Σάββατο, 18η Μαίου 2024  4:12: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 18:16

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή για διάφορα επίκαιρα θέματα

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, κατάργηση νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου δήμων, παρακολούθηση επιδόσεων τοπικής αυτοδιοίκησης, οικονομική και διοικητική διαχείριση οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, ευζωία των ζώων συντροφιάς, κατασκευή και αναβάθμιση λειτουργούντων χερσαίων συνοριακών σταθμών και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών».

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι αυτό που κατάλαβα τις τελευταίες ημέρες είναι ότι κυβέρνηση δεν είναι η ΝΔ αλλά εμείς. Όλοι σας κάνετε αντιπολίτευση σε εμάς. Τα έχετε μπερδέψει. Άλλος κυβερνάει. Αλλά κάνετε αντιπολίτευση σε εμάς επειδή δεν κάνετε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση!

Από το 2019 ουδέποτε κάναμε προσωπικές αναφορές και επιθέσεις σε κανέναν. Ποτέ! Τώρα όμως ξαφνικά αρχίσατε να μας επιτίθεστε για το μόνο λόγο ότι δεν έχετε κάτι να μας προσάψετε.

Η προηγούμενη εβδομάδα είχε δυο ψηφοφορίες μια για την ΑΔΑΕ και μια για το ΕΣΡ. Και καταλαβαίνω ότι η ΑΔΑΕ ήταν κακή δεν την ψηφίσατε. Το ΕΣΡ όμως; Εσείς στο ΣΥΡΙΖΑ λέγατε ότι το ΕΣΡ έπρεπε να απομακρυνθεί. Το ΕΣΡ είχε διορισμένους όλους τους αριστερόστροφους. Για εμάς ήταν συμβόλαιο τιμής να ξηλώσουμε το ΕΣΡ. Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2022 συμφώνησε ότι έπρεπε να απομακρυνθούν τα στελέχη του. Τώρα τι άλλαξε δεν καταλαβαίνω.

Το ΕΣΡ λειτουργούσε παράνομα επί ένα ολόκληρο χρόνο. Είχε στελεχωθεί μόνο με αριστερόστροφα στελέχη, που τιμωρούσαν βουλευτές και κόμματα με πρόστιμα 50.000 ευρώ, όταν σε εκπομπές έλεγαν τη λέξη «λαθρομετανάστες». Τιμωρούσαν με πρόστιμα 100.000 ευρώ τους βουλευτές που σε εκπομπές τα έβαζαν με τους αυτονομιστές ψευτομακεδόνες στη Δυτ. Μακεδονία.

Την ίδια ώρα όμως για ανθελληνικές εκπομπές σε πανελλαδικά κανάλια έκαναν απλές συστάσεις.

Το ΕΣΡ ήταν γεμάτο με ελληνοφοβικά και εχθροπαθή στελέχη που τα πληρώναμε!! Τέλος όμως η πλάκα με την Ελλάδα και τους Έλληνες!

Όλο αυτό τον καιρό σας κάναμε τη χάρη και δεν ασχοληθήκαμε με εσάς αλλά μόνο με τη ΝΔ. Εσείς αυτό το περάσατε για φόβο ή ανοχή και αποθρασυνθήκατε με συκοφαντίες σε βάρος μας. Τι έλεγαν λοιπόν οι αρχαίοι Έλληνες; Έλεγαν ότι η χάρη που κάνουμε σε κάποιον δεν μπορεί να αλλάξει το χαρακτήρα του.

Το ποιος λοιπόν στηρίζει τη ΝΔ αποδεικνύεται από τα ν/σ που ψηφίζονται στη βουλή!

Και ξέρετε γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ τρελλάθηκαν και χτυπούν την Ελληνική Λύση; Γιατί τους χαλάσαμε τη δουλειά της πεθεράς του κου Κασσελάκη με το 1,2 δις ευρώ. Τα ΜΜΕ βεβαίως το έθαψαν το θέμα. Γιατί; Και δεν λέω ότι είναι παράνομο. Δεν είναι όμως ηθικό. Και έρχεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει για τα δικά μου πρόστιμα! Δεν μου χαρίστηκε, κύριοι, κανένα πρόστιμο, ποτέ! Πάντα πλήρωνα και πληρώνω κανονικά.

