Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  1:14: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 18:34

Η Διακήρυξη της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Αγρινίου

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΙΜΟΣ

Συνδημότισσα, συνδημότη
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αγρινίου απευθύνεται στη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, των ανέργων, των επαγγελματιών και αγροτών, των νέων, των συνταξιούχων του Δήμου μας.
• Σε όλους εσάς που αυτά τα χρόνια σηκώνουμε μαζί τα βάρη που μας φορτώνουν Ε.Ε., κυβερνήσεις και τοπική διοίκηση.
• Σε όσους δεν αποδέχεστε σαν πεπρωμένο τη φτώχεια, την ανεργία, την αφαίμαξη κοινωνικών δικαιωμάτων, τους πλειστηριασμούς, τις διακοπές ρεύματος και νερού, τις πλημμύρες και τις καταστροφές.
• Σε σας που θέλετε να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε, ζωή με δικαιώματα, με την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών μας αναγκών.

Σας καλούμε να πάρετε τώρα τη μεγάλη απόφαση και στις εκλογές του Μάη με την ψήφο σας και τη συμπόρευσή μας να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά στο δρόμο της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής.Να αφήσουμε πίσω το δρόμο των συνεχών θυσιών. Τα ψεύτικα διλλήματα, τις αυταπάτες και την απογοήτευση.

 

Γιατί μαζί είμαστε πιο δυνατοί.
Μόνο έτσι μπορεί ο θυμός και η αγανάκτηση να γίνει αποτελεσματική δύναμη.

Οι διαφορετικές γνώμες, οι επιφυλάξεις σε επιμέρους ζητήματα, δεν πρέπει να γίνουν εμπόδιο στη συμπόρευσή μας, να χτίσουμε το μέτωπο της αντίστασης της λαϊκής αντιπολίτευσης για το σήμερα και της ανατροπής για το αύριο. Το μήνυμα «δεν πάει άλλο» πρέπει να σταλεί με όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας. Παρά τα όποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει η ψήφος σε κάθε κάλπη δεν αναιρείται ο ενιαίος γενικευμένος πολιτικός χαρακτήρας όλων των εκλογικών αναμετρήσεων.

Οι τοπικές εκλογές δεν είναι «κάτι άλλο». Είναι απόλυτα ενταγμένες στη συνολική πολιτική αντιπαράθεση. Το κράτος και οι τοπικοί θεσμοί του δεν είναι ουδέτερο πεδίο. Ο «Καποδίστριας» και ο «Καλλικράτης» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μαζί με τον «Κλεισθένη 1» του ΣΥΡΙΖΑ είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας. Κάθε επόμενο βήμα συγχρονίζει το προηγούμενο, προσαρμόζει την τοπική διοίκηση στις νέες συνθήκες, προωθεί σταδιακά και με σχέδιο τις επιδιώξεις του κεφαλαίου.

Οι αναδιαρθρώσεις που έγιναν και γίνονται ούτε έφεραν ούτε θα φέρουν ανάπτυξη προς όφελος του λαού, το αντίθετο μεγαλώνουν τους δεσμούς με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Οι εκλεγμένοι δήμαρχοι με φωτεινή εξαίρεση όσους είχαν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, αλλά και οι περιφερειάρχες, ανεξάρτητα από πιο κόμμα στήριξαν και τους στήριξε, έγιναν οι μεγάλοι αρωγοί και χορηγοί αυτής της προσπάθειας, συναντήθηκαν οι προτάσεις τους στα συνέδρια της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ.
Χωρίς αυτούς δεν θα ήταν εύκολα να περπατούν, αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές απρόσκοπτα. Με τις δομές «διαχείρισης της φτώχειας» και τη σακούλα των «κοινωνικών παντοπωλείων» επιχειρούν να «ξεπλύνουν» τις πολιτικές κυβερνήσεων και ΕΕ που διαιωνίζουν τη φτώχεια και την ανεργία, επιδιώκουν να μειώσουν τις απαιτήσεις και τις διεκδικήσεις του λαού. Όλοι τους καύχιονται και ζητούν μάλιστα «ανταμοιβή», γιατί με τις δομές αυτές κράτησαν «όρθιο το λαό στη κρίση», όπως λένε, μα περισπούδαστα αποκρύπτουν ποιος έφτασε το λαό σε αυτό το χάλι.
Η Τ.Δ. είναι βασικό γρανάζι του κράτους στην προώθηση και υλοποίηση των επιδιώξεων του. Δεν μπορεί αυτή να είναι άχρωμη και ουδέτερη. Γι’ αυτό παίρνουν τα μέτρα τους, για ποιούς «ανεξάρτητους» θα προτείνουν και θα στηρίξουν σ’ αυτές. Το κύριο δεν είναι το πρόσωπο αλλά οι πολιτικές που ασπάζεται και υπηρετεί ο καθένας και η καθεμιά.

