Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:09: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 14:54

Η απάντηση των αρμοδίων στην ερώτηση Βουλευτών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στη Βουλή σχετικά με: «Οι ελεύθεροι επαγγελματίες αιτούνται μέτρων στήριξης από την Πολιτεία»

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 24/02/2022

Των:         Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:      Τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ:    «Οι ελεύθεροι επαγγελματίες αιτούνται μέτρων στήριξης από την Πολιτεία»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Δέσμη μέτρων, προς ενίσχυση του κλάδου των ελευθέρων επαγγελματιών, ζητούν οι επαγγελματίες του ως άνω κλάδου από τους αρμοδίους Υπουργούς. Οι ίδιοι σημειώνουν πως ο εν λόγω κλάδος έχει πληγεί τόσο από τις τραγικές συνέπειες της πανδημίας όσο και από την αναδουλειά, η οποία κυριαρχεί σε συνδυασμό με τις εκρηκτικές αυξήσεις. Επισημαίνουν ότι η ισχύουσα φορολογία παραμένει ανασταλτικός παράγοντας με αρνητικές οικονομικές συνέπειες στον κλάδο τους. Οι εν λόγω επαγγελματίες καταθέτουν μια σειρά από προτάσεις, προκειμένου να επιβιώσει ο κλάδος τους. Ενδεικτικά, κάποιες από τις προτάσεις τους είναι οι κάτωθι:

  • Ενεργοποίηση του μηχανισμού Ταμείο Ανεργίας Εμπόρων.
  • Επιδότηση αυτοαπασχολούμενων, οι οποίοι νοσούν με Covid-19, για όσες ημέρες χρειαστεί να κλείσουν οι επιχειρήσεις τους.
  • Εύρεση και αξιοποίηση κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων, με γνώμονα την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων.
  • Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κ.ά. Απαγόρευση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας.
  • Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη Δ.Ε.Η. ή άλλους ιδιώτες παρόχους. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθενται τα αρμόδια Υπουργεία, κατά το μερίδιο δικαιοδοσίας που τους αναλογεί, να προβούν στην υιοθέτηση των ως άνω προτάσεων του κλάδου των ελευθέρων επαγγελματιών, με σκοπό τη βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης και της επιβίωσης του κλάδου τους;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Πολυμέσα