Σάββατο, 18η Μαίου 2024  9:09: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023 13:32

Η συμμαχία Πράσινο & Μωβ συναντά τον Ευρωβουλευτή του κόμματος Πειρατών-Greens/EFA

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Τσέχο Ευρωβουλευτή Mikuláš Peksa στο Ευρωκοινοβούλιο είχαν ο συνεπικεφαλής της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ Δομήνικος Χρυσίδης και εκπρόσωποι από τους Πράσινους και το Βολτ Ελλάδας.

Ο κ. Peksa ενημερώθηκε για την συμμαχία και τις αρχές της και χαιρέτησε με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία ευχόμενος καλή επιτυχία στην προσπάθεια. Ο κ. Χρυσίδης από την πλευρά του αναφέρθηκε στα προβλήματα της διαφθοράς στη χώρα μας και στην υποχώρηση της ελευθερίας του τύπου και του κράτους δικαίου. Ο ευρωβουλευτής είπε ότι πολλές χώρες της Ευρώπης μοιράζονται τα ίδια προβλήματα συμπεριλαμβανομένης και της Τσεχίας. Συζητήθηκαν επίσης θέματα σχετικά με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, το διαδίκτυο, την ασφάλεια, την προστασία του πολίτη και τα δικαιώματά του και την σχέση τους με την κλιματική αλλαγή.

Ο κ. Peksa έδειξε να γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα διαφθοράς στην Ελλάδα, πρότεινε την απόλυτη διαφάνεια ως τη μόνη λύση και υποσχέθηκε να μεταφέρει στην επόμενη ομιλία του στο Στρασβούργο κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν. «Η κάθε πολιτική δύναμη στη συμμαχία μας φέρνει το δικό της κομμάτι για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα μας και οι Πειρατές σηκώνουν ψηλά τον πήχη για θέματα διαφάνειας» δήλωσε ο κ. Χρυσίδης.