Τρίτη, 25η Ιουνίου 2024  6:23: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 19 Μαϊος 2024 14:35

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα των Πρασίνων στηρίζει το ΚΟΣΜΟΣ στην Ελλάδα

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα των Πρασίνων χαιρετίζει το γεγονός ότι το κόμμα «ΚΟΣΜΟΣ» βάζει υποψηφιότητα στις ερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ότι οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα θα έχουν την δυνατότητα να ψηφίσουν προοδευτικούς και Πράσινους υποψηφίους στις 9 Ιουνίου 2024.

Αυτές οι εκλογές είναι το κλειδί για μια πιο πράσινη, δικαιότερη και πιο δημοκρατική Ευρώπη. Το ΚΟΣΜΟΣ, με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη, θα αγωνιστεί για την προστασία του κλίματος, τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, την οικονομική δικαιοσύνη, την ειρήνη, τον φεμινισμό και την υπεράσπιση του κράτους δικαίου.

Το ΚΟΣΜΟΣ ήρθε σε συμφωνία με το κόμμα Πράσινοι-Οικολογία και θα αγωνιστούν μαζί για τις ευρωεκλογές με συνεπικεφαλής του ψηφοδελτίου την συμπρόεδρο Βασιλική Γραμματικογιάννη. Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι υποστηρίζουν αυτόν τον συνασπισμό των κομμάτων, καθώς οικοδομήθηκε μέσα από τις βασικές αξίες των Πρασίνων: κλίμα και κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία, διαφορετικότητα και ειρήνη.

Ζούμε σε δύσκολους καιρούς: η Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ δέχεται επίθεση από συντηρητικές και ακροδεξιές δυνάμεις, πόλεμοι μαίνονται στα σύνορα της Ευρώπης και στη Μέση Ανατολή, η κρίση του κόστους ζωής εντείνεται ραγδαία. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες Πράσινες φωνές από όσο το δυνατόν περισσότερα κράτη μέλη για να αγωνιστούμε για πράσινες πολιτικές που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Πιστεύουμε ότι το ΚΟΣΜΟΣ μπορεί να φέρει αυτό το όραμα στην ελληνική κοινωνία και να αγωνιστεί για μια πιο πράσινη, δικαιότερη και φεμινιστική Ευρώπη.

Οι Πράσινοι – Οικολογία συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΣ με οκτώ υποψήφιους. Την Συνεπικεφαλής Βασιλική Γραμματικογιάννη και τους/τις Ζωή Βροντίση, Εφη Δόδουρα. Μαρία Καβούρη, Γιώργος Κανέλλη, Σταύρο Καραγιλάνη, Θάλεια Ρούσου και Σπύρο Ψύχα.

Γνωρίστε εδώ τους/τις υποψήφιους/ες των Πράσινων Οικολογία στο ΚΟΣΜΟΣ

 

Δείτε εδώ και την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.