Σάββατο, 18η Μαίου 2024  5:55: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023 10:06

Εκλογές – Μητσοτάκης: Δεν ήταν καλή βραδιά για τη ΝΔ – Η κυβέρνηση πρέπει να έχει τα πόδια στη Γη

Για μία «όχι ιδιαίτερα καλή εκλογική βραδιά» για τη Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα αποτελέσματα της β’ Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρά με τα πόδια «καλά γειωμένα στη Γη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους τους περιφερειάρχες, ανεξαρτήτως με το αν τους είχε στηρίξει ή όχι. «Το μήνυμα ελήφθη», σημείωσε μεταξύ άλλων και έδωσε συγχαρητήρια για όσους νίκησαν.

Η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

«Συγχαίρω όλους τους περιφερειάρχες και δημάρχους που εξελέγησαν. Είναι χρέος της κυβέρνησης η συνεργασία μαζί τους. (…)

Ως προς τα πολιτικά συμπεράσματα, δεν ήταν μια καλή βραδιά για τη ΝΔ. Τα πολιτικά συμπεράσματα όμως βγήκαν την πρώτη Κυριακή. Υπήρξε αντίσυσπείρωση ενάντια σε δημάρχους που στηρίχθηκαν από τη ΝΔ. Επισημαίνω και την χαμηλή αποχή που πρέπει να μας προβληματίζει όλους.

Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρά με τα πόδια καλά γειωμένα. Η κυβέρνηση οφείλει να λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα. (…) Για όσους σπεύδουν να πανηγυρίσουν, να θυμίσω πως πριν από 3 μήνες είχαμε βουλευτικές εκλογές και εκεί καταγράφηκε η δύναμη των κομμάτων».

ethnos.gr