Κυριακή, 19η Μαίου 2024  12:31: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 17:44

Ενώ ασχολούμαστε με την Τουρκία, η Ρωσία ακρίβυνε τα σιτηρά στον κόσμο!

Κανονικά θα έπρεπε να έχει καταλάβει και ο πιο αδαής σε ετούτη την χώρα πως ό, τι συμβαίνει διεθνώς με την Τουρκία, με έναν μαγικό τρόπο έχει αποτελέσματα στη πολιτική που επιλέγει για τον κόσμο η Ρωσία.

Ενώ, λοιπόν, εμείς κοπανιόμαστε για το το συζητήσαμε με τους Τούρκους κι ενώ η Δύση προσπαθεί να καταλάβει αν έφερε τον Ερντογάν πιο κοντά της, προέκυψε θέμα που ίσως φέρει πείνα σε κάποια μέρη της Γης.

Η Ρωσία διέκοψε τη συμμετοχή της στη συμφωνία εξαγωγής σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Κρεμλίνο.
Ενημέρωσε επίσημα την Τουρκία, την Ουκρανία και τα Ηνωμένα Έθνη ότι είναι αντίθετη με την παράταση της συμφωνίας εξαγωγής σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα! Είχε παραταθεί αρκετές φορές η συμφωνία κι επρόκειτο να λήξει τη Δευτέρα. Η Ρωσία έλεγε εδώ και μήνες ότι οι όροι για την παράτασή της δεν είχαν εκπληρωθεί. Αποσκοπούσε στην ανακούφιση της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης, επιτρέποντας την ασφαλή εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών που έχουν μπλοκαριστεί από τη σύγκρουση Ρωσίας/Ουκρανίας και-μαντέψτε-είχε μεσολαβήσει σε αυτήν η Τουρκία!
Η αφορμή ήταν η αναμενόμενη, η Ρωσία κατηγόρησε τη Δευτέρα την Ουκρανία ότι επιτέθηκε στη γέφυρα της Κριμαίας κατά τη διάρκεια της νύχτας με ναυτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, φυσικά, τόνισε ότι η συμφωνία δεν έληξε εξαιτίας της επίθεσης στη γέφυρα της Κριμαίας. «Πρόκειται για απολύτως άσχετα μεταξύ τους γεγονότα. Ακόμη και πριν από την τρομοκρατική επίθεση, η θέση αυτή είχε δηλωθεί από τον πρόεδρο Πούτιν» αλλά νωρίτερα Ρώσοι πολιτικοί (βλ. μαριονέτες του Πούτιν)είχαν καλέσει την ηγεσία της χώρας να βάλει τέλος στη συμμετοχή της στη Συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας εξαιτίας της «τρομοκρατικής ενέργειας».
Ποιο είναι το άμεσο αποτέλεσμα; Τα συμβόλαια μελλοντικής για το σιτάρι αυξήθηκαν απότομα τη Δευτέρα στην Αμερική, μετά από την διάδοση της πληροφορίας…

Αυτό μπορεί να σημάνει άνοδο των τιμών παγκοσμίως και ακόμη και πείνα για κάποιες αναπτυσσόμενες χώρες, ειδικά στην Αφρική.

Πως είπατε; Δεν είδατε και πολλά πράγματα στον ελληνικό Τύπο; Μαντέψτε γιατί…

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr