Τετάρτη, 17η Απριλίου 2024  12:03: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 18:52

Γιώργος Βαρεμένος: «Να αρθεί άμεσα η οδική απομόνωση της Μακρυνούς»

«Αγανάκτηση και φόβος για το μέλλον επικρατεί στους κατοίκους της κοινότητας Μακρυνούς, καθώς η Πολιτεία δεν έχει κάνει εδώ και 6 μήνες τίποτε για την αποκατάσταση του περιφερειακού δρόμου που συνδέει τα ορεινά χωριά της Μακρυνείας με την Ναύπακτο (και την Πάτρα), ο οποίος έχει καταστραφεί από τις 11 Δεκέμβρη».

Τα ανωτέρω αναφέρει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Βαρεμένος σε δήλωση του και τονίζει ότι «οι κάτοικοι καταγγέλλουν την πλήρη αδιαφορία του Κράτους».

Συνεχίζει λέγοντας πως «το χωριό της Μακρυνούς έχει κοπεί στα δύο, οι μισοί κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση στο κατάστημα τροφίμων, ενώ άλλοι δεν έχουν πρόσβαση στα κτήματά τους».

Με την αντιπυρική περίοδο να έχει ήδη ξεκινήσει, η διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων είναι αδύνατη, στην απευκταία περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς. Επί πλέον, ο χρόνος πρόσβασης στο νοσοκομείο του Ρίου έχει επιμηκυνθεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση σοβαρών έκτακτων περιστατικών.

«Οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να βγουν από την αδράνεια και να προχωρήσουν επειγόντως στις αναγκαίες ενέργειες για την αποκατάσταση του δρόμου», καταλήγει στη δήλωσή του.

agriniopress.gr