Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:22: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 19:02

Δημιουργία βιομηχανικής φυλακής στο Αγρίνιο – Ενημερώνει ο Κ. Καραγκούνης

Για τη δημιουργία βιομηχανικής φυλακής στο Αγρίνιο μίλησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης στη συνεδρίαση (09.06.22) της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος και Λοιπών Δομών Εγκλεισμού Κρατουμένων.

Αφορμή στάθηκε η αναφορά του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι βρίσκεται σε διαδικασία χωροθέτησης η δημιουργία σωφρονιστικών καταστημάτων σε Χαλκίδα και Ιωάννινα ενώ γίνεται καταγραφή και σε άλλες περιοχές όπως το Αγρίνιο και η Κέρκυρα. Πρόκειται για περιοχές στις οποίες, όπως είπε, υπάρχει ο χώρος και μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να παράσχει τουλάχιστον το γήπεδο και να εξεταστεί το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν φυλακές που να έχουν σχέση και με το περιβάλλον της κάθε περιοχής.

Το Αγρίνιο θα μπορούσε κάλλιστα να έχει σχέση με την αγροτική παραγωγή σημείωσε απευθυνόμενος στον βουλευτή της Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Καραγκούνη και έκανε λόγο για ενδεχόμενη λειτουργία κάποιου τύπου αγροτικής φυλακής. Ο βουλευτής υπενθύμισε με την ευκαιρία στο γ.γ. ότι έχει χωροθετηθεί στο Αγρίνιο βιομηχανική φυλακή εξηγώντας ότι πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις τις οποίες όρισε το Συμβούλιο της Επικρατείας, “Έχει παραχωρηθεί (σ.σ. έκταση) από το Δήμο Αγρινίου, μπορούμε όντως να προχωρήσουμε σε τέτοιες πρωτοβουλίες, ειδικά για μια βιομηχανική φυλακή που δεν έχουμε μέχρι τώρα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγκούνης.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από τη συνεδρίαση:

sinidisi.gr