Τις πολιτικές που μας έχουν φέρει ως εδώ μαζί στήριξαν και προώθησαν, στηρίζουν σήμερα, θα στηρίξουν και αύριο οι Παπαναστασίου – Σταρακά – Καμμένος – Καζαντζής.
• Όλοι τους είναι υπέρ του ΝΑΤΟ και της συμμετοχής της χώρας μας στους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
• Όλοι τους λένε ναι στη μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη πολεμική βάση και στη λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας που μόνο κινδύνους εγκυμονεί για το λαό και τη σταθερότητα στην περιοχή μας.
• Όλοι τους είναι εκπρόσωποι των κομμάτων που ψήφισαν και υλοποίησαν τα μνημόνια.
• Μαζί διοργάνωναν «αναπτυξιακά συνέδρια» που φωτογράφιζαν τις επιδιώξεις του κεφαλαίου στην περιοχή.
• Μαζί στηρίζουν στην ΤΔ την πολιτική της ανταποδοτικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, της ανακύκλωσης των ανέργων μέσα από δίμηνα και οκτάμηνα.
• Μαζί ψηφίζουν στα συνέδρια της ΚΕΔΕ τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στους τομείς της Παιδείας , της Υγείας και της πρόνοιας στην Τ.Δ. που διασπά τον ενιαίο χαρακτήρα και ενισχύσει την εμπορευματοποίηση τους.
• Μαζί διεκδικούν μια ΤΔ με πιο πολλά «επιχειρηματικά εργαλεία» γιατί επιδιώκουν τη λειτουργία της σε συνεργασία με επιχειρήσεις και με επιχειρηματικά κριτήρια.

Οι ψηφοφόροι του κ.Παπαναστασίου και του κ.Καζαντζή θα μετρηθούν μαζί στην περιφέρεια και στην Ευρωβουλή. Οι «διαφορές» της κ. Σταρακά με τον κ. Καμμένο θα εξαφανιστούν στη διπλανή κάλπη για την περιφέρεια και οι ψήφοι θα γίνουν κουπόνια εξαργύρωσης στη διαδικασία πολιτικής αναμόρφωσης και των πολιτικών μεταγραφών. Κάθε ψήφος σε οποιονδήποτε από τους τέσσερεις θα υπολογιστεί σαν έγκριση της πολιτικής που βιώνουμε τα τελευταία τουλάχιστον δέκα χρόνια, θα ληφθεί σαν πράσινο φώς για να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, αφού για τον ίδιο αφέντη δουλεύουν όλοι τους. Η πρότασή τους, του καθενός ξεχωριστά για το Δήμο Αγρινίου, έχει σαν βάση την αποδοχή της κυρίαρχης πολιτικής. Προσπαθούν να διαφοροποιηθούν με λεκτικά τεχνάσματα και προσωπικές αναφορές απονευρωμένες από πολιτικό περιεχόμενο.

Όμως σήμερα ξέρουμε.

Ο κ. Παπαναστασίου που πριν πέντε χρόνια ήρθε σαν άφθαρτος και αδοκίμαστος με πολύ καταγγελτικό λόγο και σύνθημα την αλλαγή στα δημοτικά πράγματα, σήμερα μπορεί να κριθεί από κάθε δημότη και δημότισσα.

