Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  11:05: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 21:45

Εκπέμπουμε τα σωστά «μηνύματα» στους συμμάχους μας;

Με μια ευρεία ατζέντα θεμάτων προς συζήτηση, ολοκληρώθηκε η τριμερής Σύνοδος Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, στη Λευκωσία.

Κυρίαρχα θέματα ήταν τα ενεργειακά και την πολιτική προστασία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  στις δηλώσεις του στάθηκε αρκετά στα θέματα της πολιτικής προστασίας, ευχαριστώντας  το Ισραήλ και την Κύπρο για την υποστήριξή τους στις δοκιμασίες που πέρασε αυτό το καλοκαίρι από τις μεγάλες πυρκαγιές.

Συνεργασίες σε αυτό το επίπεδο η Ελλάδα μπορεί να κάνει με πολλές χώρες, τα ζητούμενα όμως της τριμερούς Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ είναι πρωτίστως άλλα. Ιδίως χώρες, όπως το Ισραήλ ή τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, που έχουν μια «σκληρή» κουλτούρα ασφαλείας, περιμένουν από την Ελλάδα συνεργασία σε στρατηγικό επίπεδο.

Όμως εκεί εμείς εμφανιζόμαστε μάλλον διστακτικοί και σε καμία περίπτωση δεν περνάμε τα σωστά «μηνύματα», όταν είμαστε ξανά διατεθειμένοι να ζητήσουμε με την Τουρκία και μάλιστα ακόμη και να κάνουμε υποχωρήσεις…

Σήμερα, για παράδειγμα, ο Γ. Γεραπετρίτης συναντά στην Άγκυρα  τον ομόλογό του, σήμερα στην επέτειο των Σεπτεμβριανών και του πογκρόμ των Ελλήνων της Πόλης… Σε συμβολικό επίπεδο αυτό λέει πολλά. Ήταν τόσο δύσκολο αυτή η συνάντηση να γίνει σε μια άλλη ημερομηνία.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 486 φορές