Τρίτη, 4η Οκτωμβρίου 2022  11:04: πμ
rss button rss button fb button fb button
Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 21:55

Στέλιος Κουτνατζής: Ορίστηκε προσωρινός γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού -Τι συνέβη με Μπρατάκο

Ο Στέλιος Κουτνατζής είναι ο αντικαταστάτης του γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του την περασμένη Παρασκευή.

Όπως είχαν αναφέρει κυβερνητικές πηγές, η παραίτηση του Γρ. Δημητριάδη ουδεμία σχέση είχε με τις παρακολουθήσεις και το Predator αλλά για το κλίμα τοξικότητας που είχε δημιουργηθεί.

Στην ανακοίνωση που είχε βγάλει το μέγαρο Μαξίμου στις 5 Αυγούστου, είχε ανακοινωθεί ότι «με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τοποθετείται γενικός γραμματέας πρωθυπουργού ο Γιάννης Μπρατάκος. Ο κ. Μπρατάκος παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών».

Ωστόσο στο σημερινό ΦΕΚ ανακοινώνεται ότι τη θέση του γενικού γραμματέα του γραφείου του πρωθυπουργού αναλαμβάνει για έναν μήνα, μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, o γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης

Η απόφαση που υπογράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι ο Στυλιανός – Ιωάννης Κουτνατζής, δικηγόρος Αθηνών και Λέκτορας Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αναλαμβάνει την «παράλληλη άσκηση των καθηκόντων του γενικού γραμματέα πρωθυπουργού, έως τις 10.9.2022 και χωρίς καμία πρόσθετη αμοιβή ή αποζημίωση».

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr πρόκειται για διαδικαστικό θέμα. Αντικαταστάτης του κ. Γρηγοριάδη θα είναι ο κ. Μπρατάκος όπως είχε προαναγγελθεί, ωστόσο πρέπει να γίνουν κάποιες τυπικές διαδικασίες από τον ίδιο και απαιτούνται κάποιες ημέρες. Στη συνέχεια θα εκδοθεί νέο ΦΕΚ που θα ανακοινώνει ότι αναλαμβάνει τα καθήκοντα αυτά.

Δείτε το ΦΕΚ:


iefimerida.gr