Εκτός από τα πρόσωπα που ασκούν την διοίκηση δεν άλλαξε τίποτε άλλο στην καθημερινότητα των δημοτών προς το καλύτερο. Πολλά προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν και νέα προστίθονται. Πολλά παιδιά είναι έξω από τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα νηπιαγωγεία συνεχίζουν να λειτουργούν σε ενοικιαζόμενα ακατάλληλα κτίρια, μη επαρκής συντήρηση των σχολείων με αποτέλεσμα σε κάποια από αυτά όταν ο καιρός είναι βροχερός να «επιστρατεύονται» κουβάδες στις αίθουσες, γιατί οι σκεπές τους στάζουν.

Καμία ουσιαστική διεκδίκηση για τη στελέχωση των δομών υγείας. Συνεχίζουν και εντείνονται τα προβλήματα ύδρευσης σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα, ενώ ούτε η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων για την ύδρευση έχει προχωρήσει. Οι δημότες συνεχίζουν να πληρώνουν πανάκριβο το νερό στην επιχείρηση ΔΕΥΑ από όλα τώρα πια τα δημοτικά διαμερίσματα, και οι διακοπές νερού για χρέη καλά κρατούν. Έργα και μέτρα στήριξης για άδρευση, λειτουργία ΤΟΕΒ, αγροτική οδοποιία δεν ήταν στο μέλημα της δημοτικής αρχής. Εκτός της πόλης του Αγρινίου, τα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα και τα χωριά, έχουν αφεθεί στην τύχη τους χωρίς τα απαιτούμενα έργα.

Για την αντισεισμική θωράκιση των κτιρίων, για υποδομές αντιπυρικής προστασίας η ανεπάρκεια είναι χαρακτηριστική ενώ η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων επιβεβαιώθηκε κατά δραματικό τρόπο στο Δήμο μας. Πολλά ΑΦΜ συνδημοτών μας με ενέργειες των δημοτικών υπηρεσιών έχουν δεσμευτεί στις εφορείες για φορολογική ενημερότητα, ενώ μετά τις εκλογές θα ξεκινήσουν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για όσους χρωστούν από 500 ευρώ και πάνω προς το Δήμο.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πάρα πολλά για την 5ετία αυτής της δημοτικής αρχής από την συνταύτισή της με αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις μέχρι τα πιο τοπικά όπως για παράδειγμα την υπόθεση «πάρκο Αγρινίου», όπου μετά την αποτροπή της επιχείρησης «τσιμέντο» του κ. Μοσχολιού από την παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα, ήρθε η εποχή της εγκατάλειψής του από τον κ. Παπαναστασίου, παρότι ήταν στην προμετωπίδα της προεκλογικής του καμπάνιας στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, με αποτέλεσμα το Πάρκο για μια δεκαετία και περισσότερο να παραμείνει ρημαγμένο και αφιλόξενο για κάθε οικογένεια.

Ο κ. Παπαναστασίου θέλοντας να αποκρύψει τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα μιλά για την «όμορφη πόλη» που δημιούργησε. Όμορφη δεν γίνεται μια πόλη από το πλήθος των βεγγαλικών που ρίχνονται με κάθε ευκαιρία.

Σ’ αυτή την όμορφη πόλη η ανεργία τσακίζει κόκαλα, η φτώχεια έχει εξαπλωθεί, στα συσσίτια και στα κοινωνικά παντοπωλεία συρρέουν πλήθος συνδημοτών μας. Την «όμορφη πόλη» την ανακαλύπτει κανείς στις ουρές στα γραφεία της ΔΕΗ, με μια βόλτα στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους με τα εκατοντάδες κλειστά μαγαζιά, με ένα βραδινό περίπατο σε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα λόγω τζακιών.

Βέβαια δεν μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική πρόταση για το δήμο μας η κα Σταρακά και η παράταξή της. Δεν έρχονται από το πουθενά. Ήταν εδώ όλα τα προηγούμενα χρόνια. Όχι παρατηρητές αλλά ενεργοί συνδιαμορφωτές της κοινωνικής πραγματικότητας που βιώνουμε στο Δήμο μας.

Η παράταξη της κας Σταρακά είχε την ευθύνη της δημοτικής αρχής για χρόνια με γνωστά τα αποτελέσματα. Η ίδια δεν είναι παρθενογέννητη στο χώρο της Τ.Δ. με την υποψηφιότητά της για Δήμαρχος. Άσκησε εξουσία τα προηγούμενα χρόνια. Έχει έργα και ημέρες. Η επιλογή της και η στήριξή της από το ΠΑΣΟΚ είναι επιβράβευση για την συνέπεια που επέδειξε έναντι των πολιτικών των 3 μνημονίων, τις υπηρεσίες στην πολιτική της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος που τυγχάνει της αποδοχής του επιχειρηματικού κόσμου πολλών κομμάτων και κυβερνήσεων που είχαν και έχουν τις ίδιες στρατηγικές πολιτικές επιλογές.

Η είσοδος καρμανιόλα και απομόνωσης στην πόλη του Αγρινίου έχει και την δική της σφραγίδα, όπως και όλη η κατεστραμμένη οδοποιία.
Η παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων την καθιστά συνυπεύθυνη για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στις Δημοτικές Ενότητες Αρακύνθου-Αγγελοκάστρου-Θεστιέων-Παραβόλας και χρειάζεται πολιτικό θράσος να ζητάς σήμερα από αυτούς τους ανθρώπους να σε επιβραβεύσουν με την ψήφο τους.

Όπως αποτελεί πρόκληση να διαπιστώνει σήμερα την έλλειψη και να προτείνει την κατασκευή αρδευτικών έργων στο Δήμο μας όταν 9 χρόνια τώρα δεν έκανε τίποτε για να συντηρηθούν και να κατασκευαστούν υποδομές που είναι αναγκαίες για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής παρότι ασκούσε διοίκηση στην Περιφέρειά μας.

Η ρήση της κας Σταρακά «η πόλη που γεννηθήκαμε και αγαπάμε, μας μεγάλωσε και έχουμε και εμείς υποχρέωση να μεγαλώσουμε» για να είναι ειλικρινής απαιτούνται έργα, στήριξη των λαϊκών στρωμάτων, σύγκρουση με τις αντιλαϊκές πολιτικές και με αυτά βρίσκεται σε διαζύγιο, με αποτέλεσμα οι «δεσμεύσεις» της να γίνονται κούφιες προεκλογικές κουβέντες.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο όλο το προηγούμενο διάστημα εκτός από την συμμετοχή της σε ανούσιες κοκορομαχίες με τις άλλες παρατάξεις με στόχο την συγκάλυψη της συμφωνίας τους στις πολιτικές επιλογές της εξουσίας στο χώρο της Τ.Δ., είχε αναλάβει εργολαβικά τον εξωραϊσμό της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σήμερα με νέο επικεφαλής, αφού ο προηγούμενος όπως δηλώνει αποτέλεσε παράπλευρη απώλεια, της αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος των πολιτικών μεταγραφών και συναλλαγών, θέλει να αποτελέσει τη γνήσια φωνή της κυβέρνησης χωρίς προσμίξεις και νοθείες στο χώρο της Τ.Δ. και στήριξης μιας πολιτικής που αποδείχθηκε πολύ βλαπτική για τα λαϊκά συμφέροντα.
Τέλος η υποψηφιότητα του κ. Καζαντζή έχει να κάνει μόνο με προσωπικές αντιπαραθέσεις, μπορεί και ατομικές φιλοδοξίες αφού δεν υπάρχει καμία πολιτική διαφοροποίηση.

Δεν πρόκειται για το «νέο» που δεν δοκιμάστηκε αλλά για το γέρικο με τις παραξενιές του. Μην ψάχνεις για διαφορές κάνε εσύ τη διαφορά.

