Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  1:27: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 23:59

Η παγκοσμιοποίηση και η (όχι και τόσο) Νέα Τάξη Πρα(γ)μάτων

Το χαρακτηριστικό των συνανθρώπων μας, οι οποίοι μετατρέπουν την ανάγκη τους για ασφάλεια σε φοβίες, είναι η αναφορά σε συνωμοσίες με λέξεις τις οποίες δεν έχουν εκτιμήσει επαρκώς.

Είναι τα εμβόλια, είναι οι “πόλεις των 15 λεπτών”(μια καινούργια μπαλαφάρα που λέει ότι δεν θα μπορείς να μείνεις μέσα στην πόλη παρά για όσοι ορίζει ο Μεγάλος Αδερφός, απλώς γιατί κάποιοι δήμαρχοι στην Ευρώπη σκέφτηκαν ότι οι πόλεις τους είναι αβίωτες από τους επισκέπτες και τα αυτοκίνητα!), είναι η κλιματική αλλαγή, είναι τα πάντα!

Πάνω από όλα όμως είναι η Παγκοσμιοποίηση και Νέα Τάξη Πραγμάτων (που συχνά προφέρεται ως “Πραμάτων”).

Για όσους δεν το ξέρουν, η Νέα Τάξη Πραγμάτων θεωρητικά έχει εγκατασταθεί στην Γη σχεδόν 35 χρόνια, μετά την κατάρρευση του Ανατολικού μπλοκ, ή έναν αιώνα σχεδόν, από την ίδρυση του Ισραήλ! Άλλος λέει ότι ξεκίνησε το 1990 όταν το έλεγε ο Μπους για τον Πόλεμο του Κόλπου κι άλλος ότι ειπώθηκε στην Γιάλτα μεταξύ Στάλιν και Τσώρτσιλ!

Αν όμως το πάμε σύμφωνα με τις συνωμοσίες των οπαδών του Τραμπ, η θεωρία λέει ότι η ιστορία της Νέας Τάξης Πραγμάτων ξεκινά τον 18ο Αιώνα στη Γερμανία και η πρώτη κίνηση της ήταν η Γαλλική Επανάσταση, η οποία και κατέστρεψε την Παλαιά Τάξη Πραγμάτων στη Γαλλία! Σύμφωνα, πάλι, με τη θεωρία, δεύτερο όπλο της Νέας Τάξης Πραγμάτων ήταν η Αμερικανική Επανάσταση! Τόσο πολύ “Νέα” δηλαδή αυτή η Τάξη Πρα(γ)μάτων!

Όσο για την παγκοσμιοποίηση; Είμαστε ήδη στην απο-παγκοσμιοποίηση λένε οι ειδικοί!

Η έννοια έγινε πολύ της μόδας το 1998 από ένα σχετικό βιβλίο του Γερμανού Χέλμουτ Σμιτ. Τι είχε διαπιστώσει ο Σμιτ και είχε τρομάξει τόσο;

Είχε αναφέρει το γεγονός ότι μπορεί να παρακολουθήσει έως και 30 τηλεοπτικά κανάλια στο σπίτι του στο Αμβούργο και στα δωμάτια των ξενοδοχείων όπου μένει, και ότι μερικές φορές παρακολουθεί αμερικανικά και βρετανικά ειδησεογραφικά προγράμματα!
Καταλαβαίνει κανείς ότι αν το διαβάσουν αυτό τα σημερινά παιδιά που είναι όλη μέρα στα δίκτυα θα λιποθυμήσουν από τα γέλια! Δεν ξέρουν καν σε τι χρειάζεται η τηλεόραση πια!

Ο κόσμος όντως έχει συνωμοσίες και αρχές που κάνουν κουμάντο. Μόνο που είναι πολλές, ετερόκλητες και δεν είναι “καλές” και “κακές”. Ούτε ερμηνεύονται με έναν όρο ή με φαντασιώσεις.

Και, όχι, δεν χρειάζεται η Αστυνομία τις νέες ταυτότητες για να σε εντοπίσει!

Εφημερίδα “Συνείδηση”

 

Διαβάστηκε 536 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2023 10:03