Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:44: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 22:11

Αγρίνιο: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διήμερες εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Ν. Μπελογιάννη (εικόνες)

Μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Ν. Μπελογιάννη

Το ενδιαφέρον πλήθους εργαζομένων, νεολαίας και απλών λαϊκών ανθρώπων κάθε ηλικίας, συγκέντρωσε η διήμερη έκθεση βιβλίου των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» και οι υπόλοιπες δραστηριότητες που οργάνωσε το Σαββατοκύριακο η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο του συνολικού προγραμματισμού της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του Κόμματος, για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του κομμουνιστή ήρωα, Νίκου Μπελογιάννη.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο της παλιάς Λαχαναγοράς της πόλης ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το βράδυ, με την ομιλία του Νίκου Παπαναστάση, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και την προβολή της ταινίας «Ο Άνθρωπος με το γαρύφαλλο».

Από νωρίς το απόγευμα, το ενδιαφέρον για την έκθεση ήταν αρκετά μεγάλο, μετά και την πρώτη μέρα της το Σάββατο.

Στον χώρο «ξεχωριστή θέση», είχαν οι εκδόσεις γύρω από τη ζωή και τη δράση του Νίκου Μπελογιάννη.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε άλλωστε η βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα από το 1950 έως το 1967», που κέντρισε το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων, ενώ αναζητήθηκε και στην έκθεση.

Αναφερόμενος στη ζωή και δράση του Νίκου Μπελογιάννη, στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων της παλιάς Λαχαναγοράς, ο Νίκος Παπαναστάσης, στάθηκε με την ομιλία του, στο σύνολο της ζωής του κομμουνιστή ήρωα.

Ανέδειξε το γεγονός ότι έκανε το καθήκον του για τα ιδανικά του ΚΚΕ από την πρώτη έως την τελευταία στιγμή της οργανωμένης του ζωής.

Στάθηκε, επίσης, στην αγάπη του Νίκου Μπελογιάννη για την εργατική τάξη και τον λαό της χώρας, που δεν δέχθηκε ποτέ να τους προδώσει παρά και το γεγονός ότι είχε τέτοιες «ευκαιρίες», όταν συνελήφθη προκειμένου να αποφύγει και την εκτέλεση.

Σημείωσε τον ρόλο του ΚΚΕ ως κόμματος που «γεννά» ανάλογους ήρωες μέσα από την ιδεολογία και τη δράση του συνολικά, τονίζοντας ότι και στο μέλλον η πάλη για τις αξίες και τα ιδανικά του, για την ανατροπή, για τον σοσιαλισμό, θα αναδείξει νέα πρότυπα συλλογικού και ατομικού ηρωισμού, νέους αγωνιστές, νέους λαϊκούς ηγέτες.

Αναλυτικές ήταν οι αναφορές του και στις πολιτικές εξελίξεις, καλώντας ανάμεσα σε άλλα σε πάλη για την απεμπλοκή της χώρας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, να μη σταλεί εκτός Ελλάδας κανένας Έλληνας φαντάρος ή αξιωματικός, ούτε στρατιωτικό υλικό.

Επισημαίνοντας και την ανάγκη να μη διαλέξει ο ελληνικός λαός ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από τη μία ή της Ρωσίας από την άλλη, κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τον λαό συνολικά.

Της ομιλίας, τέλος, ακολούθησε η προβολή της ταινίας «Ο Άνθρωπος με το γαρύφαλλο».

Αγρίνιο: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διήμερες εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Ν. Μπελογιάννη (εικόνες) Αγρίνιο: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διήμερες εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Ν. Μπελογιάννη (εικόνες) Αγρίνιο: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διήμερες εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Ν. Μπελογιάννη (εικόνες)

sinidisi.gr