Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  3:13: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2024 11:39

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου για την επίσκεψη Υφυπουργού Υγείας κ. Μ. Θεμιστοκλέους

Κύριε Θεμιστοκλέους ψεύδεστε συνειδητά για το

Νοσοκομείο Μεσολογγίου!

Δέκα ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση των Ευρωεκλογών, στις 9/6/2024, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μ. Θεμιστοκλέους, βρέθηκε σε “ειδική αποστολή” στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, προκειμένου να καθησυχάσει και πείσει εαυτούς και αλλήλους ότι δεν υφίσταται θέμα κατάργησης της Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου με τη σημερινή της μορφή, πράγμα το οποίος εν πολλοίς και στην πράξη αποτελεί κοινή διαπίστωση.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αρνήθηκε να ανοίξει τα χαρτιά του ως προς το νέο Υγειονομικό Χάρτη, ο οποίος από το Φθινόπωρο της φετινής χρονιάς θα έρθει στο φως της δημοσιότητας και προβλέπει σε κάθε Νομό ένα κεντρικό Νοσοκομείο και οι υπόλοιπες δομές θα είναι περιφερειακές και αστικού τύπου.

Αγνόησε τις εκκλήσεις των εργαζομένων και των ιατρών για προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Δεν είπε κουβέντα για την μεταφορά της μαιευτικής – γυναικολογικής κλινικής στο Αγρίνιο. Δεν δεσμεύτηκε, τέλος, για την αντικατάσταση ιατρικών ειδικοτήτων που έχουν πάρει σύνταξη, όπως ΩΡΛ, οφθαλμίατρος και νευρολόγος και φυσικά έγινε κοινωνός ότι η όποια ομαλή λειτουργία των εργαστηρίων και του αξονικού τομογράφου γίνεται χάριν στις μεγάλες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ως προς τη διάθεση πιστώσεων για τη βελτίωση των υποδομών στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, να θυμίσουμε ότι από την προηγούμενη διοίκηση, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Υπουργείο Υγείας, είχαν δεσμευτεί 180.000 ευρώ, μετά από σχετική μελέτη, για τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του Νοσοκομείου και 450.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υγείας, για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου και την αντικατάσταση των πορτοπαραθύρων. Όλα αυτά απεντάχθηκαν και “πήγαν περίπατο” κ. Θεμιστοκλέους.

Επειδή τα τελευταία χρόνια η πολιτεία εξακολουθεί να συμπεριφέρεται με εχθρικό τρόπο απέναντι στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου (ΤΕΙ, Πρωτοδικείο, Νοσοκομείο) και κατά την άποψή μας αυτό θα έχει συνέχεια, θεωρούμε ότι οι συμπολίτες μας στις εκλογές της 9 ης Ιουνίου 2024 πρέπει να στείλουν το οφειλόμενο μήνυμα καταδίκης προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για όλα όσα απεργάζεται, μεταξύ των άλλων, στον ευαίσθητο χώρο της Δημόσιας Υγείας. Οι λόγοι είναι πολλοί και δεν απαιτούν περαιτέρω ανάλυση. Πρέπει να λάβουν το μήνυμα που τους αξίζει, χωρίς ενδοιασμούς και με απόλυτο τρόπο.

Άλλος δρόμος, στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει. Σταματήστε να παίζετε με τις ζωές μας και την Δημόσια Υγεία στην ευρύτερη περιοχή!