Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  6:26: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 17:59

ΠΡΑΣΙΝΟΙ για Παρακολουθήσεις: η Δημοκρατία στο στόχαστρο!

 

«Ο εκσυγχρονισμός ενός κράτους αρχίζει από τον εκσυγχρονισμό της αστυνομίας του»
Ταντέους Κονβίτσκι
 
Δεν αποτελεί έκπληξη για το νέο κόμμα των Πράσινων η αποκάλυψη της δυσώδους παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από τους κυβερνητικούς μηχανισμούς. Η τάση διόγκωσης των καθηκόντων του «Μεγάλου Αδελφού» είναι διαχρονική, με αλαζονική γαρνιτούρα και σήψη διαρκείας!

«Δεν αρκούν οι δήθεν συγγνώμες του πρωθυπουργού ούτε οι προσχηματικές δηλώσεις άγνοιας του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, που αφορούν δεκάδες χιλιάδες άτομα τα τελευταία χρόνια», δηλώνει ο συνεκπρόσωπος των Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Και δεν μας πείθουν οι αναφορές του σε «ολίσθημα», σε «λάθος», σε «σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας». Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η εικόνα του και οι «ρωγμές στην εμπιστοσύνη των πολιτών στις Υπηρεσίες Εθνικής Ασφάλειας». Όμως εμάς μας ενδιαφέρει η προστασία της ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας. Και σε αυτά η κυβέρνηση έχει αποτύχει».

Οι Πράσινοι, μάλιστα, είναι το μόνο κόμμα που τόνισε στην πολιτική απόφαση του συνεδρίου του, στις 19-20.2.2022, ότι έχει τεθεί πια «η Δημοκρατία στο στόχαστρο». Συγκεκριμένα, η απόφαση ανέφερε τα εξής: «Οι παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ αυξήθηκαν: από 350 άρσεις απορρήτου που καταγράφονταν στο 2003, το 2019 φτάσαμε αισίως στις 16.000 άρσεις «εκ των οποίων το 80% είναι για λόγους εθνικής ασφαλείας»! Επιπλέον, με αντισυνταγματική τροπολογία για την άρση του απορρήτου πλέον δεν απαιτείται αιτιολογία, δεν προβλέπεται ανώτατο χρονικό όριο για την παρακολούθηση, ενώ η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) δεν έχει (από τον Μάρτιο 2021) τη δυνατότητα να γνωστοποιεί στους πολίτες την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους από την ΕΥΠ. Παρακολουθούνται υπάλληλοι μεταναστευτικών οργανισμών, δημοσιογράφοι, δικηγόροι υπεράσπισης μεταναστών, αρνητές της πανδημίας, ακόμη και ανήλικα προσφυγόπουλα».
 
Πλήρης επιβεβαίωση των Πράσινων

Η εικόνα αυτή επιβεβαιώνεται από την Έκθεση Πεπραγμένων της ΑΔΑΕ του 2020, την τελευταία που έχει δημοσιοποιηθεί: