Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:48: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 01 Ιανουαρίου 2023 20:03

Το 2023 είναι εδώ και μας δίνει μια ευκαιρία: Να απαλλαγούμε από όλα αυτά και όλους αυτούς που μας πληγώνουν

Το σωτήριον έτος 2023 μ.Χ. είναι εδώ και θα μπορούσε να είναι μια πραγματικά πολύ καλή χρονιά, ειδικά για την Ελλάδα: Είναι χρονιά εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών.

Είναι χρονιά που θα δοθεί στους Έλληνες πολίτες το δικαίωμα να απαλλαγούν ή τουλάχιστον να θέσουν τα θεμέλια για να απαλλαγούν από όλα αυτά που τους πληγώνουν και τους προσβάλουν από το 2010 μέχρι σήμερα, πρώτη ημέρα του 2023.

Πάνω απ’όλα από τον κακό πολιτικό εαυτό τους.

Δεν υπήρχε δικαιολογία για την υπερψήφιση της κυβερνητικής πρότασης Γ.Α.Παπανδρέου και την καταψήφιση της, σαφώς πιο υπεύθυνης, κυβερνητικής πρότασης του Κ.Καραμανλή, στις εκλογές του 2009.

Κάτι που έφερε την απαρχή της καταστροφής με το πρώτο Μνημόνιο τον Μάϊο του 2010. Οι πολίτες ευθύνονται. Χαρακτηριστικό της ανοησίας τους και της πολιτικής τους ανωριμότητας και ανεπάρκειας, είναι ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2010, επιβραβεύθηκε η κυβέρνηση Γ.Α.Παπανδρέου με… νίκη!

Δεν υπήρχε δικαιολογία που την δημοκρατική επανάσταση στις εκλογές του Μαΐου του 2012 και την ολική κατάρρευση των κυβερνητικών κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, την διαδέχθηκε ο πολιτικός και κοινωνικός συμβιβασμός του Ιουνίου του ίδιου έτους με την ανάδειξη της κυβέρνησης Α.Σαμαρά με συνεταίρους τον Ε.Βενιζέλο και τον Φ.Κουβέλη.

Με τον Α.Σαμαρά να αλλάζει μέσα σε 24 ώρες (31 Οκτωβρίου με 1η Νοεμβρίου 2011) την θέση του από πολέμιος σε υποστηρικτής των εθνοκτόνων Μνημονίων.

Ούτε υπήρχε καμία απολύτως δικαιολογία για τους πολίτες που το καλοκαίρι του 2015 αποδέχθηκαν να γίνει το ΟΧΙ, του δημοψηφίσματος ένα εθνικά προσκυνημένο, ΝΑΙ από τον Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα να τον επιβραβεύσουν τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, με την εκ νέου ανάδειξή του στην πρωθυπουργία.

Η εθνική τραγωδία της συμφωνίας των Πρεσπών που ακολούθησε, επιβεβαίωσε ότι όταν οι λαοί δέχονται αδιαμαρτύρητα να προδίδονται μία φορά, όπως συνέβη το καλοκαίρι του 2015, από την κυβέρνηση Α.Τσίπρα και Π.Καμμένου, τότε δίνουν κακό «σήμα».

Εντός και εκτός συνόρων!

Και βέβαια, το 2019, ενώ ήταν «ηλίου φαεινότερον» ότι η κυβερνητική πρόταση Μητσοτάκη για κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπών ήταν πιο fake και από ρολόι «μαϊμού», έσπευσαν να την υπερψηφίσουν!

Ή να την «υπερψηφίσουν» εμμέσως, έστω και αν καταλάβαιναν ότι «δεν υπήρχε ελπίδα», απέχοντας από την ψηφοφορία της 7ης Ιουνίου.

Τα όσα ακολούθησαν, έγιναν απλώς ο χειρότερος εφιάλτης και η τιμωρία των ψηφοφόρων:

  • Αιματηρή καταστολή της εξέγερσης των κατοίκων σε Λέσβο και Χίο με την επιβολή της παρουσίας ολόκληρων πόλεων και χωριών παράνομων μεταναστών,
  • Καραντίνα και φυλάκιση των κατοίκων στα σπίτια τους με αφορμή την πανδημία του Covid-19 (η σκληρότερη πανδημία παγκοσμίως),
  • Η de facto εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Τουρκία με την άρνηση καταβύθισης του ερευνητικού πλοίου Oruc Reis που επί τρεις μήνες «βίαζε» την ελληνική υφαλοκρηπίδα και υπερηφάνεια,
  • Η δικτατορία που επιβλήθηκε με την φίμωση και την δίωξη των φωνών που αντιδρούσαν στα lockdown,
  • Το μεγάλο, φονικό «κόλπο» των εμβολίων και των μασκών που έκανε πολλούς κυβερνητικούς πλουσιότερους και πάνω από 100.000 Έλληνες τους έστειλε στο τάφο,
  • Ακραία διαφθορά με κυβερνητικούς βουλευτές να γίνονται «κροίσοι» στηρίζοντας «άνευ όρων» όλα τα παραπάνω
  • Η επιστροφή της οικονομικής καταστροφής στα επίπεδα της τριετίας 2011-2014,
  • Το κολοσσιαίο σκάνδαλο των κυβερνητικών υποκλοπών που εξακολουθεί να πληγώνει την χώρα κλπ. κλπ.
  • Ο μερικός, τουλάχιστον, αφοπλισμός των νησιών του Αιγαίου

Όλα αυτά οι Έλληνες έχουν μία ευκαιρία να τα αποκαταστήσουν ή να ξεκινήσουν να το κάνουν στις εκλογές του 2023.

Δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από την κάλπη. Αυτό το λέμε για όσους φαντασιώνονται «μαγικές λύσεις» και περιμένουν σωτηρία από… τανκς ή έναν νέο Χριστόδουλο. Αυτά τελείωσαν οριστικά.

Ούτε ήταν ποτέ λύση.

Κάποιοι λένε «Ή κάλπη ή εξέγερση».

Η εξέγερση δεν είναι λύση ειδικά σε αυτό το κοινωνικό περιβάλλον και όταν κάποιοι εξεγείρονται θα πρέπει να έχουν έτοιμη την διάδοχη κατάσταση.

Αλλιώς την «πατάνε» όπως το 2012 και το 2015.

Το σύστημα είναι πολύ ισχυρότερο από ανοργάνωτες προσπάθειες τύπου «αγανακτισμένων».

Ούτε βέβαια λύση είναι να υπερψηφιστούν διάφορα «πολιτικά ανέκδοτα» που έχουν εμφανιστεί «δεξιά της ΝΔ» και λειτουργούν εκουσίως ή ακουσίως ως στηρίγματα του Μαξίμου, διαπραγματευόμενοι την επιβίωση των (π.χ. κατασκευαστικών) επιχειρήσεών τους ή το πολιτικό μέλλον των… παιδιών τους.

Στους πολίτες εναπόκειται να αποφασίσουν αν θέλουν να πουν «ως εδώ» το 2023 ή να δεχθούν και να συνεχίσουν την ίδια πορεία…

pronews.gr

Διαβάστηκε 532 φορές