Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  11:38: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 12 Μαϊος 2023 13:50

Ξανά στις πλατείες το ΠΑΣΟΚ με μεγαλειώδη συγκέντρωση Σταρακά! «Πείτε παντού αυτό που ζήσαμε απόψε εδώ στο Αγρίνιο!»

Σε κομβική στιγμή συνολικά για το ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία εξελίχτηκε η τελευταία μεγάλη προεκλογική ομιλία της υποψήφιας βουλευτή Χριστίνας Σταρακά στο Αγρίνιο, μιας και για πρώτη φορά υποψήφιος του κόμματος πραγματοποίησε ανοιχτή συγκέντρωση σε πλατεία μετά από πολλά χρόνια. Οι πολίτες του Αγρινίου, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες ακόμα και λίγη ώρα πριν τη συγκέντρωση, πλημμύρισαν την πλατεία Δημάδη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Χριστίνας Σταρακά  την οποία υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ.

Συγκινημένη η Χριστίνα Σταρακά ξεκίνησε την ομιλία της επισημαίνοντας αυτή την σημαντική στιγμή για το ΠΑΣΟΚ: «Είναι συγκλονιστική η σημερινή σας παρουσία! Αυτό δεν είναι συγκέντρωση! Είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας! Η δική σας γιορτή! Πριν λίγα χρόνια, πολλοί μας είχαν τελειωμένους. Τολμάμε και γεμίζουμε ξανά τις πλατείες! Το ΠΑΣΟΚ είναι ξανά εδώ! Ενωμένο, ανανεωμένο, δυνατό, καθαρό. Η ελπίδα είναι ξανά εδώ! Είμαστε εδώ ξανά μαζί, όλοι μαζί. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ για μια μεγάλη νίκη, μαζί όπως πάντα».

Στη συνέχεια εξέφρασε την βαθιά αισιοδοξία της για το εκλογικό αποτέλεσμα: «Είμαστε και πάλι έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες της χώρας με την εμπειρία, τη σοβαρότητα και τον άνεμο ανανέωσης του Νίκου Ανδρουλάκη!   Στις 21 Μαΐου δίνουμε και πάλι ραντεβού με την ιστορία! Όπως το ’81! Όπως το ’93 Το 2000!Το 2009! Έτσι και το 2023! Με τη δική σας ψήφο, την ψήφο σας στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα!».

Ειδική και εκτενής ήταν η αναφορά της στην Αιτωλοακαρνανία: «Το ΠΑΣΟΚ στήριξε την Αιτωλοακαρνανία. Είδαμε πρόσφατα τον κ. Μητσοτάκη να έρχεται λίγα μέτρα από εδώ και να μην έχει κάτι να πει. Τι να πει όμως ; Για την εγκατάλειψη της αγροτιάς; Για τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου που εγκαταλείφτηκαν την πιο κρίσιμη στιγμή; Για το ξεπούλημα των πανεπιστημιακών σχολών; Για τις υποσχέσεις για τον κάθετο άξονα και το Αγρίνιο-Καρπενήσι που μένουν υποσχέσεις; Για την κάθετη σύνδεση που παραμένει ακόμη στο συρτάρι του υπουργού  η δωρεάν προμελέτη που έκανε ο συντοπίτης μας, χωρίς να προχωρήσουν σε καμία ουσιαστική ενέργεια; Έδειξε αυτή η κυβέρνηση τον χαρακτήρα της, όπως και η προηγούμενη, για το πώς αντιμετωπίζει τον τόπο μας. Σα μια τρύπα της γεωγραφίας. Αλλά η Αιτωλοακαρνανία αξίζει πολύ περισσότερα! Και εμείς θα το αποδείξουμε αυτό. Θα ενώσουμε δυνάμεις, θα διεκδικήσουμε, δεν θα σκύβουμε το κεφάλι στην κάθε εξουσία. Ο τόπος μας και οι ζωές των ανθρώπων του είναι πάνω  απ’ όλα!» είπε.

Η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει «επιτέλους τέλος με τα δύο συστήματα εξουσίας, Μητσοτάκη και Τσίπρα, που πλήγωσαν την χώρα. Η τοξικότητα φεύγει, η πραγματική, η αληθινή ελπίδα έρχεται. Δεν είναι μονόδρομος για την χώρα το δικό τους πολιτικό αδιέξοδο.

Υπάρχει άλλος δρόμος! Και αυτός είναι ο δρόμος του ΠΑΣΟΚ με ένα συγκεκριμένο, ρεαλιστικό πρόγραμμα. Κοιτάμε ως ΠΑΣΟΚ κάθε Έλληνα, κάθε Ελληνίδα στα μάτια» είπε ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στις 10 προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ.

Ειδική ήταν η αναφορά της στα αγροτικά ζητήματα: «Στηρίζουμε την αγροτιά και στους ανθρώπους της! Με κάθετη μείωση του κόστους παραγωγής με επιδότηση των αγροτικών εφοδίων και του κόστους ενέργειας και μεταφοράς. Με καθιέρωση του αφορολόγητου και ακατάσχετου των επιδοτήσεων, αποζημιώσεων και ενισχύσεων των αγροτών και κτηνοτρόφων! Επικαιροποίηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, για κάλυψη καταστροφών που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή. Και επίλυση του προβλήματος με τους εργάτες γης! Καθαρές κουβέντες! Καθαρά λόγια! Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ!»

Με προσωπικές αναφορές ήταν το κλείσιμο της ομιλίας της: «Πριν από 3 μήνες, στο κατάμεστο Παπαστράτειο, έδωσα μία υπόσχεση: Ότι δεν θα αφήσω πόρτα που δεν θα χτυπήσω, χέρι που δεν θα σφίξω, πέτρα που δεν θα σηκώσω, σε όλη την Αιτωλοακαρνανία, για το ΠΑΣΟΚ! Μέσα σε αυτούς τους 3 μήνες, γύρισα το νομό μας τουλάχιστον 3 φορές. Παντού το ίδιο πάθος! Όπως το δικό σας πάθος σήμερα, εδώ, στο Αγρίνιο της καρδιάς μου! Κι από παντού έρχεται το ίδιο μήνυμα που πλέον είναι βεβαιότητα: Στις 21 Μαΐου η Αιτωλοακαρνανία θα πρωταγωνιστήσει στην πολιτική ανατροπή! Στην αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ! Τώρα έρχεται η δική μας ώρα. Τώρα θα μιλήσουμε εμείς. Σας ζητώ να πείτε παντού αυτό που ζήσαμε σήμερα απόψε εδώ σε αυτή τη συγκλονιστική συγκέντρωση! Πάρτε το Κίνημα στα χέρια σας! Και εγώ θα είμαι πάντα εδώ! Μία από εσάς ! Και είμαι περήφανη για αυτό! Περήφανη να δουλεύω για εσάς! Περήφανη να δουλεύω για την Αιτωλοακαρνανία μας! Δώστε μου τη δύναμη να δώσω δύναμη στο τόπο μας μέσα από τη Βουλή! Δώστε τη δύναμη στο ΠΑΣΟΚ να αλλάξει και πάλι την Ελλάδα!»