Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  11:30: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 19:54

Βλάντιμιρ Πούτιν: Στην Ιταλία ένιωθα πάντα σαν στο σπίτι μου – Συμμάχους και παραδοσιακές αξίες και στις εχθρικές χώρες

Αίσθηση προκαλούν στα Ιταλικά ΜΜΕ οι σημερινές δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της ολομέλειας του φόρουμ του Οργανισμού Στρατηγικών Πρωτοβουλιών σε πανεπιστήμιο διεθνών σχέσεων υπό την αιγίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, το Μγκίμο.

Όπως μεταδίδει η Corriere della Sera, επικαλούμενη το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, ο Πούτιν δήλωσε πως “ακόμη και στις λεγόμενες εχθρικές χώρες υπάρχει ένα δίχτυ ασφαλείας για αυτές τις παραδοσιακές αξίες, το οποίο έχει αποδειχθεί αρκετά ευρύ, αξιόπιστο. Έχουμε επίσης πολλούς συμμάχους εκεί”’.

Η ιταλική εφημερίδα μεταδίδει επίσης πως ο Ρώσος πρόεδρος, απαντώντας σε Ιταλίδα φοιτήτρια που σπουδάζει στη Μόσχα, απάντησε για τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών λέγοντας χαρακτηριστικά πως “η Ιταλία ήταν πάντα κοντά στη Ρωσία, θυμάμαι πώς με υποδεχτήκατε, ένιωθα πάντα σαν στο σπίτι μου”.

Στην ίδια συνομιλία, σημειώνει η Corriere della Sera, ο Πούτιν “φέρεται να εξήρε το Μιλάνο, υπενθυμίζοντας ένα προηγούμενο ταξίδι του”. “Ένα όμορφο μέρος, μια βιομηχανοποιημένη περιοχή της Ιταλίας. Είναι πραγματικά μια λειτουργική ιταλική επαρχία” είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Τέλος, αργά το απόγευμα της Τρίτης 20/02 ο Ρώσος πρέσβης στην Ιταλία Αλεξέι Παραμόνοφ κλήθηκε στη Farnesina σε σχέση με την υπόθεση Ναβάλνι. Αυτό, ενώ στις 24 Φεβρουαρίου, με την ευκαιρία της δεύτερης επετείου της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση τηλεδιάσκεψης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της G7, την πρώτη υπό ιταλική προεδρία.

Αναμένεται ο Ουκρανός Πρόεδρος, Volodymyr Zelensky, να είναι επίσης παρών μέσω βίντεο-σύνδεσης.

Πηγή: ertnews.gr