Ψήφισε Λαϊκή Συσπείρωση
Συνδημότισσες, συνδημότες
Στην κάλπη στις 26 Μάη για τις τοπικές εκλογές να ρίξουμε το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο, το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.
• Είναι η παράταξη που χρόνια τώρα στέκει αταλάντευτα στο πλευρό όλων αυτών που μοχθούν για καλύτερες συνθήκες ζωής.
• Είναι η παράταξη που ποτέ δεν δήλωσε ανεξάρτητη, γιατί δεσμευόταν από τα πολλά και μεγάλα προβλήματα σε εργασιακό-οικονομικό-κοινωνικό επίπεδο που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικροεπαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, μαθητές, φοιτητές, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων. Ποτέ δεν κρύψαμε την στήριξή μας από το ΚΚΕ αφού αυτό για μας αποτελεί εχέγγυο, ρήτρα δέσμευσης ότι και αύριο θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση επιβεβαίωσε με τη δράση της μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο ότι αποτέλεσε την λαϊκή αντιπολίτευση στις πολιτικές που μας έχουν οδηγήσει ως εδώ. Ήταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων του ταξικού, εργατικού κινήματος, των αγροτών και των επαγγελματιών.

Ανέδειξε το απάνθρωπο πρόσωπο της πολιτικής των μνημονίων και ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετούνταν μ’ αυτά. Στάθηκε αταλάντευτα από την πλευρά των λαϊκών συμφερόντων. Προσπάθησε να μειωθούν τα δημοτικά τέλη και φόροι, η τιμή του νερού για τα λαϊκά στρώματα και είχε αποτελέσματα έστω και λίγα.

Δεν υπήρχε μικρό ή μεγάλο λαϊκό πρόβλημα το οποίο δεν φέραμε για συζήτηση. Ήμασταν στήριγμα στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων, καταγγείλαμε άθλιες συνθήκες χώρων εργασίας εργαζομένων στο Δήμο.
Για τα προβλήματα των πλημμυροπαθών, οι πληγέντες δεν εισέπραξαν τον οίκτο μας αλλά την ενεργή συμπαράσταση και διεκδίκηση για αποζημιώσεις και αποκατάσταση των ζημιών καταδείχνοντας κάθε φορά τους υπεύθυνους για τις καταστροφές. Αν δεν υπήρχε η Λαϊκή Συσπείρωση να θέτει το ζήτημα κάθε φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο και να απαιτεί λύσεις, φοβόμαστε πως πολλά πράγματα θα ήταν ακόμα στις υποσχέσεις.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης ήρθαν για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα σχολικών κτιρίων, θέρμανσης σχολείων, αντισεισμική θωράκιση, προβλήματα ύδρευσης, δασοπροστασία, πλειστηριασμοί, η προσπάθεια επιβολής περιβαλλοντικού τέλους στο νερό, προβλήματα συλλόγων, το πρόβλημα των απλήρωτων καπνοπαραγωγών της Μακρυνείας, των μη έγκαιρων ψεκασμών δακοκτονίας, προβλήματα που δημιουργούνται από την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών κ.λ.π. Από την ίδια την πείρα προκύπτει ότι η δύναμη της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι δύναμη του λαού δεν είναι σύνθημα αλλά πραγματικότητα.
Γι’ αυτό στις εκλογές στις 26 Μάη δυνάμωσε τη δύναμη σου ψήφισε Λαϊκή Συσπείρωση
Έλα μαζί μας να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε:
– την πλήρη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και την απαίτηση να αποδοθούν τα 13 δις ΕΥΡΩ που έχουν παρακρατηθεί από το 2009 μέχρι σήμερα.
– την μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα και προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού
– το σχεδιασμό και την υλοποίηση σε κεντρικό – περιφερειακό και τοπικό επίπεδο υποδομών και μηχανισμών δημόσιας προστασίας από πλημμύρες, σεισμούς, πυρκαγιές κ.λ.π.
– την δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών για κοινωνικές δομές στήριξης και φροντίδας του παιδιού, της οικογένειας, των γερόντων, για την λειτουργία των υπηρεσιών χωρίς ανταποδοτικά τέλη και φόρους
– μην υπάρξει καμία δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού, μπλοκάρισμα φορολογικής ενημερότητας και πλειστηριασμός για χρέη φτωχών λαϊκών στρωμάτων προς τον Δήμο, όπως και καμία διακοπή νερού για χρέος προς την ΔΕΥΑΑ
– την διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, το περιβάλλον, την υγεία και όχι με κριτήριο την επιχειρηματική κερδοφορία
– την σχεδιασμένη αξιοποίηση δημοτικών κτηριακών υποδομών π.χ. Λαχαναγορά
– την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία , παιδικούς σταθμούς
– την ολόπλευρη, την δωρεάν και χωρίς αποκλεισμούς πρόσβαση στον πολιτισμό, στον αθλητισμό που αποτελούν αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια
– την στήριξη της αγροτικής παραγωγής.

