Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  7:11: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2024 22:11

Ποιοι είναι οι Έλληνες που αναφέρονται στην λίστα Επστάιν – Δύο άνδρες και μία γυναίκα

Τρία ελληνικά ονόματα έχουν εντοπιστεί στην περιβόητη λίστα του Τζέφρι Επστάιν και πρόκειται για δύο άνδρες και μία γυναίκα.

Μεταξύ των ονομάτων και συγκεκριμένα στην 23η σελίδα αναφέρεται το όνομα του Παύλου Γλύξμπουργκ μαζί με τον τίτλο και την προσφώνηση που χρησιμοποιεί, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εταιρεία Ivory Capital Group LLC που ίδρυσε το 1998 και αμερικανικοί αριθμοί τηλεφώνου.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Greece, MC & Pavlos, Hrh Prince Pavlos

Επίσης αναφέρεται και το όνομα της Πριγκίπισσας Όλγας με την ένδειξη (Ελλάδα) και ένα τηλέφωνο των ΗΠΑ αλλά και το όνομα του Δημήτρη Γουλανδρή επίσης με την ένδειξη (Ελλάδα) και τρία τηλέφωνα, δύο ΗΠΑ και ένα ενδεχομένως Μπαγκλαντές.

Τον συνολικό κατάλογο (με τη σελίδα 23) μπορείτε να τον βρείτε ΕΔΩ

Η λίστα περιλαμβάνει συνολικά 1971 ονόματα που δίνονται σταδιακά στη δημοσιότητα.

Ωστόσο πρέπει να γίνει σαφές πως η αναφορά των ονομάτων στην λίστα δεν αποτελεί απόδειξη αδικήματος και δεν υποδηλώνει ότι αντιμετωπίζουν κατηγορίες. Σοβαρές ενστάσεις έχουν υπάρξει καθώς μπορεί ορισμένα ονόματα να αναφέρονται χωρίς να εμπλέκονται αναγκαστικά.

Πρόκειται για μία λίστα 150-180 ονομάτων που έχουν προκύψει από γύρω στις χίλιες σελίδες δικαστικών εγγράφων, την οποία άρχισε χθες το βράδυ να αποκαλύπτει η δικαστής της Νέας Υόρκης Λορέτα Πρέσκα και περιλαμβάνει τα ονόματα επαφών, γνωριμιών, οικείων, θυμάτων ή υπόπτων ως συνεργών του Αμερικανού χρηματιστή.

Σημειωτέον ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά για παράνομη ή επιλήψιμη συμπεριφορά εκ μέρους τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ο Έπσταϊν φέρεται να χρησιμοποιούσε τα ονόματά τους εν αγνοία τους για τους δικούς του σκοπούς.

Μεταξύ των γνωστών ονομάτων που περιλαμβάνονται στη λίστα, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, είναι:

• O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον (είναι γνωστό ότι ταξίδεψε στο ιδιωτικό τζετ του Έπσταϊν σε ανθρωπιστικά ταξίδια στην Αφρική στις αρχές της δεκαετίας του 2000)

• O Βρετανός πρίγκιπας Άντριου (έχει προχωρήσει σε διακανονισμό με θύμα του Επστάιν)

• H σχεδιάστρια μόδας Βέρα Γουάνγκ (θύματα του Έπσταϊν κατέθεσαν πως ο μαστροπός και παιδόφιλος χρησιμοποιούσε το όνομα της σχεδιάστριας, προκειμένου να πείθει τα θύματα του πως δούλευε επί της καριέρας τους στο μόντελινγκ – η Γουάνγκ δήλωσε άγνοια)

• Tο μοντέλο Ναόμι Κάμπελ (ένα μοντέλο από την Ουκρανία κατέθεσε πως είχε πάει σε πασαρέλα της Κάμπελ στο Παρίσι, όπου την εντόπισε ο Έπσταϊν.

Μετά έστειλε ένα μοντέλο από τη Ρωσία να της πει πως ήταν φιλάνθρωπος και φίλος της Κάμπελ, άρα θα μπορούσε να βοηθήσει την καριέρα της)

• O πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Θόρμπιορν Γιάγκλαντ (ένα από τα θύματα του Έπσταϊν δήλωσε πως της είχε δείξει email του πολιτικού στο οποίο ανέφερε πως θέλει να τη συναντήσει)

• O Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ (είχε πετάξει δυο φορές με το αεροσκάφος του Έπσταϊν, γεγονός που έχει παραδεχθεί και ο ίδιος.

Στην πτήση ήταν και η οικογένεια του, με τη γυναίκα του να έχει «κάποιου είδους σχέση» με τη Μάξουελ)

O συνιδρυτής του Google Σεργκέι Μπριν (είχε λάβει συμβουλές από τον Έπσταϊν για το πώς να φτιάξει ένα παράδεισο φοροαπαλλαγής)

• O πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ (ήταν τακτικός καλεσμένος στο σπίτι του Έπσταϊν στο Upper East Side της Νέας Υόρκης, μεταξύ 2013 και 2017, ενώ ταξίδευε με το τζετ του χρηματιστή)

• O δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς (η σχέση του με τον Έπσταϊν ήταν γνωστή εδώ και χρόνια. Τα έγγραφα αποκαλύπτουν πως είχε σχέση με μια παίκτρια του μπριτζ, ονόματι Μίλα Αντόνοβα στις αρχές του 2010 και ο Έπσταϊν επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την πληροφορία εναντίον του Γκέιτς)

• O διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς (στα έγγραφα υπάρχουν τρεις προγραμματισμένες συναντήσεις το 2014, όταν ο Μπερνς δούλευε για τον Μπαράκ Ομπάμα)

• O σύμβουλος του Λευκού Οίκου, υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, Κάθριν Ρούεμλερ

• O καθηγητής και ακτιβιστής Νόαμ Τσόμσκι

• O πρώην πρόεδρος της τράπεζας Barclays, Τζες Στέιλι

• O συνιδρυτής του Paypal, Πίτερ Τιλ

• O σκηνοθέτης Γούντι Άλεν

• O ιδιοκτήτης της ομάδας Aston Martin της Formula 1, Λόρενς Στρολ

• O πρώην CEO της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστον

Άλλα ονόματα που ακούγεται ότι εμπλέκονται στη λίστα είναι αυτά του τραγουδιστή Μάικλ Τζάκσον, του μάγου Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και του αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ.

pronews.gr

Διαβάστηκε 416 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2024 22:15