Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  6:19: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024 14:57

«Η κυβέρνηση κάνει τον… τροχονόμο» – Αντιδράσεις των κομμάτων για τα μέτρα κατά της ακρίβειας (βίντεο)

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες είναι η ακρίβεια, με τις τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκερ να καλπάζουν.
Όπως τόνισε η ευρωβουλευτής ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η ακρίβεια αποτελεί ευρωπαϊκό φαινόμενο και η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή της, όπως η αύξηση του εισοδήματος των πολιτών και ο έλεγχος για αισχροκέρδεια.

«Η κυβέρνηση έχει πάρει σειρά μέτρων σταδιακά που αποδίδουν και άλλοτε χρειάζονται διορθώσεις», είπε η ευρωβουλευτής και τόνισε πως τα μέτρα που έλαβε η ΝΔ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι πρωτοποριακά. Η κυβέρνηση δεν έχει παρέμβει για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, δήλωσε στο MEGA ο Πάνος Ρήγας, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μία κυβέρνηση, οποιαδήποτε κυβέρνηση, πρέπει να παίρνει μέτρα για να βελτιώσει μία κατάσταση. Μέτρα δεν έχουμε εδώ, η κυβέρνηση κάνει τον τροχονόμο. Έχουμε μία ακρίβεια που είναι εδώ και 32 μήνες συνεχόμενη», σχολίασε.

Εκτός από τις ανοδική πορεία στις τιμές των προϊόντων, τεράστια αύξηση παρατηρείται και στα ενοίκια, με τον κ. Ρήγα να τονίζει πως οι πολίτες δεν μπορούν να επιβιώσουν.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο πράσινος ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε με τη σειρά του ο ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου και ενόψει Ευρωεκλογών σχολίασε πως στόχος του κόμματος είναι να πείσει τους πολίτες ότι αποτελεί εναλλακτική πρόταση.

Ως προς την ακρίβεια, για την καταπολέμησή της πρότεινε τις επενδύσεις στο χώρο της ενέργειας, έλεγχο στο μονοπώλιο του βρεφικού γάλακτος, καθώς και τη μείωση φόρου κατανάλωσης στους αγρότες.

«Η κυβέρνηση επιτρέπει την κερδοσκοπία», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς Κωστής Καρπόζηλος.

sinidisi.gr

Πολυμέσα