Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  6:23: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 22:31

Η Ελληνική Οικονομία με το μάτι του Χρήστου Ρήγα

Πολλές φορές ακούμε ότι η οικονομία πάει καλά και όλα κυλούν ρόδινα. Αφού είναι έτσι γιατί στο εμπορικό κομμάτι της κοινωνίας,είναι όλοι στην εξαθλίωση των αμοιβών είτε υπαλλήλων είτε ελεύθερων επαγγελματιών οι αγοραπωλησίες πάνε και έρχονται σε υψηλά επίπεδα τα ακίνητα για την δημιουργία υποδομών των εκάστοτε πολυεθνικών εταιριών που είναι να εγκατασταθούν εν Ελλαδι στην επικράτεια και αντίθετα οι ελληνικές εταιρίες απλά παρατηρούν αμέτοχη την κατάσταση χωρίς να μπορούν να ανταγωνιστούν τις πολυεθνικές.

Βάση των γεωπολιτικών εξελίξεων που έχουμε καταλαβαίνουμε ότι όλο το βάρος σταδιακά περνάει στην πατρίδα μας Ελλάς ώστε οι μεγάλες δυνάμεις να έχουν πρόσβαση στα Βαλκάνια είτε μέσω οδικών μεταφορών όσο ακτοπολοικων και σιδηροδρομικών διαδρομών , διότι συνορεύομαι με τις περισσότερες χώρες των Βαλκανίων και της μέσης Ανατολής.

Πολλές εταιρίες πωλούνται ελληνικές διότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθημερινά υπέρογκα έξοδα που έχουνε, και ο κρατικός μηχανισμός δεν κάνει κάτι ώστε να ελαφρυνθεί το κομμάτι του εμπορίου με μείωση του ΦΠΑ ώστε να γίνουν πιο ανταγωνίστηκες οι εγχώριες εταιρίες όσο και να μην θελουμε να πιστέψουμε ότι είναι ανίκανοι τόσο το επιβεβαιώνουν με της κίνησης τους ειδικά αυτή την περίοδο την τόσο κρίσιμη με τον πόλεμο που επικρατεί στην Ουκρανία.

Απογοητεύουν τους νέους και της νέες που θέλουν να δημιουργήσουν πάνω στην εργασία τους ώστε η χώρα και ο κόσμος να πορευτεί μπροστά για το μέλλον, το μόνο που κάνουν είναι να βοηθούνε τα φιλαράκια τους να γίνονται πλουσιότεροι και να πατάνε τους μικρομεσαίους, εδώ δεν διακρίνουμε την έννοια του λεγόμενου φιλελευθερισμού της ατομικής ιδιοκτησίας αλλά την ισοπέδωση των υπολοίπων.

Παραδείγματος χάρη πως είναι δυνατών ένας μεταφορέας ή τεχνίτης ή εργολάβος να επικρατήσει έναντι των μεγάλων αφεντικών την ώρα που οι δεύτεροι ρίχνουν της τιμές κάτω από το κόστος των διαφόρων εργασιών, και στο ράφι το αποτέλεσμα είναι τετραπλάσιο και δημιουργείτε μια ολιγαρχία οικονομική των φίλων γνωστών και λοιπών συγγενών. Είναι ώρα για ουσιαστική σκέψη ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτό τον βάλτο που μας έχουν πάει η πολιτικές τους πρακτικές εμείς θέλουμε: Πατρίδα -Ελευθερία -Δικαιοσύνη

Χρήστος Ρήγας
Πρόεδρος κόμματος λαϊκής ελληνικής παγκρητικής Ένωσης
 
Διαβάστηκε 335 φορές