Έλα μαζί μας με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Από αυτό δεν αποκλείεται κανένας. Δίνουμε το χέρι σε όποιον αισθάνεται την αναγκαιότητα και κατανοεί ότι η αγωνιστική σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική είναι μονόδρομος.

Στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης βρίσκονται συνδημότες μας που έχουν δοκιμαστεί στις γραμμές του εργατικού και λαϊκού κινήματος, στις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις των μικρών επαγγελματιών, των επιστημόνων, των γυναικών, της νεολαίας, των κοινωνικών κινημάτων.
Άνθρωποι που συναντήθηκαν στις μικρές και μεγάλες μάχες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, κατά των πλειστηριασμών, τις διακοπές ρεύματος και νερού.
Πολλοί που διαπίστωσαν πως η εύκολη λύση είναι αυταπάτη, για να αλλάξουν τα πράγματα χρειάζεται και η προσωπική συμβολή και συμμετοχή στον αγώνα.
Έλα μαζί μας γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση
δεν λέει λόγια
Δεν το αποδείξαμε μόνο με τη στάση μας και τη δράση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου αλλά επειδή έχουμε πανελλαδική εμβέλεια και αναφορά το αποδείξαμε σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια ακόμη και εκεί που εμείς είχαμε την ευθύνη της δημοτικής διοίκησης όπως στη γειτονική μας Πάτρα όπου ο κομμουνιστής Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης μαζί με τους Δημοτικούς Συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης μπήκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού, διεκδίκησαν, απαίτησαν και είχαν κατακτήσεις, πάντα μέσα από την γραμμή της λαϊκής αντιπολίτευσης.

Έλα μαζί μας και ρίξε το γαρύφαλλο στην κάλπη για να ανθίσουν καινούργιες δυνατότητες

ΓΙΑΤΙ:
– είναι ψήφος που δεν θα σηκώνει διαφορετικές ερμηνείες και θα δηλώνει με ευκρίνεια αντίθεση-αντίσταση στις αντιλαϊκές πολιτικές, στην βαρβαρότητα, τον καπιταλισμό και την εγκληματικότητα του ιμπεριαλισμού.
– είναι ψήφος απαίτησης για Τ.Δ. εξυπηρέτησης των συμφερόντων του λαού και όχι των κερδών του κεφαλαίου
– είναι ψήφος που βάζει φρένο στην επιθετικότητα της αντιλαϊκής πολιτικής και δημιουργεί ταμπούρι λαϊκής αντιπολίτευσης
– είναι ψήφος που δεν θα παζαρευτεί μετά τις εκλογές, δεν θα συμμετέχει σε πολιτικά αλισβερίσια, δεν θα λιποτακτήσει από την στρατιά της λαϊκής πάλης
– είναι ψήφος που κάνει την πραγματική διαφορά, δύναμη αγώνα και προοπτικής.

ΤΩΡΑ λαϊκή αντεπίθεση
με ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ!

agrinioculture.gr