Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  9:56: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 20:46

Μήνυμα Κυριάκου Μητσοτάκη προς τη Τουρκία υπό την παρουσία των αμερικανών αντιπροσώπων

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ακραία και κλιμακούμενη επιθετική ρητορική της τουρκικής πλευράς, αλλά και στην απαράδεκτη αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στη  διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Στρατιωτικών Υποθέσεων Άνταμ Σμιθ.

Παρουσία των Αμερικανών βουλευτών αλλά και του πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνης  ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση της κυριαρχίας ή των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι θέσεις της Ελλάδας εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας και στις αρχές της καλής γειτονίας και επαναβεβαίωσε την πάγια θέση της χώρας μας υπέρ της συνεννόησης και του διαλόγου με βάση το πλαίσιο αυτό.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε και τις άριστες σχέσεις που υπάρχουν στον στρατηγικό τομέα ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ. Τόνισε, επίσης την πρόοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών, με βάση και το δεύτερο Πρωτόκολλο Τροποποίησης της Συμφωνίας της Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA).

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε κόμβο διαχείρισης και αποθήκευσης δεδομένων

Ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στη στρατηγική σημασία της Αλεξανδρούπολης και σε ό,τι αφορά τον ενεργειακό εφοδιασμό και την ενεργειακή ασφάλεια. Τόνισε ακόμα ότι η Ελλάδα, εκτός από πύλη για την εισροή ενέργειας στην Ευρώπη, μετατρέπεται και σε κόμβο διαχείρισης και αποθήκευσης δεδομένων (data) με επενδύσεις εταιρειών όπως η Amazon, η Microsoft και η Google.

Από τη μεριά του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έλειψαν και τα καρφιά κατά της Ρωσίας και πως η ίδια ενεργεί κατά της Ευρώπης.

pronews.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 20:47