Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  6:48: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 09:46

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τον διάλογο Τσίπρα – Καπουτζίδη στο Pride: “Προσπαθεί να αλλάξει την ιστορία”

Πολιτική κόντρα ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με αφορμή τον διάλογο του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιώργο Καπουτζίδη, στο Athens Pride για το σύμφωνο συμβίωσης.

O Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στις εκδηλώσεις του φετινού Athens Pride στο Σύνταγμα, όπου ξεναγήθηκε στα περίπτερα, ενώ είχε και έναν οιλιγόλεπτο διάλογο με τον ηθοποιό και σεναριογράφο Γιώργο Καπουτζίδη.

Κατά τη σύντομη συνομιλία τους, ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία και έχει δώσει αγώνα για τα ίσα δικαιώματα, θέλησε να επικοινωνήσει την επιθυμία του για συνεργασία όλων των παρατάξεων, αναφορικά με τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Εγώ θα κάνω μία ευχή, ως πολυκομματικός παρουσιαστής. Εύχομαι να συνεργαστείτε όλοι, γιατί όπως η σημαία μας έχει πολλά χρώματα θέλουμε και αυτά τα δικαιώματα να έχουν πολλά χρώματα. Θα είναι νίκη για μας να μπορέσετε όλες οι παρατάξεις μαζί να περάσετε αυτές τις αλλαγές”, είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

“Μακάρι, η εμπειρία δείχνει ότι δεν είναι πάντα εύκολο. Όσα περάσαμε όταν ήμασταν κυβέρνηση, τα περάσαμε μόνοι μας δυστυχώς, τώρα είμαστε αντιπολίτευση και καταθέτουμε μία πρόταση και θα ήταν χαρά μας να την υιοθετήσει η σημερινή κυβέρνηση και να την ψηφίσουμε μαζί”, ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: “Για άλλη μια φορά, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αλλάξει την ιστορία”

Η φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ “όσα περάσαμε όσο ήμασταν κυβέρνηση, τα περάσαμε μόνοι μας δυστυχώς”, έγινε σήμερα αφορμή να ξεσπάσει νέα αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, να σχολιάζει μεταξύ άλλων πως “για άλλη μια φορά, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αλλάξει την ιστορία”.

“Όσο και να τον δυσαρεστεί, η αλήθεια είναι ότι το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης το 2015 και για την ταυτότητα φύλου το 2017 υιοθετήθηκαν και έγιναν νόμοι του Κράτους χάρη στις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Δημοκρατικής Συμπαράταξης) και του Ποταμιού. Αντιθέτως αυτοί που καταψήφισαν ήταν ο κυβερνητικός του εταίρος κ. Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες”, σημείωσε ο Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

“Όταν, λοιπόν, ισχυρίζεται ότι “πέρασε μόνος του” τις σχετικές προτάσεις το μυαλό μας μπορεί να πηγαίνει στην “μοναξιά” που του προκάλεσε στα κυβερνητικά έδρανα ο ακροδεξιός συνεταίρος που ο ίδιος επέλεξε και επέβαλε και τις δυο φορές που είχε την ευκαιρία. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία εμπεριέχει γενναία δόση πολιτικής υποκρισίας και θράσους”, πρόσθεσε.

Ηλιόπουλος: “Θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για ισότητα στον γάμο;”

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε δια στόματος του εκπροσώπου του κόμματος Νάσου Ηλιόπουλου.

“Ο κ. Μάντζος ξέχασε ότι η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης, το πλαίσιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και το δικαίωμα αναδοχής στα ομόφυλα ζευγάρια ήταν πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που τα έφερε στη Βουλή και τα ψήφισε. Ό,τι δίσταζαν να κάνουν επί χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έγιναν πράξη από μια κυβέρνηση που δεν λογάριαζε το πολιτικό κόστος. Τα υπόλοιπα είναι υπεκφυγές. Ωστόσο δεν απάντησε στο μείζον: θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ισότητα στον γάμο; Δεν έχουμε ακούσει κάτι μέχρι στιγμής”, ανέφερε.

www.thetoc.gr