Κυριακή, 30η Ιουνίου 2024  6:39: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 09:50

Ευκλείδης Τσακαλώτος από το Αγρίνιο: Ενίσχυση της «Νέας Αριστεράς» για να αντιδράσουμε στη στασιμότητα (video)

Το Αγρίνιο επισκέφθηκε το βράδυ της Τρίτης (4.6.24) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της «Νέας Αριστεράς» Ευκλείδης Τσακαλώτος έχοντας προηγουμένως βρεθεί στη Ναύπακτο, λίγα 24ωρα πριν από τις ευρωεκλογές.

Ο κ. Τσακαλώτος αφού περπάτησε μαζί με στελέχη του κόμματος στο κέντρο της πόλης και συνομίλησε με πολίτες, μοιράζοντας και ο ίδιος ενημερωτικό υλικό, επισκέφθηκε το περίπτερο του κόμματος στην πλατεία Παναγόπουλου (Σιντριβάνι).

Επικρίνοντας την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για στασιμότητα και όχι σταθερότητα και έκανε λόγο για «μπλοκαρισμένη» κοινωνία και οικονομία αλλά και «μπλοκαρισμένο» πολιτικό σύστημα.  Ο κ. Τσακαλώτος μίλησε ουσιαστικά για πισωγύρισμα καθώς τα παιδιά, όπως είπε, έχουν μικρότερους μισθούς αλλά και χειρότερη κοινωνική φροντίδα συγκριτικά με τους γονείς, ακόμα και τους παππούδες τους.

«Είμαστε η πιο φτωχή χώρα μετά τη Βουλγαρία η οποία και θα μας ξεπεράσει» εκτίμησε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν κάνει κάτι  για να το αλλάξει αυτό.  Αν ήθελες να αυξηθούν οι μισθοί στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καταρχήν θα εφάρμοζες την Ευρωπαϊκή Οδηγία που λέει ότι 80% των εργαζομένων πρέπει να καλύπτονται από Συλλογικές Συμβάσεις, κάτι που στην Ελλάδα αντιστοιχεί σε 10-15%, είπε μεταξύ άλλων. Επιπλέον, δεν υλοποιείται η προτροπή της Ευρώπης για εκπόνηση ενός σχεδίου για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος, διαπίστωσε.

Η ΝΔ διατηρεί τους χαμηλούς μισθούς επειδή στηρίζει ένα μοντέλο ανάπτυξης που είναι με τα funds για τις κατοικίες και τον τουρισμό, όπως ίσχυε όταν φτάσαμε στην κρίση του 2009, υποστήριξε. Χρειαζόμαστε ένα αναπτυξιακό κράτος που να ευνοεί πραγματικές επενδύσεις που να αυξάνουν την παραγωγή και να διασφαλίζουν την ανάπτυξη, τόνισε ο πρώην υπουργός.

Μετέφερε τη δυσαρέσκεια των καταστηματαρχών με τους οποίους συνομίλησε  για τις συνέπειες της οικονομικής ανέχειας. Έκανε λόγο για «καρτέλ» των σούπερ μάρκετ και όπως σημείωσε στο φυλλάδιο που μοιράζει η Νέα Αριστερά αναδεικνύονται οι τεχνικές για να διατηρούνται οι τιμές σε υψηλά επίπεδα, ανάμεσά τους και οι αποκαλούμενες «προσφορές».

Τόνισε την ανάγκη να «σπάσουν αβγά» και στην Αιτωλοακαρνανία για να αλλάξουν τα δεδομένα,  με πολλά μικρά έργα και όχι λίγα και μεγάλα για να κερδίζουν οι κατασκευαστικές. Αν θέλουμε κοινωνικό κράτος δεν μπορούμε να έχουμε αυτούς τους εξοπλισμούς, πρόσθεσε,  σημειώνοντας ότι και με λιγότερα χρήματα μπορούμε να έχουν πολύ καλή Άμυνα.     

Ακούστε απόσπασμα από την ομιλία του:

Ο κ.Τσακαλώτος τόνισε την ανάγκη τα στελέχη της «Νέας Αριστεράς»  να απευθυνθούν στους ψηφοφόρους που ταλανεύονται ως προς την επιλογή τους και να στηρίξουν το κόμμα,  φροντίζοντας να  κάνουν σαφείς τις θέσεις τους και έτσι το 2,5% που εκτιμάται ότι είναι απολύτως δεδομένο, να ενισχυθεί σημαντικά.

Χρειάζεται να ενισχυθεί ο προοδευτικός αριστερός χώρος και η «Νέα Αριστερά» στις ευρωεκλογές σημείωσε ο πρώην υπουργός  ενώ έκανε έμμεση  αναφορά στο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας τον όρο life style για να καταδείξει τις διαφορές.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ακροδεξιά, «καύσιμα» της οποίας ήταν πάντα, όπως είπε,  η φτώχια, η ανεργία, η ακρίβεια και γενικότερα η ανασφάλεια.  

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί με έντονο ύφος στο Παλαιστινιακό ασκώντας έντονη κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης. 

sinidisi.gr