Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  12:20: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 13:36

Σπήλιος Λιβανός από Αγγελόκαστρο: “"Στηρίζουμε τον τόπο μας με πράξεις! Μιλάμε με έργα και με ειλικρίνεια! Τα έργα εκσυγχρονισμού των τοπικών αρδευτικών δικτύων και το μεγάλο αρδευτικό έργο 11Α κάτω Αχελώου"

Πλήθος κόσμου από την τοπική κοινωνία του Αγγελοκάστρου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Σπήλιου Λιβανού, πρώην υπουργού και Βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος, πιστός στη θέση του ότι οι πολιτικοί πρέπει να λογοδοτούν στους πολίτες, έκανε τον απολογισμό του έργου του για την 4ετή κοινοβουλευτική του θητεία και παράλληλα παρουσίασε το σημαντικό έργο του για τον εκσυγχρονισμό των τοπικών αρδευτικών δικτύων, όπως  και για το  μεγάλο αρδευτικό έργο 11 Α κάτω Αχελώου.

Όπως είπε ο κ. Λιβανός, το έργο 11Α κάτω Αχελώου ( Αιτωλικού – Κεφαλοβρύσου – Αγίου Ηλία – Αγγελοκάστρου & Σταμνάς) προϋπολογισμού 21.965.402 ευρώ με αρδευτική έκταση 16.340 στρέμματα αποτελεί μια κομβική υποδομή που θα ωφελήσει τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της αγροτικής παραγωγής.

Οι παραγωγοί και οι κάτοικοι του Αγγελοκάστρου ενημερώθηκαν από τον π. Υπουργό, όχι μόνο για το εκσυγχρονιστικό αυτό έργο του τοπικού αρδευτικού και οδικού δικτύου, αλλά και για τις δυνατότητες ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ και την ανάγκη δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση του διεθνούς και εγχώριου ανταγωνισμού.

Ο  Σπήλιος Λιβανός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στον τριπλασιασμό  των κονδυλίων χρηματοδότησης των νέων αγροτών στην περιοχή μας, έργο, όπως τόνισε, ζωτικής σημασίας για την αναζωογόνηση της αγροτικής & κτηνοτροφικής παραγωγής στην Αιτωλοακαρνανία.

Κλείνοντας, ο πρώην ΥΠΑΑΤ ζήτησε από τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες της 21ης Μαίου για να επιλέξουν την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, αλλά και τον τοπικό εκπρόσωπό τους για την επόμενη τετραετία, στην οποία η Ελλάδα, ή θα πάει μπροστά, με όραμα και προοπτική ή θα γυρίσει πίσω στην εποχή των κλειστών τραπεζών και της απόλυτης ανασφάλειας.

«Όσο πιο ισχυροί είμαστε την πρώτη Κυριακή τόσο πιο βέβαιοι θα είμαστε ότι ο ελληνικός λαός θα μας εμπιστευθεί τελικά τη μεγάλη ευθύνη να κυβερνήσουμε τον τόπο και για την επόμενη τετραετία.

Κι όσο πιο ισχυροί είμαστε την πρώτη Κυριακή, τόσο θα αποτρέψουμε όλα αυτά τα σενάρια περί κυβέρνησης ηττημένων» στην οποία θα συμμετέχουν αυτοί οι οποίοι κατέστρεψαν την πατρίδα μας το 2015. Πάμε δυνατά για μια αυτοδύναμη ΝΔ», κατέληξε ο κ. Λιβανός.

Στην εκδήλωση, στην οποία έγινε μία εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση για το αύριο του τόπου, παρέστησαν ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγγελοκάστρου Παναγιώτης Κοτούμπας  και ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Γιαννιώτης.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 13:40