Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  5:03: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 20:13

Γιώργος Βαρεμένος: Το κοινωνικό βάραθρο διευρύνεται

«Η έκρηξη στις τιμές ενέργειας μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνική κατάρρευση», είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο Γιώργος Βαρεμένος, υπογραμμίζοντας ότι η φωτιά στα τιμολόγια μπήκε από τον περασμένο Αύγουστο. Αυτή την στιγμή, ο μέσος όρο αύξησης στην Ευρώπη είναι 27% και στην Ελλάδα 52%.

Ανέφερε πως τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, των ενοικίων κλπ, εκτός των μισθών, έχουν πάρει έναν επικίνδυνο ανήφορο και τα νεαρά ζευγάρια ούτε σκέψη δεν μπορούν να κάνουν για γάμο και οικογένεια.

«Η έκρηξη στις ζωοτροφές έχει οδηγήσει σε υποσιτισμό των ζώων, με αποτέλεσμα σε ορισμένα ποίμνια η παραγωγή γάλακτος να πέσει στο μισό. Ο κίνδυνος για το ζωικό κεφάλαιο είναι μεγάλος και η κάμψη της πρωτογενούς παραγωγής επίσης. Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση της εξόρυξης λιγνίτη, σαν αν ήταν κάποιος άλλος που πήρε την απόφαση για την βίαιη απολιγνιτοποίηση και την απόλυτη σύνδεση με το φυσικό αέριο. Όταν ένας πολίτης δεν μπορεί να πληρώσει ούτε κάν τα πάγια τί πρέπει να κάνει για να αντεπεξέλθει στις υπόλοιπες υποχρεώσεις του; Το κοινωνικό βάραθρο διευρύνεται», κατέληξε ο βουλευτής.

agrinionews.gr