Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:12: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 12 Μαϊος 2022 00:43

ΝΔ: Για τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, τα πανεπιστήμια θα πρέπει να έχουν χώρους με στυλιάρια και μολότοφ

Μετά τις πρωινές προκλητικές δηλώσεις του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου στην ΕΡΤ όπου και ανέφερε ότι ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης θέλει να προκαλέσει αυτού του τύπου τα σκηνικά και οτι το κάνει επίτηδες.

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε με δελτίο τύπου όπου και ανέφερε ότι:

«Η υποστήριξη που παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις παραβατικές ομάδες που επιχειρούν να διαλύσουν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά κλιμακώνεται.

Ο Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος σήμερα στην ΕΡΤ ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία στοχοποιεί τον Πρύτανη του ΑΠΘ και την Αστυνομία, παίρνοντας ανοιχτά το μέρος εκείνων που βανδάλισαν τον χώρο που προοριζόταν για βιβλιοθήκη και που από χθες έχουν μετατρέψει το Πανεπιστήμιο σε πεδίο μάχης.

Ο κ. Τζανακόπουλος υποστηρίζει τους μπαχαλάκηδες λέγοντας ότι “προκλήθηκαν” από τον Πρύτανη του ΑΠΘ. Πως προκλήθηκαν; Από την προοπτική δημιουργίας βιβλιοθήκης! Προφανώς για τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, τα πανεπιστήμια αντί για βιβλιοθήκες, θα πρέπει να έχουν χώρους με στυλιάρια και μολότοφ.

Όταν η αξιωματική αντιπολίτευση τοποθετείται όπως μια περιθωριακή ομάδα, αυτό είναι επικίνδυνο για τα Πανεπιστήμια, τη σωματική ακεραιότητα φοιτητών και διδασκόντων αλλά και για την ίδια τη Δημοκρατία».

agrinionews.gr