Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:48: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 11:33

Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις παρακολουθήσεις

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε πρώτος τον λόγο στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για το θέμα των παρακολουθήσεων και η σύγκρουση ιδιαίτερα με τον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να είναι σκληρή.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ ζητούν εξηγήσεις για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

Το αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή υποβλήθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι η συζήτηση γίνεται ταχύτερα με την ελπίδα ότι θα οδηγήσει σε λύσεις για να καλυφθούν τα κενά. Ζήτησε η συζήτηση να γίνει σε κλίμα εθνικής ευθύνης και να αναζητηθούν συγκλίσεις όπως πρέπει στο επίπεδο αυτό.

Όταν πληροφορήθηκα την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη δεν δίστασα να παραδεχθώ ότι ήταν λάθος. Ζήτησα παραιτήσεις και να έρθει η υπόθεση στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας και να συσταθεί εξεταστική επιτροπή.

Κατέθεσα επίσης 4 τομές αλλαγών για να διαμορφώσουν μια νέα πραγματικότητα στον σκοτεινό χώρο των μυστικών υπηρεσιών. Καμία πρωτοβουλία, είπε δεν πρέπει να εμποδίσει το έργο της και να βαλτώσει την δράση της.

Η ΕΥΠ συμβάλλει στους καθημερινούς αμυντικούς μας χειρισμούς και εξιχνιάζονται εγκλήματα. Σημειώνει νίκες στον χώρο της τρομοκρατίας αποτρέποντας επιθέσεις σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες στο εξωτερικό. Τίποτα δεν πρέπει να θέσει υπό αμφισβήτηση αυτόν τον εθνικό βραχίονα του κράτους. Δεν πρέπει να παραλύσει ούτε μια στιγμή γιατί αυτό θα ήταν ολέθριο, τόνισε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχουν σήμερα 500 παράνομα λογισμικά παγκοσμίως που κυκλοφορούν στην αγορά και παρέχουν πρόσβαση στα κινητά τηλέφωνα.
Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού.

{/youtube}Dh5k-s5Qg-w{/youtube}

Πηγή: newsit.gr