Και προκύπτει ξαφνικά μια είδηση, που ούτε κι εγώ δεν την γνωρίζω, ότι δήθεν μου χαρίστηκε πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ, κατηγορία βεβαίως που κατέπεσε και φτάσατε να μιλάτε για 150.000 ευρώ. Τα ίδια λένε και οι συνεργάτες των ναζί εδώ μέσα και οι δήθεν χριστιανοί. Φαίνεται πως γνωρίζουν περισσότερα για τα φορολογικά μου από εμένα. Αυτό το «προνόμιο» όμως ανήκει μόνο στις μυστικές υπηρεσίες και στις φορολογικές αρχές. Αυτοί που το ξέρουν; Γιατί εγώ πραγματικά δεν το ξέρω αυτό. Το μόνο που είναι βέβαιο κύριοι είναι ότι εμείς δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ! Δεν φοροδιαφεύγουμε, δεν είμαστε αστράτευτοι. Δεν έχω σύζυγο που η μητέρα του να κάνει δουλειές 1,2 δις.

Και πραγματικά αναρωτιέμαι τι άλλαξε και ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίστηκε με τους υποστηρικτές των ναζί. Αλλά τι λέω; Τον είδαμε με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ όταν έφεραν τα τάγματα του Αζόφ στη βουλή.

Και επειδή χτυπάτε προσωπικά εμένα, θα πέσω στο επίπεδό σας.

Ξέρετε γιατί οι συνεργάτες των ναζί δεν ψήφισαν την αλλαγή του ΕΣΡ; Γιατί επικεφαλής είναι η κα Κοτζαμάνη, η οποία έδεσε τη Χρυσή Αυγή. Θυσίασαν δηλ. οι συνεργάτες των ναζί το εθνικό θέμα για τον εαυτούλη τους. Ο ΣΎΡΙΖΑ δεν κατάλαβα γιατί δεν ψήφισε.

Και θα μείνω στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κο Κασσελάκη, που πήγε στον Βόλο για να κάνει σόου. (δείχνει φωτο) Ορίστε εδώ, δείτε φωτογραφίες. Μιλάμε για εικόνες ντροπής στημένες πάνω στην δυστυχία.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο άνθρωπος μιλάει και λέει άλλ’ αντ΄ άλλων. Τη μια λέει «είμαι άθεος». Την άλλη λέει «αισθάνομαι χριστιανός». Την άλλη λέει «προσεύχομαι στον όσιο  Δαυίδ να μην είμαι γκέϊ». Τώρα λέει ότι είναι τιμή του να υπηρετήσει στον στρατό. Ποιον κοροΪδεύει; Θα πάει στο στρατό μόνο 20 μέρες. Αν ήταν τιμή του να υπηρετήσει την πατρία δεν έπαιρνε αναβολές 17 χρόνια. Γιατί σε 20 μέρες ούτε εκπαίδευση προλαβαίνει κάνει, ούτε σκοπιά, ούτε τίποτα.

Πραγματικά αισθάνομαι απέχθεια για τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έφερε την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών και τώρα ο κος Τσίπρας θα κάνει ιδιωτική επίσκεψη στην Ουκρανία και θα μείνει στο σπίτι του κου Ζάεφ!

Και μην μιλάτε σε εμάς για ντηλ με τη ΝΔ, γιατί εδώ έχω τα στοιχεία που αφορούν στα δικά σας ντηλ, με την στήριξη στην κυβέρνηση, ψηφίζοντας τα νομοσχέδια που φέρνει στη βουλή. 61% των νομοσχεδίων της ΝΔ ψηφίζει το ΠΑΣΟΚ και 50% των νομοσχεδίων ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και πάμε στο ΠΑΣΟΚ….

