Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  2:20: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 18:27

ΚΚΕ: «στάση» στον Αστακό για το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή

Με συμμετοχή νεολαίας, αλλά και κόσμου κάθε ηλικίας, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, το βράδυ της Κυριακής στην νέα πλατεία της παραλίας του Αστακού.

Αναφέρει η σχετική ενημέρωση:

«Το σύνθημα «Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, “για να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη” (Ν. Χικμέτ)», ακούστηκε και στη γραφική κωμόπολη του νομού, μέσα από τις δράσεις του Φεστιβάλ, αλλά και την ομιλία του Γιάννη Καρναβιά, μέλους της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και του ΤΓ της ΤΕ του νομού.

Στάθηκε στη σημασία διαχρονικά του Φεστιβάλ, ως «ανάσα» πολιτισμού και δράσεων για τη νεολαία και το λαό και, μεταξύ άλλων, κάλεσε να συνεχιστεί η ενίσχυση του ΚΚΕ που εκφράστηκε στις κάλπες του Ιουνίου, η συμπόρευση στους καθημερινούς αγώνες και μπροστά στις κάλπες των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών στις 8 Οκτώβρη. Α

«Θα πρέπει τώρα να συνεχιστεί και να ενισχυθεί κι άλλο το ρεύμα αμφισβήτησης στην κυρίαρχη πολιτική, το ρεύμα της εργατικής – λαϊκής αντίστασης και αντιπολίτευσης απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και σε όλους τους εκλεχτούς των αστικών κομμάτων στους Δήμους και στις Περιφέρειες.

Αυτή είναι η μοναδική απάντηση του λαού και της νεολαίας στην περιοχή μας  απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων», είπε, καλώντας σε υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Σωτήρη Παρίση και στο Δήμο Ξηερόμερου με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Κομπλίτση.

Ακολούθησε hip-hop συναυλία με τον «Μaterialist» που ενθουσίασε και έντεχνο-λαϊκό γλέντι από τους «Συνεπιβάτες», που κράτησε ως αργά το βράδυ.

Το «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσαν επίσης ο Λάμπρος Πιτσούλιας, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στη Δυτική Ελλάδα, ο Δημήτρης Κομπίτσης υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομέρου και ο Γιάννης Ζαφείρης, δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος».

agrinionews.gr