Δευτέρα, 6η Μαίου 2024  9:00: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 17:24

Ο Κ. Καραγκούνης στις εργασίες της επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Διαδικασίας Συνεργασίας ΝΑ Ευρώπης

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης παρέστη στη συνάντηση της μόνιμης επιτροπής της κοινοβουλευτικής συνέλευσης διαδικασίας Συνεργασίας της ΝΑ Ευρώπης (SEECP PA) και απέστειλε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

“Στις 14 και 15 Δεκεμβρίου τ.ε πραγματοποιήθηκαν στα Σκόπια στη Βόρεια Μακεδονία, οι εργασίες της Μόνιμης Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Διαδικασίας Συνεργασίας ΝΑ Ευρώπης (SEECP PA). Την Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε ο αναπληρωτής επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κ.Σ.- βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης.

Κατά την έναρξη των εργασιών υιοθετήθηκε η ημερήσια διάταξη και εν συνεχεία παρουσιάστηκαν οι προτεραιότητες της προεδρίας των Σκοπίων (Ιούλιος 2023- Ιούλιος 2024), καθώς και η παρουσίαση των στόχων και των προτεραιοτήτων της Στρατηγικής SEE2030.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κ.Σ.- βουλευτής κ. Καραγκούνης στην παρέμβαση του τόνισε τη σημασία της Συνέλευσής και τον καθοριστικό της ρόλο στην προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης. Η δέσμευση για την περιφερειακή συνεργασία, με έμφαση στο κράτος δικαίου, την ασφάλεια και την οικονομία, υπογραμμίζει το κοινό μας όραμα για μια σταθερή και ευημερούσα Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ανέφερε επίσης ότι είναι αδύνατο να αγνοήσουμε τις ανησυχητικές τρέχουσες εξελίξεις που διαποτίζουν το παγκόσμιο τοπίο όπως οι ένοπλες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία μέχρι την προσφυγική και οικονομική κρίση, βρισκόμαστε σε έναν κόσμο που έχει απόλυτη ανάγκη σεβασμού της ανθρώπινης ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Υπογράμμισε τη σημασία της ατζέντας της Θεσσαλονίκης του 2003, η οποία επιδιώκει την εμπέδωση της σταθερότητας και ασφάλειας και σαφώς την ανάπτυξη της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων, υποστηρίζοντας σταθερά και ενεργά την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων ως στρατηγικό στόχο”.

sinidisi.gr