς τα δεξιά.

Οι παιδικές κλειδαριές ασφαλείας αποτρέπουν εντελώς το άνοιγμα της πόρτας του αυτοκινήτου από την χειρολαβή στο εσωτερικό της πόρτας. Σε αυτή την περίπτωση, η πίσω πόρτα του αυτοκινήτου μπορεί τότε να ανοίξει μόνο από έξω.

Αρκετοί κατασκευαστές αυτοκινήτων διαθέτουν παιδικές κλειδαριές ασφαλείας που απαιτούν το κλειδί για να χρησιμοποιηθούν, ενώ άλλοι διαθέτουν πλήκτρο για την χρήση τους ή επιλογή μέσω του συστήματος πολυμέσων.

Πηγή: carandmotor.gr