Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  10:44: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 18:51

Βαρεμένος: «ο ΕΛΓΑ έστειλε γεωπόνους σε όλους τους Νομούς για να εκτιμήσουν τις ζημιές πλην Αιτωλοακαρνανίας»

«Η διοίκηση του ΕΛΓΑ έστειλε συμβασιούχους γεωπόνους σε όλους τους Νομούς της Ελλάδας για να εκτιμήσουν τις ζημιές από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, πλην της Αιτωλοακαρνανίας. Ούτε έναν στην Αιτωλοακαρνανία!», αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Βαρεμένος το οποίο χαρακτηρίζει «σκανδαλώδες».

Η δήλωση του κ. Βαρεμένου:

Γιώργος Βαρεμένος: Γιατί κε Λυκουρέντζο;

Είναι σκανδαλώδες! Η διοίκηση του ΕΛΓΑ έστειλε συμβασιούχους γεωπόνους σε όλους τους Νομούς της Ελλάδας για να εκτιμήσουν τις ζημιές από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, πλην της Αιτωλοακαρνανίας. Ούτε έναν στην Αιτωλοακαρνανία!

Γιατί κε Λυκουρέντζο; Τί κάναμε; Σε τί φταίξαμε και μας αντιμετωπίζετε απαξιωτικά; Την ίδια ώρα, ο εδώ υπεύθυνος του ΕΛΓΑ έστειλε έναν μεγάλο αριθμό γεωπόνων να βοηθήσουν σε άλλους Νομούς. Θεάρεστη ενέργεια, αρκεί να μην είχε ξεμείνει η Αιτωλοακαρνανία, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να περιμένουν μάταια για την εκτίμηση των ζημιών και να τους λένε οι αρμόδιοι να αφήσουν τους καρπούς στα δένδρα “μέχρι να” και “όταν”….

Να πληγούν, δηλαδή, και τα δένδρα τους από μικρόβια και η ζημιά να είναι διπλή. Την στιγμή που έχουν πληρώσει και τις συνδρομές τους και τα εκτιμητικά. Δεν έχουν όμως καμμία εκτίμηση στον ΕΛΓΑ, ο οποίος κάπως έτσι κατέληξε κακόφημος στα μάτια των παραγωγών, που όταν τον χρειάζονται για να μην πάνε στράφι οι επενδύσεις τους σε προϊόντα που είναι και εξαγώγιμα, περιμένουν απλώς στο ακουστικό τους….

agrinionews.gr