Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  7:15: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 00:04

Γιώργος Ζήσιμος: «Το ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία είναι στο 14%»

«Το ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία είναι στο 14%» αναφέρει ο ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιώργος Ζήσιμος, τονίζοντας για το ψηφοδέλτιο πως: «Υπάρχει ένας καλός κορμός και βάσει προσφοράς και βιογραφικού θα αξιολογηθούν όλοι»

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Στον Δυτικά FM 92,8 μίλησε την Τρίτη 1/11 ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιώργος Ζήσιμος απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον του κόμματος, τη γενική επικαιρότητα και τις προοπτικές ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων που έρχονται.

Σε ότι αφορά τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες στη παρούσα χρονική περίοδο, ο κ. Ζήσιμος έκανε λόγο για μια ζοφερή κατάσταση με τους νέους να παίρνουν 530 ευρώ και να μην πιστεύουν σε οτιδήποτε κι αν τους λένε οι πολιτικοί, αποδίδονται σε αυτό μεγάλο μέρος της αδιαφορίας, που υπάρχει στην κοινωνία, αλλά και την δυσκολία για την εύρεση καινούριων στελεχών σε όλα τα κόμματα.

Γιώργος Ζήσιμος: «Το ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία είναι στο 14%»
Ο Γιώργος Ζήσιμος

«Ο χειμώνας που έρχεται θα βρει κάποιους κυριολεκτικά χωρίς ψωμί κι αυτό δεν είναι πλέον σχήμα λόγου. Η κυβέρνηση στην ουσία δεν κάνει τίποτε, παρουσιάζει επικοινωνιακά μειώσεις και βοηθήματα για την ενέργεια, αλλά οι πολίτες τους λογαριασμούς που εννοείται ότι μένουν δεν μπορούν να τους πληρώσουν. Τώρα έχουμε την κοροϊδία με το “καλάθι του νοικοκυριού”. Μα είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι έτσι θα κρατήσουν τις τιμές; Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως δεν αντιδρά κανείς, σίγουρα έχει κουραστεί ο κόσμος, αλλά και πάλι δεν εξηγείται τόση αδράνεια».

Στην ερώτηση γιατί ο χώρος του ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει στη πρώτη γραμμή στις αντιδράσεις ο κ. Ζήσιμος απάντησε ότι το κόμμα έχει θέσεις και προτάσεις, αλλά δεν έχει τη πρόσβαση που χρειάζεται στα ΜΜΕ, τα οποία για πρώτη φορά ελέγχονται από την κυβέρνηση σε ότι αφορά τα μεγάλα συγκροτήματα. «Να ξεκαθαρίσω εδώ ότι δεν μιλάμε για τα τοπικά ΜΜΕ από τα οποία δεν έχουμε κανένα παράπονο.

Μάλιστα στη χθεσινή σύσκεψη με τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος Νίκο Σαλαγιάννη -μεγαλωμένο στην Αιτωλοακαρνανία μάλιστα-για τα βουλευτικά ψηφοδέλτια, μια γραμματέας συντονιστικής εξέφρασε απογοήτευση για τα ΜΜΕ στην περιοχή της και πήρα προσωπικά τον λόγο για να ξεκαθαρίσω ότι σχεδόν σε όλο τον νομό οι θέσεις μας προβάλλονται και οι δράσεις βρίσκουν τη θέση που πρέπει σε εκπομπές, έντυπα και ιστοσελίδες. Αυτό θέλω να το καταστήσω σαφές».

Αναφορικά με τις επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία, εξήγησε ότι διατηρεί τον χαρακτηρισμό του «προπύργιου» η περιοχή και έχει και σημαντικές επιστροφές από στελέχη, που είχαν φύγει για άλλους πολιτικούς προορισμούς. Όπως τόνισε, από το 10% ή λίγο πιο πάνω το κόμμα είναι τώρα δημοσκοπικά στο 14%, με ακόμα καλύτερες προοπτικές. Αυτό που δεν τον ενθουσιάζει, πάντως, είναι η προσέλευση νέων ανθρώπων και στελεχών.

Οι υποψήφιοι

«Ακόμα δεν έχουν βγει οι υποψήφιοι βουλευτές από το κόμμα, στις 20 του μήνα θα υπάρξει Κεντρική Επιτροπή για τους υποψηφίους και τους τομεάρχες, όποιος έχει από μόνος του θεωρηθεί υποψήφιος είναι βάσει των δικών του επαφών ή ίσως διαβεβαιώσεων. Πάντως εδώ υπάρχει ένας καλός κορμός από στελέχη και βάσει προσφοράς και βιογραφικού θα αξιολογηθούν όλοι. Επίσης θα πρέπει να δείξουμε μεγάλη φροντίδα και στην γεωγραφική κατανομή διότι π.χ. στις προηγούμενες εκλογές στην Τριχωνίδα είχαμε δύο υποψηφίους τώρα μπορεί να είναι περισσότεροι. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα δεν φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει με βάσει πια απογραφή θα γίνουν οι εκλογές», εξηγεί ο γραμματέας της Νομαρχιακής Αιτωλοακαρνανίας.

Για τις προβλέψεις για εκλογές που μπορεί να γίνουν με μειωμένες έδρες στην Αιτωλοακαρνανία ο Γ. Ζήσιμος έκανε λόγο για σιγουριά ότι θα βγάλει έδρα το ΠΑΣΟΚ καθώς θεωρεί ότι ευνοείται από την άνοδο των ποσοστών του κόμματος. Ο κ. Βορίδης διαβεβαιώνει ότι στο νομό θα χαθούν δυο έδρες, αλλά αυτό θα φανεί και με τον χρόνο των εκλογών, σύμφωνα με τον ίδιο. «Το ΠΑΣΟΚ θα βγάλει έδρα, αλλά δεν είναι καλό για την χώρα να γίνει πενταεδρική η περιοχή μας. Αυτό εξυπηρετεί μόνο κάποιες περιοχές στην Αθήνα», όπως λέει.

Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τέλος, το ίδιο το κόμμα δεν θεωρεί ότι είναι νωρίς, αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση και τα στελέχη που ενδιαφέρονται για αυτές θα πρέπει να περιμένουν μια κεντρική απόφαση για το αν θα υπάρξουν αυτόνομα χρίσματα ή συνεργασίες.

Ειδικά στο Αγρίνιο ο κ. Ζήσιμος διαπίστωσε μια κινητικότητα και επαφές και με τον ΣΥΡΙΖΑ ή γενικότερα την Αριστερά, ενέργειες που ο ίδιος δεν θέλει να κρίνει, δηλώνοντας ότι θα αναμένει μια κεντρική κομματική απόφαση. Όπως επισημαίνει, «στελέχη μας μπορεί να κάνουν και τις προσωπικές τους επαφές, αυτό είναι θεμιτό, χρειάζεται απλά λίγη υπομονή για να υπάρξει κομματική απόφαση. Θα είμαστε θετικοί για συνεργασίες για το καλό της χώρας φυσικά πάντα με γνώμονα τις δημοκρατικές και προοδευτικές μας ευαισθησίες. Διότι από την υπόθεση των υποκλοπών και μετά τελείωσε η περίπτωση κάθε συνεργασίας με την ΝΔ. Όταν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει φερθεί τόσο αντιδημοκρατικά δεν μπορεί να υπάρξει σημείο σύγκλισης».

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr