Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:53: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 25 Μαϊος 2022 22:03

Επίσκεψη Σπήλιου Λιβανού στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο

Ο Σπήλιος Λιβανός, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ και Αντιπρόεδρος της ΚΣ ΝΑΤΟ, επισκέφτηκε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο στο γραφείο του στο Πεντάγωνο.

Οι δύο άντρες συζήτησαν για τα ζητήματα άμυνας και ασφάλειας και τον ευρύτερο αμυντικό ρόλο της χώρας μας με φόντο τις διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις. Ειδικότερα, αναφέρθηκαν εκτενώς στις εξελίξεις σε επίπεδο ΝΑΤΟ, την προοπτική άμεσης εισδοχής Φινλανδίας και Σουηδίας, καθώς και τα εμπόδια που θέτει η γείτονα χώρα και τις προκλητικές τοποθετήσεις του Προέδρου Ερντογάν.

Επιπλέον, οι κ.κ. Λιβανός και Φλώρος συζήτησαν για το νέο Στρατηγικό Δόγμα του ΝΑΤΟ που αναμένεται να υιοθετηθεί στη Σύνοδο της Μαδρίτης τον Ιούνιο και τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στη Νοτιοανατολική πτέρυγα, ενώ αντικείμενο της συζήτησής τους αποτέλεσαν και οι προοπτικές συνεργατικότητας και συμπληρωματικότητας ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, με την ιδιότητα του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, ο Σπήλιος Λιβανός συζήτησε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, για τις επιχειρησιακές δυνατότητες επαναλειτουργίας του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στο στρατόπεδο 2/39 «Σπύρου Μουστακλή» στο Μεσολόγγι.

Ο Σπήλιος Λιβανός, κατά την επίσκεψή του, αναφέρθηκε αναλυτικά στις προϋποθέσεις που πληροί το Στρατόπεδο Μεσολογγίου προκειμένου να επαναλειτουργήσει ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων, ενώ ταυτόχρονα τόνισε τη σημασία που έχει για την τοπική κοινωνία. Επιπλέον, επεσήμανε και τη συμβολική σημασία της επαναλειτουργίας του στρατοπέδου «Σπύρου Μουστακλή», καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελευθερία του έθνους μας».

Τέλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος παρέδωσε στον πρώην Υπουργό αναμνηστική πλακέτα. Ο Σπήλιος Λιβανός εξέφρασε, από την πλευρά του, ευγνωμοσύνη στο σύνολο των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας και την πίστη του στις αποτρεπτικές τους ικανότητες για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας.