Δευτέρα, 20η Μαίου 2024  5:37: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 17:37

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή για διάφορα επίκαιρα θέματα

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, στην βουλή, κατά τη συζήτηση, κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την υλοποίηση των πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης σχετικά με την ανασυγκρότηση των περιοχών της Θεσσαλίας και του Έβρου και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

ΠΡΩΤΟΛΟΓΙΑ

Ξεκινώντας ήθελα να ρωτήσω τον υπουργό μεταφορών και υποδομών αν είναι αλήθεια η καταγγελία του κου Αγοραστού ότι έδωσε εντολή να μπαζωθεί ο χώρος του δυστυχήματος των Τεμπών.

Επειδή έχει τεθεί το θέμα της εντόπισης ανθρωπίνων μελών στα συντρίμμια των τραίνων που συγκρούστηκαν στα Τέμπη, έχω εδώ όσα έχει πει η κα Αγγελική Διακομανώλη, υπεύθυνη της εταιρείας ΑΝΟΥΜΠΙΣ, που έχει ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά στην ανεύρεση λειψάνων.  Η κα Διακομανώλη είπε λοιπόν ότι στο σημείο είχαν σταλεί 4 σκυλιά, νεκρόσκυλα τα λένε, τα οποία εντόπισαν βιολογικό υλικό (οστά, τρίχες, ιστούς) και κάποια προσωπικά αντικείμενα. Οι λαμαρίνες είναι σε τέτοια θέση που δυσκολεύουν τα σκυλιά να περάσουν. Και όπως είπε η γυναίκα, οι άνθρωποι μπορεί να κάνουν λάθος, μπορεί να πέσουν έξω, ο σκύλος ποτέ. Και πρόσθεσε: «… έχουν περάσει 9 μήνες, έχουν περάσει βροχές, καλοκαίρι κλπ… έχουν επιδράσει αρνητικά στα ευρήματα. Από τις πρώτες 2 μέρες θα είχε τελειώσει όλη η κατάσταση... Εφ’ όσον έχουν περάσει 9 μήνες και ακόμα βρίσκουμε βιολογικό υλικό, φανταστείτε την τρίτη μέρα τι θα βρίσκαμε… Τα σκυλιά αυτά μπορούν να εντοπίσουν υλικό, υπολείμματα, μέχρι και 13 χρόνια μετά! … από την επόμενη μέρα του δυστυχήματος στείλαμε e-mail όπου μπορείτε να φανταστείτε: στο 112, στην ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, μιλήσαμε με το κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής, ο ένας μας πήγαινε στον άλλον και ξαναγυρνούσαμε στην αρχή. Στο τέλος, μετά από 2 μέρες περίπου, με πήρε τηλέφωνο ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της πυροσβεστικής και μου είπε: ‘Δεν έχετε μέτρο (δλδ σχέση, συνεργασία) στην ΓΓ, και ενδεχομένως αν πηγαίνατε θα φέρνατε δυσκολία, διότι δεν υπάρχει λόγος να πάτε, και σας ευχαριστούμε πολύ».

Ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα της κυβέρνησης; Ότι λειτουργείτε με χρονοκαθυστέρηση και επιχειρείτε με οποιοδήποτε τρόπο να καλύψετε τα εγκληματικά λάθη σας. Όταν όμως υπάρχει ζήτημα που αφορά νεκρούς και εσείς το καλύπτετε, τότε γίνεστε συνένοχοι και συμμέτοχοι στο έγκλημα. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι κάποιοι δεν ήθελαν να αποδειχθεί το έγκλημα των Τεμπών και για ποιο λόγο έγινε.

Δεν φταίει η κυβέρνηση εδώ, αλλά οι εισαγγελείς, οι οποίοι θα έπρεπε να εισβάλουν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στην ιταλική εταιρεία και να πάρουν τους υπολογιστές.

Αυτό αποδεικνύει ότι εδώ είναι μπανανία.

Επίσης ο πρωθυπουργός ήρθε σήμερα εδώ να μιλήσει και δεν είδαμε καμμία διάθεση αυτοκριτικής. Ουσιαστικά, αυτό που είπε είναι ότι φταίει όλος ο κόσμος, είναι όλοι τρελλοί και παλαβοί, ενώ ο ίδιος είναι ευφυής. Μας είπε ότι για όλα έφταιγε ο καιρός. Αυτό δεν ήταν ομιλία για το κοινοβούλιο, αλλά για συνέδριο μετεωρολόγων.

Πρέπει ο πρωθυπουργός να έχει το θάρρος να πει, να παραδεχτεί τι δεν έκανε και ποιος φταίει που δεν έγιναν όσα έπρεπε να έχουν γίνει.

Παρ’ όλα αυτά, ο πρωθυπουργός άθελά του προέβη σε μία παραδοχή της αποτυχίας του, από την δήλωσή του ότι δεν ικανοποιήθηκε από το αποτέλεσμα.

Εμείς ρωτάμε: αφού δεν ικανοποιήθηκε ο ίδιος θα μας πει ποιος φταίει;; Θα τιμωρηθεί κανείς; Γιατί χάθηκαν ζωές!

Είπε ότι είχαμε επιτυχίες στους απεγκλωβισμούς και όλα πήγαν καλά. Να πω εγώ ότι πολιτική δεν σημαίνει καταστολή αλλά πρόληψη. Κε πρωθυπουργέ αν είχαν γίνει τα έργα δεν χρειαζόταν να γίνουν απεγκλωβισμοί. Αν είχαν γίνει τα έργα δεν χρειάζονταν καύσεις ζώων,  ούτε θα είχαν γίνει καταστροφές περιουσιών. Καλύτερα το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν.

Για το Στεφανοβίκειο δεν μας είπε πόση ζημιά έγινε. Με τα ελικόπτερα τι έγινε; Η περιοχή αφέθηκε στο έλεος του Θεού. Όχι μόνο από την κυβέρνηση αλλά από όλους. Γιατί επί 40 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα για την προστασία της περιοχής. Ο χώρος αυτός μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί;

Κε πρωθυπουργέ, στο 40ο λεπτό της ομιλίας είπε ότι καμμία κατασκευή δεν θα άντεχε στη Θεσσαλία με τον DANIEL. Όμως στο 25ο λεπτό είπατε ότι άντεξαν όσες κατασκευές έγιναν μετά τον ΙΑΝΟ. Η αλήθεια είναι ότι μετά τον ΙΑΝΟ όσα έργα δρομολογήθηκαν αστόχησαν! Το τεκμηρίωσε ο καθηγητής διαχείρισης καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι τα συρματοκιβώτια που τοποθετήθηκαν λάθος στον Πάμισο. Επίσης η γέφυρα Ξηριά στον Αλμυρό ξαναχτίστηκε μετά τον ΙΑΝΟ και ήρθε ο DANIEL και την γκρέμισε. Άρα όταν ερχόμαστε εδώ να είμαστε ειλικρινείς και διαυγείς. Και πείτε στους λογογράφους σας ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί σε ό,τι γράφουν.

Μίλησε και για τις αποζημιώσεις. Οι αποζημιώσεις στους γεωργούς θα είναι εφ’ άπαξ; Γιατί το φυτικό κεφάλαιο όταν καταστραφεί απαιτεί 5 χρόνια για να ξανακαρπίσει. Αυτά τα 5 χρόνια ποιο θα είναι το εισόδημα των αγροτών; Το ίδιο ισχύει και για τους κτηνοτρόφους και το ζωικό κεφάλαιο. Εδώ αυτό που θέλουμε να ακούσουμε είναι δεσμεύσεις όχι θεωρία.

Πάλι βάλατε τους αγρότες στο τσουβάλι. Είπατε ότι αποζημιώθηκαν με 1 δισ. ευρώ. Μα ήδη έχουν δώσει εισφορές 500 εκατ. ευρώ! Τι δεν είπατε; Ότι είναι οι μοναδικοί στην Ευρώπη που πληρώνουν περισσότερα σε σχέση με τον Γερμανό, τον Ιταλό γιατί πληρώνει πιο ακριβά το πετρέλαιο, τα λιπάσματα κλπ και συνεισφέρει στα έσοδα του κράτους με αυτό τον τρόπο.

Για πρώτη φορά είπατε αυτό που λέμε εμείς: μιλήσατε για γεωργία ακριβείας, για αλλαγή μοντέλου στον πρωτογενή τομέα. Και πολύ σωστά! Πρέπει να κάνουμε ανταγωνιστική τη γεωργία μας. Αλλά αν πάτε στην Κρήτη θα δείτε τα θερμοκήπια που είναι καλυμμένα με νάϋλον. Δεν γίνεται έτσι η αλλαγή. Ήρθε η ώρα των πράξεων.

Μιλήσατε για drones στη Γεωργία, όμως κάντε πρώτα drones για τον ελληνικό στρατό, γιατί έχουμε την Τουρκία δίπλα μας, και μετά κάνετε drones και στην Γεωργία. Εκτός και, επειδή είστε φίλοι με τους Τούρκους, δεν τα θέλετε, όπως δεν θέλατε και τα τεθωρακισμένα στα νησιά μας και τα στείλατε στην Ουκρανία. Θα πηγαίνατε τα marder στα νησιά για να τα αντικαταστήσετε, αλλά δεν προκάνατε. Στείλατε τα marder στον Έβρο. Και εσείς καλείτε τον Ερντογάν στην Αθήνα, όταν ο Φιντάν, ο Τούρκος υπ.εξ. κάνει λόγο για μειονότητα τουρκική στα Δωδεκάνησα!!

Μας είπε ότι θέλει τους επιστήμονες να βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Όμως τους ειδικούς του πανεπιστημίου Θεσσαλίας τους προσπέρασε και έφερε δήθεν Ολλανδούς, που στην πραγματικότητα είναι ΠΑΣΟΚοι.

Ο πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα για τον Έβρο. Δεν μας είπε γιατί δεν έριξαν επιβραδυντικό υγρό όπως έγινε στην Πάρνηθα. Αν το ρίχνατε δεν θα καιγόταν ο Έβρος. Στη Δαδιά θα μπουν ανεμογεννήτριες; Να μας πει τώρα ο πρωθυπουργός.

Η Ρόδος γιατί τέθηκε εκτός σημερινής ομιλίας αφού κάηκε το 15% της δασικής έκτασης του νησιού;

Πάμε και στις πλημμύρες στη Θεσσαλία και πείτε μας τι έφταιξε; Η απάντηση είναι στο πόρισμα καταπέλτης για την βιβλική καταστροφή στην Θεσσαλία. Διαπιστώνει ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Κάποιοι πρέπει να μπουν στην φυλακή. Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση που συνέταξε ο τεχνικός σύμβουλος Ανδριανός Γκουρμπάτσης που εκπροσωπεί 150 κατοίκους της Φαρκαδόνας, υπάρχει προσωποποίηση των ευθυνών για όσα συνέβησαν στην Θεσσαλία. Ο κος Γκουρμπάτσης αναφέρεται σε: «εγκληματικά λάθη και παραλείψεις των κατά νόμον αρμόδιων οργάνων της πολιτικής προστασίας, του πυροσβεστικού σώματος, της περιφέρειας Θεσσαλίας και εποπτευομένων υπηρεσιών καθώς και των Δήμων».

Για τα αίτια, για τα οποία ο DANIEL προκάλεσε θανάτους και καταστροφές μεγάλης έκτασης σημειώνει ότι: «όσοι είχαν την κατά νόμον υποχρέωση να προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή, γνώριζαν ήδη από το 2018, από τους χάρτες επικινδυνότητας πλημμύρας του υπ. Ενέργειας και περιβάλλοντος».

Για τους πολίτες αναφέρει ότι: «τους άφησαν αβοήθητους κατά τις κρίσιμες πρώτες ώρες του καιρικού φαινομένου, έως και την απομάκρυνσή τους από τις διασωστικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τη διακινδύνευση της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας όλων των εγκλωβισμένων, δεν μερίμνησαν έγκαιρα να διασώσουν τα 17 θύματα, και εξ αιτίας της ολιγωρίας τους αυτής απώλεσαν τη ζωή τους από πνιγμό».

Φταίει ο πρωθυπουργός γι’ αυτό; Όχι. Φταίει ο υπουργός, ο υφυπουργός, ο γραμματέας, ο περιφερειάρχης. Και έτσι πάει η ευθύνη. Και εδώ κάποιος πρέπει να φταίει.

Τι έπρεπε να γίνει; Με βάση το πόρισμα των δικών σας Ολλανδών από την HVA INTERNATIONAL που πήραν 50 εκατ. ευρώ. Ποιοι είναι αυτοί;

-Μιλτιάδης Γκουζούρης, διευθύνων σύμβουλος και πρώην σύμβουλος του υπ. Αγροτ. Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου. Σύμβουλος του προέδρου του ΟΑΣΑ.

-Γρηγόρης Δημητριάδης, (δεν έχει καμμία σχέση με τον πρωθυπουργό) μέχρι πρόσφατα εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ολλανδικής εταιρείας. Είχε διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ.

Όλοι αυτοί είναι κολλητοί του ΠΑΣΟΚ. Έχει πασοκοποιηθεί όλη η ΝΔ. αυτοί λοιπόν πήραν 50 εκατ. ευρώ για την άρση των εμποδίων από ποταμούς. Είναι υπέρ των ποταμών ελεύθερης ροής και υπέρ της απομάκρυνσης των φραγμάτων. Γιατί είναι η σημαντική η απομάκρυνση των φραγμάτων;

-1) ποια είναι η σχέση διαπλοκής της κυβέρνησης με τη συγκεκριμένη εταιρεία, δεδομένου ότι ο διευθύνων σύμβουλος είναι ο Μιλτιάδης Γκουζούρης, πρώην σύμβουλος του υπ. Αγροτ. Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.

-2) 20/10/2023 ο κος Γκουζούρης είπε ότι το πόρισμα θα δοθεί στην κυβέρνηση. Η περιφέρεια θα ενημερωθεί σε δεύτερο βαθμό από την κυβέρνηση;

-3) με ποια κριτήρια συστάθηκε η επιτροπή Ελλήνων εμπειρογνωμόνων από το νέο-εκλεγέντα περιφερειάρχη κο Κουρέτα; Ποιο το πλαίσιο συνεργασίας της με την εταιρεία; Είναι «άλλοθι» ότι δήθεν συμμετείχαν Έλληνες επιστήμονες μαζί με τους Ολλανδούς;

-4) τα πανεπιστήμια πώς θα εμπλακούν πέρα από τις μεμονωμένες περιπτώσεις των εμπειρογνωμόνων; Γιατί η κυβέρνηση δεν αποτάθηκε στα ελληνικά πανεπιστήμια όπου υπηρετούν Έλληνες; Υπάρχει δυσαρέσκεια στο ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας επειδή δεν κλήθηκε επίσημα ως τεχνικός σύμβουλος της περιφέρειας. Και το Πανεπιστήμιο δεν θέλει λεφτά!!

Κε πρωθυπουργέ έχω εδώ μια επιστολή διαμαρτυρίας που αναφέρει ότι ακόμα μένουν στο νεκροταφείο πλημμυροπαθείς στο Βλοχό. Είναι βοσκοί που έχουν τα ζώα τους και δεν μπορούν να φύγουν από το μέρος. Αυτοί οι άνθρωποι μένουν στην Εκκλησία. Τους φιλοξενεί η ενορία. Δεν υπάρχουν σπίτια μετά την πλημμύρα. Για να ψωνίσουν προϊόντα πρέπει να πάνε ή στον Παλαμά, που απέχει 5 χιλιόμετρα ή στην Φαρκαδόνα που απέχει 11 χιλιόμετρα, με τα πόδια!!

Και για να πάω στον Έβρο, ήθελα να ρωτήσω: σκοπεύετε να στήσετε ανεμογεννήτριες στα καμμένα; Γιατί ο κος Σκυλακάκης το άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο. Είναι απαραίτητο να αρχίσει άμεσα η αναδάσωση και για εθνικούς λόγους. Το δάσος της Δαδιάς είναι ανάχωμα στους Τούρκους. Είναι απαραίτητο να ανασταλεί η αδειοδότηση α/γ στις καμμένες εκτάσεις και τις παρακείμενές τους σε Έβρο και Ροδόπη.

Και κλείνοντας, για να παίξω λίγο με τις λέξεις που έχει χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός, θα πω ότι προ ημερών μας είπε πως η χώρα δεν θα γίνει μπανανία. Δεν χρειάζεται να γίνει κε. Πρωθυπουργέ. Την κάνατε! Απόδειξη; Ακόμα μαζεύουν γενετικό υλικό των νεκρών παιδιών μας στα Τέμπη. Εκεί που μπαζώσατε και μεταφέρατε σε χώρο σκουπιδιών μαζί με τα μπάζα τα νεκρά παιδιά μας!

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα δεν θα γίνει μπανανία. Δεν χρειάζεται να γίνει κε. Πρωθυπουργέ. Την κάνατε! Απόδειξη; Η παραπομπή της χώρας στο δικαστήριο της Ευρώπης για μη κατάθεση επικαιροποιημένων χαρτών για την επικινδυνότητα για πλημμύρες.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα δεν θα γίνει μπανανία. Δεν χρειάζεται να γίνει κε. Πρωθυπουργέ. Την κάνατε! Απόδειξη; Ενώ η χώρα έχει πρόβλημα δημογραφικό, εσείς φέρνετε ν/σ για τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων και ν/σ υπέρ των μεταναστών – επενδυτών, ενώ την ίδια ώρα επιβάλετε τεκμήρια στα παιδιά που γεννιούνται.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα δεν θα γίνει μπανανία. Δεν χρειάζεται να γίνει κε. Πρωθυπουργέ. Την κάνατε! Απόδειξη; Η κα. Μενδώνη βράβευσε με το βραβείο της ΟΥΝΕΣΚΟ τους Αβορίγινες της Αυστραλίας!!

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ

Πάμε στο επιβραδυντικό υλικό. Δεν περίμενα να επιμένει τόσο ο πρωθυπουργός. Λοιπόν, αναφορικά με την χρήση επιβραδυντικού υγρού στην Πάρνηθα, ο πρωθυπουργός στις 31/8/2023 είχε πει από το βήμα της βουλής, απευθυνόμενος σε εμένα, είπε: «ποιος σας λέει αυτές τις σαχλαμάρες για τη χρήση επιβραδυντικού υγρού;»

Εδώ έχω την απάντηση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με ημερομηνία 26/10/2023, στην οποία αναφέρει σαφώς ότι στην φωτιά της Πάρνηθας 21/8/2023 χρησιμοποιήθηκε επιβραδυντικό υγρό!

Μας είπε ότι δεν  είχαμε μέσα. Γι’αυτό χρειαζόταν το επιβραδυντικό υλικό. Έτσι κάηκε η Ελλάδα. Αν υπήρχε επιβραδυντικό υλικό δεν θα καίγονταν ούτε ο Έβρος ούτε η Ρόδος.

Τότε, λοιπόν, με τις φωτιές σας λέγαμε ότι με τα AIR TRACTOR δεν γίνεται δουλειά. Σε κάθε ρίψη ρίχνουν τόσο νερό, όσο για να γεμίσει μια μπανιέρα. Επίσης είπε ότι τα AIR TRACTOR δεν μπορούν να ρίξουν επιβραδυντικό υλικό. Και πάλι είπε ψέμματα. Στην Πάρνηθα έριξαν τα AIR TRACTOR επιβραδυντικό υγρό!

Και ποιος φταίει που δεν είχαμε ΣΙΝΟΥΚ και C130; Και δεν τα είχαμε γιατί ήταν καθηλωμένα! Γιατί; Γιατί η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φρόντισαν γι’ αυτό.

