Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  1:04: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 11:46

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ!

Όλοι μιλούν για την δημοκρατία αλλά κανένας δεν μιλάει για για την ουσία του πολιτεύματος.
 
Έντεχνα έχουν πείσει τον λαό ότι δημοκρατία έχουμε μόνο επειδή υπάρχει εναλλαγή των προσώπων στην εξουσία και των νόμων που αυτοί ψηφίζουν.
 
Καλείται κάθε τέσσερα χρόνια ο Έλληνας να ψηφίσσει έναν από τους δύο <<μεγάλους μονομάχους>> νομίζοντας ότι αυτοί σκοτώνονται μεταξύ τους ενώ ουσιαστικά είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος,απλά συνεταιράκια!
 
Δημοκρατία έχουμε όταν ο νόμος ισχύει για όλους τους πολίτες,όταν αυτό δεν γίνεται στην πράξη τότε συμβαίνει αυτό που ζούμε σήμερα.
 
Οι νόμοι γίνονται για τους έχοντες και τους κατέχοντες κι όχι για το σύνολο του έθνους μας.
 
Η ουσία της δημοκρατίας βρίσκεται σε σχέση με τον νόμο κι όχι στον ίδιο τον νόμο,γι’αυτό και το Σύνταγμα μας έχει προνοήσει των διαχωρισμό των εξουσιών και ως κλειδί θεωρεί την ανεξάρτητη λειτουργία της δικαιοσύνης.
 
Η ποιότητα της δημοκρατίας άλλωστε σε αυτή βασίζεται,στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και να κρίνει δίκαια όποιον κι αν στέκεται απέναντί της.Να γιατί οι αρχαίοι Έλληνες την θεά Θέμιδα,την θεά της δικαιοσύνης την ήθελαν τυφλή.
 
Όταν όμως οι εξουσιαστές διαπλέκονται με αυτούς που βρίσκονται εκεί για να τους ελέγχουν,είναι θέμα χρόνου να ελέγξουν και αυτούς.
 
Αν υπήρχε μια πραγματικά αδέκαστη δικαιοσύνη σήμερα όλοι αυτοί που εγκλημάτισαν απέναντι στην χώρα θα βρίσκονταν στην φυλακή,οι διεθνείς τοκογλύφοι όχι μόνο δεν θα μας σκλάβωναν αλλά θα ήταν υπόλογοι για την συνομωσία εις βάρος της πατρίδας μας!
 
Σήμερα,με πρόσχημα την υπεράσπιση της δημοκρατίας(όπως την εννοούν αυτοί) και με τις διατάξεις που φέρνουν,δεν διασφαλίζονται ούτε οι βασικές αρχές,ούτε τα αυτονόητα συνταγματικά δικαιώματα μιας μεγάλης μερίδας του Ελληνικού λαού!
 
Αντί η δικαιοσύνη να εξαντλήσει την αυστηρότητά της και να διερευνήσει ποιοι είναι αυτοί που μας έβαλαν στα μνημόνια,ποιοι ξεπούλησαν την χώρα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ,ποιοι προκάλεσαν την τεχνητή αδυναμία δανεισμού,ποιοι πούλησαν τζάμπα τα ασφάλιστρα των δανείων,ποιοι μας έβαλαν σε κάπιταλ κοντρόλ,ποιοι έδωσαν για ένα κομμάτι ψωμί τα ακίνητα του δημοσίου,ασχολείται με την σφαγή του Εθνικιστικού χώρου και τον εξοβελισμό του από την δημόσια ζωή!
 
Με το δίκιο στην μεριά μας,με την πίστη ότι υπάρχουν ακόμα Τερτσέτηδες στον τόπο μας και με την δύναμη που μας δίνει ο απλός κόσμος θα προχωρήσουμε!
 
Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ!
ΧΡΉΣΤΟΣ ΡΉΓΑΣ
υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Εθνικό κόμμα Έλληνες
Διαβάστηκε 643 φορές