Παρασκευή, 8η Δεκεμβρίου 2023  2:09: πμ
  rss button fb button fb button
Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022 20:22

ΣΥΡΙΖΑ: Τι είδους φορτίο μετέφερε το αεροσκάφος Antonov;

Την ανάγκη να ερευνηθούν όλες οι πτυχές της πτήσης και του φορτίου του μοιραίου Antonov που κατέπεσε χθες το βράδυ δυτικά της Καβάλας επισημαίνουν σε κοινή δήλωσή τους οι τομεάρχες Εθνικής Άμυνας του του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας.

«Είναι πρόσφατη η ανακοίνωση της Ιντερπόλ που προειδοποιεί για τον κίνδυνο μέρος ακόμη και βαρέος οπλισμού που αποστέλλεται στην Ουκρανία να καταλήξει στη μαύρη αγορά» επισημαίνεται σε κοινή δήλωση των Τομεαρχών Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναλυτικά, η δήλωση:

«Η πτώση του ουκρανικού αεροσκάφους Antonov σε ελληνικό έδαφος θέτει τις ελληνικές αρχές προ της εθνικής και διεθνούς ευθύνης να ερευνήσουν όλες τις πτυχές της συγκεκριμένης πτήσης και του φορτίου του μοιραίου Antonov.

Τι είδους φορτίο μετέφερε το αεροσκάφος;

Είχε ενημερωθεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και οι συναρμόδιοι φορείς για το είδος του φορτίου για την πτήση στον ελληνικό εναέριο χώρο;

Συμπίπτει η ενημέρωση αυτή με το φορτίο που πραγματικά μετέφερε; Το Υπουργείο Άμυνας είναι σε θέση να δώσει απάντηση και θα ζητήσουμε υπεύθυνη ενημέρωση.

Ποια είναι η πραγματική προέλευση και ποιος ο πραγματικός τελικός προορισμός του φορτίου; Θα περιοριστεί η ελληνική κυβέρνηση στις δηλώσεις του σερβικού Υπουργείου Άμυνας για απλή συνεργασία δύο ιδιωτικών εταιρών, μιας σερβικής και μιας ουκρανικής, ή θα ερευνήσει σε βάθος το ζήτημα; Είναι πρόσφατη η ανακοίνωση της Ιντερπόλ που προειδοποιεί για τον κίνδυνο μέρος ακόμη και βαρέος οπλισμού που αποστέλλεται στην Ουκρανία να καταλήξει στη μαύρη αγορά.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι ελληνικές αρχές και η κυβέρνηση θα πράξουν κάθε τι δυνατό για τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

agrinionews.gr