Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:12: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 27 Μαϊος 2022 19:33

Μητσοτάκης: Η οδηγία προς τους υπουργούς με ορίζοντα τη ΔΕΘ – «Βγείτε έξω, μιλήστε με τους πολίτες»

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου κάλεσε τα στελέχη της κυβέρνησης να βγαίνουν μία φορά τον μήνα από τα γραφεία τους για να επικοινωνούν το κυβερνητικό έργο με τους πολίτες – Έδωσε μάλιστα στους υπουργούς τρίμηνο ορίζοντα για τις δράσεις αυτές

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πολιτική οδηγία έδωσε στα κυβερνητικά στελέχη ο πρωθυπουργός στο τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, λίγο μετά τις 15:00, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους υπουργούς του να συνεννοηθούν με τον γραμματέα της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη και να στελεχώσουν κλιμάκια της ΝΔ που θα περιοδεύσουν ανά την Ελλάδα, προκειμένου να «επικοινωνήσουν» το κυβερνητικό έργο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε στους υπουργούς τρίμηνο ορίζοντα για τις δράσεις αυτές, φτάνοντας έτσι ως τη ΔΕΘ που θα ξεκινήσει φέτος με την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στις 10 Σεπτεμβρίου. Πρακτικά, τους ζήτησε μια φορά τον μήνα να βγαίνουν από το γραφείο τους και να συμμετέχουν στις κομματικές δράσεις, σε μια προσπάθεια να εξηγηθεί στους πολίτες τι έχει γίνει ως τώρα, αλλά και να καταγραφούν προβλήματα και δυσλειτουργίες.

Και μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να μην έκανε στο κεκλεισμένων των θυρών σκέλος της συνεδρίασης του υπουργικού καμία αναφορά σε ανασχηματισμό ή εκλογές, όπως είχε κάνει στην προηγούμενη συνεδρίαση βάζοντας τέλος στα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, η προτροπή του προς τα κυβερνητικά στελέχη έχει πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς μπορεί να αναγνωστεί ως “φρένο” στα πολιτικά σενάρια που διακινήθηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Μένει, βεβαίως, να φανεί πώς θα ανταποκριθούν και οι υπουργοί, οι οποίοι, πάντως, έχουν ούτως ή άλλως μπει σε προεκλογικούς ρυθμούς και γυρνούν με μεγαλύτερη ένταση στις εκλογικές τους περιφέρειες, για να είναι έτοιμοι σε κάθε σενάριο διεξαγωγής των εκλογών.

Γιώργος Ευγενίδης - protothema.gr