Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:06: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 18:54

Τσίπρας: «Γενικευμένο κύμα πλειστηριασμών από τις επιλογές Μητσοτάκη»

«Να αναστείλει άμεσα με ΠΝΠ πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ως τις εκλογές»

«Η ελληνική κοινωνία απειλείται από ένα γενικευμένο κύμα εκατοντάδων χιλιάδων πλειστηριασμών εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε μαγνητοσκοπημένη δήλωσή του.

«Με την κατάργηση κάθε προστασίας της πρώτης κατοικίας, με τον πτωχευτικό νόμο, με το αποτυχημένο εξωδικαστικό και το σχέδιο ”Ηρακλής”, η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μια οριακή συνθήκη για χιλιάδες νοικοκυριά και επαγγελματίες», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως «η πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, ως φαίνεται, αίρει ακόμα και την ελάχιστη δυνατότητα προστασίας των δανειοληπτών να ανακόπτουν πλειστηριασμούς που διενεργούνται από servicers».

Προσθέτει, δε, πως «την ίδια ώρα, με την έκρηξη των επιτοκίων, ακόμα και οι μέχρι σήμερα ενήμεροι δανειολήπτες, κινδυνεύουν άμεσα με πλειστηριασμούς».

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα οργανωμένο σχέδιο με στόχο τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου που έχει ποτέ συμβεί από τα λαϊκά και μεσαία στρώματα, προς τα funds του εξωτερικού και τις τράπεζες. Αυτή η εξέλιξη δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και απευθύνει έκκληση στον πρωθυπουργό «άμεσα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να αναστείλει κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης μέχρι τις εκλογές».

Δεσμεύεται, τέλος, ότι «η πρώτη νομοθετική πράξη της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης θα είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας και η δυνατότητα ρύθμισης των χρεών για όλους τους πολίτες».

otavoice.gr