Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  3:38: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 10:07

“Ας πεθάνει κι ένας άντρας”: Πορεία διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα ενάντια στις γυναικοκτονίες

Πορεία διαμαρτυρίας έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στις γυναικοκτονίες και την έμφυλη βία, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία της 56χρονης Γεωργίας στο Ρέθυμνο και της 41χρονης Ελεονώρας στη Ζάκυνθο.

Η πορεία ξεκίνησε περίπου στις 8 το βράδυ της Τρίτης, από την πλατεία Κλαυθμώνος, με βασικό σύνθημα “η πατριαρχία βιάζει και σκοτώνει, στον δρόμο στη δουλειά ποτέ καμία μόνη”.

Ένταση επικράτησε όταν η πορεία θέλησε να φτάσει μπροστά από τη Βουλή, ωστόσο περιορίστηκε στο ύψους της πλατείας Συντάγματος από ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ.

Να κατοχυρωθεί νομικά το έγκλημα της γυναικοκτονίας ζητά με ανάρτησή της στα social media, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου με αφορμή τις πρόσφατες

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή της αναφέρει: “Δύο γυναικοκτονίες σε διάστημα 24 ωρών. Να κατοχυρωθεί νομικά το έγκλημα της γυναικοκτονίας, να δημιουργηθεί ένα υποστηρικτικό πλαίσιο για τα θύματα έμφυλης βίας, με ξενώνες, ψυχολογική στήριξη, νομική βοήθεια. Προπαντός, να αλλάξουν οι συνειδήσεις. Έχουμε ήδη αργήσει”.

“Απαιτείται πολιτική βούληση & κοινωνική συστράτευση για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα. Είναι απαραίτητη η έγκαιρη και ουσιαστική προστασία της γυναίκας – θύμα κακοποιητικού περιβάλλοντος, σε κατάλληλες δομές προστασίας” τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τις γυναικοκτονίες.

thetoc.gr