Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  1:38: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 14:05

Πράσινοι: Ποιος παρακολουθεί αυτόν τον τόπο;

Αποσβολωμένοι οι Έλληνες και η διεθνής κοινότητα παρακολουθούν τις αποκαλύψεις και τη δυσοσμία που αναδύει η λειτουργία ενός οργανωμένου παρακράτους παρακολουθήσεων, σημειώνει το νέο κόμμα των Πράσινων.
Οι πολίτες αναρωτιούνται για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης με τις εξαγγελίες της για την εγκαθίδρυση του Επιτελικού Κράτους και της Ψηφιακής Μεταρρύθμισης. Αντί για την εξυπηρέτηση του πολίτη, βλέπουν τη Δημοκρατία να υποσκάπτεται και την εξουσία να διαπλέκεται με ιδιωτικά συμφέροντα, με σκοπό να εκβιάσουν και να ελέγξουν δημόσια πρόσωπα, τον δημόσιο βίο της χώρας και τη διαχείριση των κοινών πόρων.
  • Ήταν τελικά η κυβέρνηση που εγκλημάτησε αυτοβούλως κατά του περιβάλλοντος και έκανε σημαντικές οικονομικές, εξοπλιστικές επιλογές ή κάποια κέντρα που ελέγχουν την ιδιωτική ζωή των δημόσιων προσώπων τις εκβίασε, υποθηκεύοντας το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών;
  • Ποιος αποφάσισε τις επενδύσεις στις εξορύξεις και στα ορυκτά καύσιμα, την ώρα που το κλιματικό χάος οξύνεται και σειρά χωρών αποστασιοποιούνται;
  • Ποιος και γιατί αποφάσισε την παρέκκλιση όρων δόμησης στα επιχειρηματικά πάρκα και τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων; 
  • Γιατί η κυβέρνηση νομοθετεί συνεχώς περιβαλλοντικές, εργασιακές και ποινικές διατάξεις που καταρρίπτονται από το Συμβούλιο της Επικρατείας; 

«Η επιβίωση της Δημοκρατίας απαιτεί διαφάνεια και δημόσιο έλεγχο. Οι πολίτες οφείλουν να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να γνωρίζουν το «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο». Γιατί το ποιος τον παρακολουθεί, το υποψιαζόμαστε!», δηλώνει ο συνεκπρόσωπος των Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Το νέο κόμμα των Πράσινων έχει δηλώσει εδώ και καιρό ότι η αποκάλυψη της δυσώδους παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από τους κυβερνητικούς μηχανισμούς είναι διαχρονική. Ότι δεν αρκούν οι προσχηματικές δηλώσεις άγνοιας του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, που αφορούν δεκάδες χιλιάδες άτομα τα τελευταία χρόνια. Και ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει στην προστασία της Δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας.

Οι Πράσινοι είναι το μόνο κόμμα που οργάνωσε έγκαιρα εκδήλωση για την Ερευνητική δημοσιογραφία και τόνισε στην πολιτική απόφαση του συνεδρίου του, στις 19-20.2.2022, ότι έχει τεθεί πια «η Δημοκρατία στο στόχαστρο», αφού οι παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ δημοσιογράφων, πολιτικών, δικηγόρων, υπάλληλων μεταναστευτικών οργανισμών κ.α. αυξήθηκαν κατακόρυφα και μάλιστα «για λόγους εθνικής ασφαλείας»! Και κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για σημαντικές θεσμικές και πολιτικές αλλαγές. Γι’ αυτό και ζητούν τη στήριξη των πολιτών ώστε να είναι παρόντες/ούσες στη νέα Βουλή. 

Οι θεσμοί και η κυβέρνηση χάνουν την αξιοπιστία τους, αφού υπεύθυνος για την ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Και ταυτόχρονα, η αποκάλυψη των ανεξέλεγκτων παράκεντρων της εξουσίας, θέτει αμείλικτα τα ερωτήματα: