Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  10:07: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 20:25

To πρώτο τραγούδι των Pink Floyd μετά από 30 χρόνια – Στην Ουκρανία αφιερωμένο το «Hey Hey Rise Up»

Με το τραγούδι «Hey Hey Rise Up» για τον πόλεμο στην Ουκρανία, επιστρέφουν οι Pink Floyd σε αυτό που ξέρουν καλύτερα να κάνουν. Όλα τα έσοδα από το τραγούδι τους, θα δοθούν για προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό.

Με το «Hey Hey Rise Up», που έγραψαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι Pink Floyd επιστρέφουν μετά από τρεις δεκαετίες με ένα τραγούδι. Σκοπός του θρυλικού ροκ συγκροτήματος είναι να υποστηρίξουν τους άμαχους Ουκρανούς που υποφέρουν τα πάνδεινα από τη ρωσική στρατιωτική εισβολή.

Το «Hey Hey Rise Up» κυκλοφόρησε την Παρασκευή (08.04.2022) και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία.

Δείτε το βίντεο:

Το «Hey Hey Rise Up» περιλαμβάνει φωνητικά από τον Ουκρανό τραγουδιστή, Andriy Khlyvnyuk, από το ροκ – ποπ συγκρότημα Boombox. Τα φωνητικά προέρχονται από ένα κλιπ που δημοσίευσε στο Instagram και στο οποίο τραγουδά στην πλατεία Sofiyskaya του Κιέβου.

Ο David Gilmour και ο Nick Mason συναντήθηκαν με τον μπασίστα των Pink Floyd, τον Guy Pratt και τον Nitin Sawhney στα πλήκτρα και ηχογράφησαν το τραγούδι, γυρίζοντας ταυτόχρονα και το video clip, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Mat Whitecross.

Ο David Gilmour, ο οποίος έχει συγγενείς από την Ουκρανία (η κόρη του γιου του είναι Ουκρανή) είπε: «Και εμείς, όπως τόσοι άλλοι, νιώθουμε εδώ και καιρό τη σύγχυση και τον θυμό που προκαλεί αυτή η βίαιη πράξη. Μία ειρηνική και ανεξάρτητη χώρα, δέχεται επίθεση και βλέπει τους κατοίκους να δολοφονούνται από μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου» και συνέχισε τονίζοντας πως «ελπίζει το τραγούδι να κερδίσει δημοτικότητα, ώστε να συγκεντρωθούν όσα περισσότερα χρήματα γίνεται για τη στήριξη των αμάχων».

Πηγή: newsit.gr