Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:54: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 20:16

Ν.Ανδρουλάκης για κατώτατο μισθό: «Εύχομαι να είναι η τελευταία παρέμβαση του κράτους – Να λειτουργήσουν ξανά οι τριετίες»

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Σχολιάζοντας την αύξηση του κατώτατου μισθού,  είπε χαρακτηριστικά: «Όπως είπα και χθες από το Ηράκλειο, εύχομαι να είναι η τελευταία παρέμβαση του κράτους για τον κατώτατο μισθό. Και από εδώ και πέρα να καθορίζεται μέσα από διαπραγματεύσεις που θα αφορούν τους εργαζομένους και τους φορείς τους».

«Και, βέβαια, πρέπει να λειτουργήσουν ξανά οι τριετίες για να υπάρχουν μισθοί αξιοπρέπειας. Ζούμε σε μια εποχή, όπου ο πληθωρισμός μειώνει τα εισοδήματα του ελληνικού λαού».

«Έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους αδύναμους εργαζομένους. Έχουμε χρέος να υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Και, βέβαια, να λειτουργήσουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και το λέω και εδώ από την Κρήτη όπου υπάρχει το τεράστιο ζήτημα των συμπολιτών μας, που δουλεύουν στον τουριστικό τομέα».

pronews.gr