Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:16: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 19:20

Πράσινοι: Αιματοβαμμένες μπίζνες και πετρέλαια

Αιματοβαμμένες μπίζνες και πετρέλαια

Να πάψει η κυβέρνηση της ΝΔ να δίνει το φιλί ζωής στα ορυκτά καύσιμα και σε αυταρχικά καθεστώτα που εκτρέφονται από αυτά, δηλώνουν οι Πράσινοι.

Και υποστηρίζουν ότι μόνο αποτροπιασμό προκαλεί η επίσκεψη στην Ελλάδα και οι συναντήσεις με την κυβέρνηση του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, ενός ανθρώπου που κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία αντιφρονούντα δημοσιογράφου της χώρας του και πρωτοστατεί στη στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη, έχοντας προκαλέσει μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση που πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας τη στάση της προηγούμενης, όχι μόνο ξεπλένει ένα αυταρχικό καθεστώς, εφάμιλλο με του Πούτιν, αλλά υπογράφει μαζί του και διακηρύξεις περί εφαρμογής του ...Διεθνούς Δικαίου.

Δεν μπορεί η κυβερνητική προπαγάνδα και η σιωπή των περισσότερων ΜΜΕ να καλύψουν το γεγονός ότι η κυβέρνηση κινείται χωρίς αρχές στις σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία και έχει τεράστιες ευθύνες για ντροπιαστικές συμφωνίες που μας εκθέτουν ως χώρα που επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο. 

Μάλιστα,
έχει ασκηθεί έντονη κριτική προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν, ο οποίος συναντήθηκε πρόσφατα με τον Σαουδάραβα ηγέτη, ότι με παρόμοιες ενέργειες προσπαθεί να βελτιώσει την εικόνα ενός «αμαυρωμένου πρίγκιπα». Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη έχει «δανείσει» πυραύλους πάτριοτ και στρατιωτικό προσωπικό και κλείνει συμφωνίες για μεταφορά δεδομένων μέσω Σαουδικής Αραβίας!!!

Δεν μπορεί, για να γλιτώσουμε από την εξάρτηση από τη Σκύλα (τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα), να προτιμάμε τη Χάρυβδη (να κλείνουμε συμφωνίες ενεργειακής και οικονομικής εξάρτησης με τη Σαουδική Αραβία).

Δε μπορεί να έχουμε «στρατιωτική συνεργασία» με μια χώρα, όπως η Σαουδική Αραβία, που βομβαρδίζει αμάχους κι έχει προκαλέσει μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση με θύματα εκατομμύρια ανθρώπους στην Υεμένη.
Δε μπορεί να αγνοούμε τις καταγγελίες ότι ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, που συνομιλεί με τον πρωθυπουργό, είναι πίσω από τη δολοφονία του Σαουδάραβα αντιφρονούντα δημοσιογράφου Κασόγκι.

Δε μπορεί να μη μας νοιάζει η οικτρή κατάσταση των δικαιωμάτων των γυναικών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ευρύτερα στη χώρα αυτή με την οποία κλείνουμε ενεργειακές και οικονομικές συμφωνίες.

Αν όλα τα παραπάνω δεν μας ενδιαφέρουν ή θεωρούμε ότι «υποτάσσονται στις οικονομικές και ενεργειακές ανάγκες της χώρας», τότε ας περιμένουμε και τις συνέπειές τους στα ανθρώπινα δικαιώματα, στα δικαιώματα των γυναικών, στην ελευθερία του Τύπου, στη δημοκρατία αλλά και στη φύση της χώρα μας.

Ας πάψει η κυβέρνηση της ΝΔ να δίνει φιλί ζωής στα ορυκτά καύσιμα και σε αυταρχικά καθεστώτα που εκτρέφονται από αυτά. Ας προχωρήσει άμεσα στην απαιτούμενη απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα! Γιατί οι μπίζνες με αιματοβαμμένα καθεστώτα φέρνουν και νομιμοποιούν και στη χώρα μας της δική τους ηθική, που καμία σχέση δεν έχει με δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα.