Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  6:01: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022 00:05

ΝΔ: Νέο βίντεο για τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ -«Διέσυρε την Ελλάδα με ψέματα για τους 38 μετανάστες στον Έβρο»

Ένα νέο βίντεο δημοσίευσε η Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τα fake news που διακινούσαν με δηλώσεις τους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση με τους μετανάστες στον Έβρο.

Το βίντεο αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ «διέσυρε την Ελλάδα με ψέματα για τους 38 μετανάστες στον Έβρο». Στη συνέχεια προβάλλονται οι δηλώσεις μελών της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που διαψεύδονται, καθώς το βίντεο κλείνει με την ερώτηση «Για πόσο ακόμα θα χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ fake news εις βάρος της χώρας;».

Στις δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη απαντήσει ο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αναφέροντας πως «έχουν γίνει ήδη σχετικές ενέργειες, έχουμε καταφύγει στην εισαγγελία του Άρειου Πάγου, και το επόμενο στάδιο είναι να μιλήσουμε σε διεθνή μέσα που αναπαρήγαγαν το θέμα προκειμένου να ανακαλέσουν για την δυσφήμιση της χώρας μας».

Απάντηση έχει δώσει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στα «Paralapolitika 90,1 fm»: «Η ιστορία αυτή με τους 38 μετανάστες χρησιμοποιήθηκε διαδίδοντας ωμά ψέματα. Τώρα λοιπόν που η ΜΚΟ ζήτησε συγγνώμη μάλλον αναγνωρίζοντας το λάθος της, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πιει το αμίλητο νερό».

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

Ο ΣΥΡΙΖΑ επί εβδομάδες, με συνεχείς καταγγελίες κατά της κυβέρνησης, εξέθετε διεθνώς τη χώρα, διακινώντας fake news σε σχέση με τους 38 μετανάστες στον Έβρο.

Ευρωβουλευτές του έφεραν την υπόθεση ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Και τώρα που αποκαλύπτονται οι πραγματικές διαστάσεις του θέματος και δικαιώνουν όσα από την αρχή έλεγε η κυβέρνηση, ο κ. Κατρούγκαλος και ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν ζητούν συγγνώμη, αλλά ζητούν και τα ρέστα. Τη συγγνώμη δεν την οφείλουν μόνο γιατί επιτέθηκαν με ψέματα στην κυβέρνηση. Αλλά πρωτίστως γιατί αναπαράγοντας ψέματα, δυσφημούν τη χώρα.

Δείτε το βίντεο:

iefimerida.gr