Είμαστε πρώτοι στην πράσινη ενέργεια, λέτε. Δηλαδή έχουμε φθηνό ρεύμα; Όλοι είστε οπαδοί της πράσινης ενέργειας. Θέλετε μόνο α/γ. Ποιόν βολεύει αυτό; Μα την Γερμανία! Για τις εξορύξεις δεν λέτε ούτε κουβέντα. Η Ελλάδα είναι γεμάτη με φυσικό αέριο και παρ’ όλα αυτά εμείς το αγοράζουμε ακριβά από άλλους. Το πληρώνουμε ακριβότερα γιατί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησαν ποτέ σε εξορύξεις φυσικού αερίου. Και τώρα η Μεσόγειος γι’ αυτό φλέγεται. Για το φυσικό αέριο.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ήταν η ισχυρότερη καταιγίδα. Εμείς το δεχόμαστε αυτό. Το γνωρίζατε; Ναι! Το γνωρίζατε! Τι κάνατε για να μην συμβεί; Τίποτα. Και αν κάνατε κάτι, σήμερα γιατί είμαστε υπόδικοι από την ΕΕ για ό,τι δεν κάνατε;

Είπε ότι η κοίτη του Πηλίου έχει δεξιά και αριστερά μπουζουξίδικα! Ποιος φταίει γι’ αυτό; Επί 30 χρόνια η ΝΔ κυβερνά. Ποιος το επέτρεψε;

Είπατε για επιδοτήσεις και αλλαγή καλλιεργειών. Πώς θα γίνει αυτό; Υπάρχει σχέδιο; Γιατί ο αγρότης χρειάζεται καθοδήγηση. Από το 2019 σας φωνάζουμε να έρθετε όλοι μαζί να κάνουμε ένα σχέδιο. Κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί.

Τι δεν μας είπε ο πρωθυπουργός; Δεν είπε για το Στεφανοβίκειο. Καταστράφηκαν τα ελικόπτερα. Έπρεπε να πάει κόσμος στην φυλακή. Επίσης δεν μας είπε ποιος άνοιξε τα φράγματα; Ποιος έδωσε εντολή να ανοίξουν; Καμμία απάντηση.

Είπε ο κος Ανδρουλάκης ότι η κλιματική κρίση είναι ανθρωπογενής. Δεν είναι μονο ανθρωπογενής. Ανθρωπογενής είναι η επιλογή να χρησιμοποιούμε ανεμογεννήτριες καταστρέφοντας το περιβάλλον. Δηλαδή η Ελλάδα θα λύσει το παγκόσμιο πρόβλημα; Επίσης ο πρωθυπουργός δεν απάντησε τι θα γίνει με την Δαδιά; Θα στηθούν α/γ; Γιατί ο  πρόεδρος του ΑΠΘ, στη σχολή Δασολογίας είπε ότι η Δαδιά τελείωσε!!

Την ίδια ώρα, η γερμανική ενεργειακή εταιρεία RWE ξεκίνησε την αποσυναρμολόγηση αιολικού πάρκου στην δυτική περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, για να επεκτείνει ένα λιγνιτωρυχείο.

Στην ερώτησή μου γιατί ανέλαβαν Ολλανδοί τη μελέτη ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας; Ποιοι Ολλανδοί; Η τοπική ΠΑΣΟΚ Αμστερνταμ!  Η ολλανδική εταιρεία HVA INTERNATIONAL. Σύμφωνα με δημοσιεύματα πρόκειται για απ’ ευθείας επιλογή από το Μαξίμου. Ο κος Μητσοτάκης είιπε ότι «το κόστος αναλαμβάνει η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών». Το ποσό που παίρνουν είναι 50 εκατ. ευρώ;

Τι λένε οι Ολλανδοί; Με βάση το πόρισμα των δικών σας Ολλανδών, της τοπικής ΠΑΣΟΚ Άμστερνταμ, την HVA INTERNATIONAL. Ποιοι είναι αυτοί;;

