Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:43: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 10:12

Γιώργος Μουλκιώτης: «Επαρκές σύστημα ελάχιστου εισοδήματος για την προστασία των πολιτών που πλήττονται από την αύξηση των ανισοτήτων»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της Φτώχειας, ο βουλευτής Βοιωτίας και υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης έκανε την εξής δήλωση:

«Η φτώχεια είναι η μάστιγα της εποχής. Τα ποσοστά των ανθρώπων που ζουν παγκοσμίως σε σκληρά καταπιεστική φτώχεια προκαλούν βασανιστικές σκέψεις.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πάνω από ένα στα πέντε άτομα διατρέχουν τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις τέσσερις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας έχει αυξηθεί μεταξύ 2019 και 2021, με σχεδόν το 30% του πληθυσμού να ζει στο φάσμα της φτώχειας.

Αποδεικνύεται ότι η όποια ανάπτυξη της οικονομίας δεν φτάνει στα νοικοκυριά, τα οποία πλήττονται βάναυσα,ενώ το κόστος ζωής και η αβεβαιότητα αυξάνονται επικίνδυνα.

Γι’ αυτό, το κάλεσμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα κράτη μέλη να εκσυγχρονίσουν τα συστήματά τους για το ελάχιστο εισόδημα,ώστε να διαμορφωθεί ένα επαρκές δίκτυο ασφαλείας για τη μείωση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στην Ευρώπη, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Άλλωστε, αυτή είναι η χρησιμότητα της πολιτικής: να υλοποιεί όσο περισσότερα μπορεί για να προστατέψει όλους τους πολίτες.»

agrinionews.gr