Κε. Ανδρουλάκη στο σπίτι του κρεμασμένου και του ελαφροχέρη δεν μιλάνε για σχοινί. Περιέργως ό,τι λένε οι ναζι το λέει και το ΠΑΣΟΚ. Όμως το ΠΑΣΟΚ, αντί να μας συκοφαντεί, ας αποπληρώσει πρώτα τα 400 εκατ. θαλασσοδάνεια που χρωστάει. Αλλά με ποιο ΑΦΜ να πληρώσει; Πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στο ΑΦΜ του ΠΑΣΟΚ, της ΕΛΙΑΣ, του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. Υψώνετε ανάστημα σε εμάς εσείς, τα παιδιά του κομματικού σωλήνα; Ποιος μιλά για συνεργάτες της ΝΔ; Μιλά το ΠΑΣΟΚ τη ΖΗΜΕΝΣ, του ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ και εσχάτως της HUAWEI! Δεν μου αρέσει να κάνω προσωπικές αναφορές αλλά αφού κάνετε εσείς σε εμάς θα πέσω στο επίπεδό σας. Ο κος Ανδρουλάκης ας μας πει λοιπόν για τις σχέσεις του με τις ξένες δυνάμεις που έθεσαν υπό παρακολούθηση κάποιες «προσωπικές του στιγμές», όπως είπε. Να μιλήσει. Να τις πει. Ελεύθερος άνθρωπος είναι. Κε Ανδρουλάκη, στο σπίτι του μεγαλύτερου μπαταχτσή δεν μπορείτε να μιλάτε για ανύπαρκτα χρέη άλλων. Εμείς προτείνουμε στον κο Ανδρουλάκη να οργανώσουμε μία συζήτηση στην βουλή για δύο θέματα: το ένα η φοροδιαφυγή και η πολιτική διαφθορά και το άλλο η βία εναντίον των γυναικών και των παιδιών.

Και πάμε στου άλλους…..

Εμείς διάλογο με μαφιόζους δεν κάνουμε. Εσείς τα είπατε από τη βουλή αυτά. Δεν τα λέμε εμείς. Εσείς μιλήσατε για μαφία. Εμείς δεν στηρίζουμε τους ναζί. Δεν το κάναμε ποτέ. Και δεν θα το κάνουμε τώρα.

Εσείς δεν ψηφίσατε την κα Κοτζαμάνη του ΕΣΡ επειδή έβαλε στη φυλακή τους ομοϊδεάτες σας. Καλά έκανε και τους έβαλε στη φυλακή! Αλλά να πείτε εδώ στη βουλή γιατί δεν ψηφίσατε.

Υπάρχει όμως κάτι εντυπωσιακό. Το ψηφοδέλτιο του φυλακισμένου στο Δομοκό, έχει μέσα τον κο Γιώργο Δημητρούλια. Ο κος Δημητρούλιας είναι υμνητής του τάγματος Αζόφ, υποψήφιος με τον συνδυασμό του κου Κασιδιάρη. Υπάρχει πλήρης ταύτιση μεταξύ Δημητρούλια, Μητσοτάκη και Τασούλα. Ο κος Δημητρούλιας εξέδωσε ακόμα και βιβλίο για τους «ηρωικούς υπερασπιστές» του Αζοφστάλ, όπως ακριβώς ο κος Μητσοτάκης τους ταύτισε με τους ήρωες του Μεσολογγίου! Ο κος Δημητρούλιας επίσης συμμετείχε στα γεγονότα του 2014 στο Κίεβο!

Και κανένα κόμμα δεν μιλάει. Η ΝΔ καταλαβαίνω να μην μιλάει, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ; Και βγαίνουν τώρα οι ναζί να υψώσουν ανάστημα σε εμάς. Οι κύριοι τίποτα.

Όσο γι’ αυτούς που παριστάνουν τους χριστιανούς….

Ως κοινοί συκοφάντες έβγαλαν ένα δελτίο τύπου στο οποίο δεν έδωσα σημασία. Βγάζουν και δεύτερο, ψευδέστατο, πάλι δεν ασχολήθηκα. Τρίτη φορά δεν έχει. Βγάζετε δελτία τύπου εναντίον μας στα βήματα του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ εσείς, οι χριστιανοί, και ξεχνάτε την εντολή «ου ψευδομαρτυρήσεις»;

Και επειδή δεν μπορώ να επιτρέψω να συνεχιστεί αυτό, σας ρωτάω: βουλευτής δικός σας κουβάλησε την τσάντα του Ρέστη; Και το σοβαρότερο: γιατί δεν ψηφίσατε για να φύγει το ανθελληνικό, αντιχριστιανικό, αντιορθόδοξο ΕΣΡ; Να πείτε γιατί; Να ξέρει ο ελληνικός λαός, ποιος υψώνει το ανάστημά του και ποιος κοροϊδεύει. Να δούμε τα χαΐρια σας.

Κύριοι, η ΝΔ ελέγχει τα πάντα. Η ΝΔ δεν δέχθηκε να κάνει εξεταστικές για τα Τέμπη, για το Μάτι, για τις Πρέσπες, για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων. Υπάρχει ένα έλλειμμα δημοκρατίας. Η ΝΔ ελέγχει τη βουλή, την κυβέρνηση, την αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια, (και ας μην κρυβόμαστε) τα ΜΜΕ και τη Δικαιοσύνη. Γι’ αυτό και κουκουλώνουν τα σκάνδαλά της.  Δεν έχει λογοδοτήσει για τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ και την κα Αγαπηδάκη, που έκανε μελέτες με καθηγητή εμπλεκόμενο με τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ. Δεν έχει λογοδοτήσει για το φιάσκο του κου Φλώρου με τη Λιβύη, για την ιστορία της αεροπορίας στρατού στο Στεφανοβίκειο, για τα Τέμπη, για την Θεσσαλία που πνίγηκε με τον Daniel, για τον Έβρο και τη φωτιά στη Δαδιά, για τους κολλητούς στα funds, για την μυστική εξωτερική πολιτική, για τον καλατράβα.

Πριν κλείσω θα ήθελα να ζητήσω κάποιος να μας πει τι θα γίνει με το Καυτατζόγλειο. Εκεί υπάρχει μια μεγάλη φωτεινή πινακίδα που τρίζει. Είναι επικίνδυνη. Θα πέσει και θα σκοτώσει κόσμο.

Επίσης, πρέπει να δείτε τι θα γίνει με το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, που δεν έχει αλεξικέραυνο.

Και επιτέλους κάντε κάτι για να αποκτήσει γήπεδο ο ΠΑΟΚ. Κάντε κάτι για τη Θεσσαλονίκη για να σας χειροκροτήσουμε.

Κλείνοντας θα πω ότι βγήκε ο πρωθυπουργός στον ALPHA, σε κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας και είπε ότι οι πρώτες 100 μέρες του φάνηκαν 1.000! Δηλαδή οι προηγούμενες 1.400, της προηγούμενης 4ετίας πόσες του φάνηκαν;

Όλα τα τραγικά που βλέπουμε σήμερα οφείλονται σε αυτόν. Όσα περνά η Θεσσαλία σήμερα, όσα περνά η χώρα έχουν ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μας είπε ο πρωθυπουργός ότι το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ που έχει εκπονηθεί από το Μάρτιο του 2022 τώρα είναι έτοιμο. Τώρα το θυμήθηκε; Τώρα θα πάει να κάνει καλά τη Θεσσαλία που πνίγηκε; Τώρα θα γίνουν όλα στην Εύβοια που πρώτα κάηκε και μετά πνίγηκε; Τώρα θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στον Έβρο και στη Ρόδο;

Αναφερόμενος, δε, στην ακρίβεια είπε ότι είμαστε στην αρχή του τέλους της! Πού τα λέει αυτά; Ποιος τα λέει αυτά; Πώς είναι δυνατόν να βγαίνει σε πανελλήνια εμβέλεια και να λέει τέτοια πράγματα; Η Θεσσαλία παρήγαγε το 60% σε κτηνοτροφικά και γεωργικά προϊόντα!

Η αλήθεια είναι ότι αγωνιστήκατε πολύ καιρό εναντίον της Ελληνικής Λύσης για να αποδείξετε ότι είμαστε οι μόνοι που κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Κύριοι σας ευχαριστούμε που μας αναγορεύσατε αξιωματική αντιπολίτευση!