Όλοι αυτοί είναι κολλητοί του ΠΑΣΟΚ. Έχει πασοκοποιηθεί όλη η ΝΔ. αυτοί λοιπόν πήραν 50 εκατ. ευρώ για την άρση των εμποδίων από ποταμούς. Είναι υπέρ των ποταμών ελεύθερης ροής και υπέρ της απομάκρυνσης των φραγμάτων. Γιατί είναι η σημαντική η απομάκρυνση των φραγμάτων. Μα στον παππού μου να το έλεγες που ήταν αγράμματος αυτό θα σου απαντούσε. Ότι χρειάζεται να ανοίξουν οι κοίτες για να φεύγει το νερό. Και έπρεπε να πάρουν 50 εκατ. ευρώ για να μας πουν αυτό, που το ξέρουν όλοι οι άνθρωποι των χωριών;

Έχουμε μεγάλες αυξήσεις τιμών στα τρόφιμα. Τον Οκτώβριο ήμασταν πρώτοι σε ακρίβεια!!  Και ο πρωθυπουργός μας μιλά για την ανθεκτικότητα και επαίρεται γι’ αυτό.

Και πάει σε φορολογία των ελευθέρων επαγγελματιών. Γιατί; Για να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή. Αν θέλετε να την καταπολεμήσετε επιβάλλετε 15% φλατ φόρο. Όμως εσείς δεν θέλετε να την καταπολεμήσετε γιατί το μαύρο χρήμα κυλά στις φλέβες των ολιγαρχών που τους εξυπηρετείτε.

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις για την Θεσσαλία, καταθέτουμε στα πρακτικά τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει. Μεταξύ αυτών προτείνεται να σχηματίσουν οι πληγέντες κάτοικοι της Θεσσαλίας μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) όπου θα συμμετέχουν όλοι, με όλα τα χωράφια. Ακόμη και αυτά που έχουν καταστραφεί από φερτά υλικά. Σκοπός είναι η ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή.

Υπάρχουν λύσεις για την οικονομία. Ο πόλεμος Ευρώπης – Κίνας για τα σπάνια ορυκτά που χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητα, θα μπορούσε να λήξει μέσω της Ελλάδας.

Το γάλλιο είναι ένα ορυκτό, η πρώτη ύλη που θέλει όλος ο πλανήτης, από το οποίο η Ελλάδα μπορεί να παράξει όσο χρειάζεται η Ευρώπη.

Το γάλλιο είναι απαραίτητη πρώτη ύλη για την επικοινωνία των δικτύων 5G, την κατασκευή φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, την κατασκευή μικροτσίπ, την κατασκευή ραντάρ και αμυντικής τεχνολογίας τελευταίας γενιάς.

Έχετε τους παπατζήδες με τα ψευτο-SITE και επιχειρείτε να επιβάλετε φίμωση και κονιορτοποίση των άλλων. Το πετύχατε αυτό στις εκλογές, αλλά στους άλλους. Τώρα επιχειρείτε να μολύνετε και την Ελληνική Λύση. Με παπατζήδες, παπατρέχες, παπαγιώργηδες και παπαγιάννηδες φίμωτρο δεν μπαίνει.

Ο Ουμπέρτο Έκο είχε πει ότι σήμερα μόνον οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τα τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση. Και τα sites προσθέτουμε εμείς.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα δεν θα γίνει μπανανία. Δεν χρειάζεται να γίνει κε. Πρωθυπουργέ. Την κάνατε! Απόδειξη; Η Ελλάδα πεθαίνει δημογραφικά και εσείς φέρνετε νομοσχέδια υπέρ των μεταναστών – επενδυτών ενώ έχετε επιβάλει τεκμήρια για τα παιδιά που γεννιούνται.

Την κάνατε μπανανία γιατί οι μισθοί στην Ελλάδα το 2022 ήταν χαμηλότεροι ακόμα και από τις πρώην Σοβιετίες!!

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει μπανανία η Ελλάδα, είπε ο πρωθυπουργός. Δεν χρειάζεται κε. Πρωθυπουργέ να γίνει μπανανία. Την κάνατε! Εμείς όμως αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Θα το αποτρέψουμε!