Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:47: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022 22:00

Τραγωδία στην Τουρκία: Επτά νεκροί από έκρηξη σε εστιατόριο – Τρία παιδιά μεταξύ των θυμάτων (video)

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε σε διώροφο εστιατόριο ντονέρ στο Αϊδίνιο της Τουρκίας, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι TRT Haber, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

«Ο κυβερνήτης του Αϊδινίου, Χουσεΐν Ακσόι δήλωσε ότι 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, ως αποτέλεσμα έκρηξης που σημειώθηκε σε εστιατόριο στη συνοικία Ναζίλι», αναφέρει το τουρκικό μέσο. Όπως έγινε γνωστό σε νεότερη ενημέρωση, 4 από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη ήταν γυναίκες και 3 παιδιά.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά. Στο μεταξύ, αναφορές μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι δύο άνθρωποι πήδηξαν από τον δεύτερο όροφο για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Εργαζόμενοι ανέφεραν πως αισθάνθηκαν μια περίεργη μυρωδιά, λίγο πριν την έκρηξη, η οποία, κατά πληροφορίες, σημειώθηκε στη διάρκεια αντικατάστασης σωλήνα της εγκατάστασης υγραερίου του εστιατορίου, στον χώρο της κουζίνας.

Το Αϊδίνι είναι πόλη στη δυτική Τουρκία, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας της χώρας.

Στο μεταξύ, σε δήλωσή του στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγκ δήλωσε πως η τοπική εισαγγελία έχει ορίσει τρεις εισαγγελείς για να ερευνήσουν τα αίτια που προκάλεσαν το τραγικό αυτό περιστατικό. Παράλληλα, υπό κράτηση έχει τεθεί ένα άτομο που φέρεται σαν ύποπτο για την πρόκληση της θανατηφόρας έκρηξης.

protothema.gr