Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  12:15: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 30 Απριλίου 2023 12:31

Η Σταρακά «όργωσε» και το Αιτωλικό

Ασταμάτητη συνεχίζει την εκστρατεία της στην Αιτωλοακαρνανία η υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Χριστίνα Σταρακά. Μετά τα χωριά των Οινιαδών, βρέθηκε στο Αιτωλικό όπου συνομίλησε με δεκάδες πολίτες, εργαζόμενους, νοικοκυρές, συνταξιούχους και καταστηματάρχες, ενώ επισκέφτηκε πρότυπες παραγωγικές μονάδες της περιοχής.

Σε σχετική δήλωσή της η Χριστίνα Σταρακά υπογράμμισε τα εξής:

«Ξανά στο πανέμορφο Αιτωλικό! Παντού μεγάλη απόγνωση και προβληματισμός για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη που υπηρετεί λίγους αντί να δουλεύει για όλους. Ακόμα και ο ΟΟΣΑ, ο διεθνής Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα ήταν μία από τις μόλις δύο χώρες-μέλη του όπου μειώθηκαν οι πραγματικοί μισθοί τα τελευταία χρόνια, ενώ οι φόροι επί των μισθών αυξήθηκαν, την ώρα που μειώνεται συνεχώς η φορολογία στα μερίσματα των μετόχων και οι τράπεζες και συγκεκριμένες εταιρείες έχουν ρεκόρ κερδών. Σε κάθε ευρώ μάλιστα που μοιράζει ως επίδομα (από τα δικά μας λεφτά) η κυβέρνηση, παίρνει δύο μέσω των έμμεσων φόρων που αρνείται να μειώσει.

Χρειάζεται άμεσα οικονομική πολιτική που θα μειώσει τους έμμεσους φόρους στα βασικά αγαθά και την φορολογία στη μισθωτή εργασία, θα φορολογήσει δίκαια τον πλούτο εκεί που πραγματικά υπάρχει και θα προσανατολίσει τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης στην υγεία, στο κοινωνικό κράτος, στις υποδομές για ενεργειακή δημοκρατία και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κριτήρια καινοτομίας και θέσεων εργασίας».