Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  2:26: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 19:28

Εκλογές 2023: πότε ο Ανδρουλάκης θα παρουσιάσει τις λίστες των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Τις επόμενες εβδομάδες, (στις 22 ή στις 29 Ιανουαρίου) θα παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης, την πλειοψηφία των ψηφοδελτίων του κόμματος, ενόψει των εκλογών.

Η εκδήλωση θα είναι αμιγώς πολιτική με ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς η Χ. Τρικούπη μπαίνει σε σπριντ εκλογικού σχεδιασμού.

Ήδη ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης και ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος, αναζητούν χώρο για την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς θέλουν να ξεφύγουν από την συνηθισμένη αίθουσα ξενοδοχείου και να έχει ένα πιο ιδιαίτερο συμβολισμό.

Στην πανηγυρικού χαρακτήρα συνεδρίαση, η επιτροπή ψηφοδελτίων υπό τον Βαγγέλη Αργύρη, θα παρουσιάσει ένα σημαντικό ποσοστό (περίπου 70-80%) από τους υποψήφιους σε όλη τη χώρα. Ως είθισται φυσικά, τις «εκπλήξεις» και τα λαμπερά ονόματα καθώς και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα τα παρουσιάσει σε χρόνο πιο κοντά στις εκλογές. Η κατανομή των εδρών με βάση τη νέα απογραφή ξεκαθάρισε το τοπίο και στο ΠΑΣΟΚ αναμένουν να κάνουν εκπλήξεις σε μια σειρά από περιφέρειες (Β’ Πειραιά, Εύβοια, Λέσβο, νότια Αθήνα κ.α).

«Σημαντικό δεν είναι το πόσοι αλλά το ποιοι» έλεγαν με νόημα στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη εξηγώντας ότι το ζήτημα είναι οι υποψήφιοι θα πληρούν όλα τα κριτήρια που θέτει η ηγεσία του Κινήματος για να μην βρεθεί… προ εκπλήξεων. «Θέλουμε υποψήφιους με καθαρή στάση, άποψη και δυναμική στην κοινωνία» έλεγε άλλο κομματικό στέλεχος περιγράφοντας τα προαπαιτούμενα.

Ταυτόχρονα, η ηγεσία της Χ. Τρικούπη έχει ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου ανοίγματος στην κοινωνία μέχρι τις εκλογές, οι οποίες (σημειωτέον) θεωρεί ότι είναι πιθανότερο να γίνουν στις 28 Μαΐου και 2 Ιουλίου οι δεύτερες, παρά στις 9 Απριλίου. »Πρέπει να πάμε πόρτα-πόρτα» λένε χαρακτηριστικά επιτελείς του ΠΑΣΟΚ. Ήδη έχουν αρχίσει να πυκνώνουν τις περιοδείες τους: Ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος ήταν χθες στη Θεσσαλονίκη, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στα Χανιά της Κρήτης.

Τη μάχη στα κανάλια και στα ραδιόφωνα, δίνουν καθημερινά επίσης εκτός των προαναφερθέντων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Παναγιώτης Δουδωνής ενώ αναμένεται να αξιοποιηθούν και άλλα στελέχη που θα «αντέχουν την πίεση» του μακρού προεκλογικού αγώνα. Είναι αξιοσημείωτο ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες υπήρξε «κοινή γραμμή» από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ γεγονός που προκάλεσε ικανοποίηση μετά από ορισμένα «παρατράγουδα» του τελευταίου διαστήματος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επίσης δραστηριοποιείται ενεργά με καίριες παρεμβάσεις σε στοχευμένα μείζοντα ζητήματα: Από την επίσκεψη στο νοσοκομείο Παίδων στην Πεντέλη που μίλησε για τις ελλείψεις στα φάρμακα, ως τη συνάντηση με καλλιτέχνες για τα πτυχία τους. Χθες πήγε στο μουσείο της Ακρόπολης όπου αναφέρθηκε στα Γλυπτά του Παρθενώνα καλώντας την βρετανική κυβέρνηση να τα επιστρέψει, αλλά και στο θέμα των υποκλοπών με αφορμή την γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΣΧΟΒΑΣ 

Πηγή: iefimerida.gr